Ухвала
від 11.12.2020 по справі 580/5281/20
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у адміністративній справі

11 грудня 2020 року справа № 580/5281/20 м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Бабич А.М., перевіривши матеріали позову ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ до ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАГРО НПК" про застосування заходів реагування,

УСТАНОВИЛА:

23.11.2020 у Черкаський окружний адміністративний суд надійшов позов ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ (21021, Вінницька обл., місто Вінниця, 600-РІЧЧЯ, будинок 11; код ЄДРПОУ 38635397) (далі - позивач) до ПРИВАТНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРАГРО НПК" (19200, Черкаська обл., Жашківський р-н, місто Жашків, вулиця Промислова, будинок 1; код ЄДРПОУ 31961067) (далі - відповідач) про застосування до відповідача заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації адміністративної будівлі та будівлі складу за адресою: Вінницька область, Вінницький район, смт. Стрижавка, 3-й км об`їзного шосе, 1, - шляхом відключення від джерела електроживлення, накладення печаток на розподільчі електрощити та вхідні двері будівель, за винятком проведення робіт з усунення недоліків, зазначених в Акті перевірки від 26.08.2020 №132, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, вказаних у позові.

Додатково просив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження.В обґрунтування позовної заяви зазначено, що відповідач допустив у господарській діяльності порушення правил пожежної безпеки, що створює загрозу життю та здоров`ю людей.

Ухвалою суду від 25.11.2020 позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк 10 днів з моменту отримання ухвали для усунення її недоліків. 08.12.2020 позивач на її виконання надав до суду копію квитанцію про сплату судового збору за звернення до суду з позовною заявою (вх.№34077/20), чим усунув виявлені судом недоліки позову.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України). Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні. Оскільки перешкоди для відкриття провадження у справі усунені, наявні підстави прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Зважаючи на характер спірних правовідносин і предмет спору, обсяг наданих до позовної заяви доказів та предмет дослідження, значення заявленого предмета спору для відповідача, наявні ознаки складної справи. Тому клопотання позивача про розгляд справи у спрощеному провадженні не є обґрунтованим та наявні підстави прийняти позовну заяву до розгляду, відкрити провадження, а справу вирішити у загальному позовному провадженні.

Частинами 1, 2 ст. 173 КАС України встановлено, що підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі. Завданням підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно з ч.ч.1-2 ст.179 КАС України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, що розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначається судом з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій. Підготовче засідання має бути розпочате не пізніше ніж через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі. Тому наявні підстави призначити підготовче засідання у справі та витребувати докази для забезпечення судового розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 162-163, 168, 171, 173, 179, 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИЛА:

1. Прийняти позовну заяву ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ВІННИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ до розгляду та відкрити провадження.

Відмовити повністю у задоволенні його клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Розглянути спір правилами загального позовного провадження у справі.

2. Призначити підготовче засідання на 01 січня 2021 року на 15 год. 40 хв ., що буде проводитись одноособово суддею Бабич А.М. у залі Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м.Черкаси, бульвар Шевченка, 117.

3. Встановити відповідачу строк, тривалістю п`ятнадцять днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі, для надіслання: суду - відзиву на позовну заяву та всіх письмових і електронні доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копії відзиву та доданих до нього документів. Зобов`язати відповідача в разі надання відзиву зазначити у ньому, серед іншого, конкретні правові підстави та фактичні обставини порушення законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки. Запропонувати надати докази в спростування доводів позивача (відсутності порушень, викладених в акті від 26.08.2020). Попередити, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин спір буде вирішено за наявними матеріалами справи або оцінено, як визнання позову.

Запропонувати позивачу надати суду протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали належим чином завірені копії усіх документів, що були передумовою, підставою та предметом перевірки, за наслідками якої складений акт від 26.08.2020 №132. Зобов`язати у разі неможливості надати наявні докази у вищевказаний строк письмово повідомити суд про причини та надати на їх підтвердження відповідні докази у п`ятиденний строк з дня отримання цієї ухвали.

4. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/ .

5. У підготовче засідання викликати учасників справи. Учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов`язані завчасно повідомити про це суд.

Сторони можуть надати клопотання про розгляд справи за їх відсутності.

6. Копію ухвали направити учасникам справи.

7 Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Бабич

Дата ухвалення рішення11.12.2020
Оприлюднено14.12.2020
Номер документу93469047
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —580/5281/20

Ухвала від 15.04.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 15.04.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 11.12.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 25.11.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні