Ухвала
від 11.12.2020 по справі 599/2635/20
ЗБОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справі № 599/2635/20

У Х В А Л А

"11" грудня 2020 р. Суддя Зборівського районного суду Тернопільської області Чорна В.Г., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Гарбузівської сільської ради Зборівського району Тернопільської області, третя особа Державний нотаріус Першої Тернопільської державної контори в.о. Зборівської державної нотаріальної контори Утинська Зоряна Зеновіївна про визнання права власності на спадкове майно,-

В С Т А Н О В И В:

В Зборівський районний суд поступила позовна заява ОСОБА_1 до Гарбузівської сільської ради Зборівського району Тернопільської області про визнання права власності на спадкове майно.

Відповідно дост.13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

У ст.ст.175,177 ЦПК України визначено вимоги до форми та змісту позовної заяви.

Позовна заява повинна містити, зокрема, повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти (п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України).

За вимогами ст.48 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Отже, виходячи з наведених положень закону відповідачем у справі може бути юридична особа, фізична особа або держава, при цьому обов`язок зазначити відповідача покладається на позивача.

Натомість у позові відповідачем зазначено Гарбузівську сільську раду Зборівського району Тернопільської області, код ЄДРПОУ 04392534, яка згідно з відкритими та доступними відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань припинила свою діяльність як юридична особа 12 квітня 2018 року.

Отже позивачу слід вказати відповідача у відповідності до положень ст.48 ЦПК України з урахуванням вимог, передбаченими п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України.

Для виконання згаданих вимог позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу на підставі ст.185 ЦПК України строк для усунення зазначених недоліків.

Керуючись ст.ст.175-177,185,258,260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

позовну заяву ОСОБА_1 до Гарбузівської сільської ради Зборівського району Тернопільської області, третя особа Державний нотаріус Першої Тернопільської державної контори в.о. Зборівської державної нотаріальної контори Утинська Зоряна Зеновіївна про визнання права власності на спадкове майно, залишити без руху, надавши позивачу строк до 21 грудня 2020 року , який не може перевищувати десять днів з дня вручення даної ухвали, для усунення недоліків позовної заяви.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута. Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею 11 грудня 2020 року.

Суддя Зборівського

районного суду Чорна В.Г.

СудЗборівський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення11.12.2020
Оприлюднено14.12.2020
Номер документу93492337
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —599/2635/20

Рішення від 24.12.2020

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Рішення від 24.12.2020

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Зборівський районний суд Тернопільської області

Чорна В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні