Ухвала
від 14.12.2020 по справі 906/1434/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"14" грудня 2020 р. м. Житомир Справа № 906/1434/20

Господарський суд Житомирської області у складі судді Маріщенко Л.О.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Товариства з обмеженою відповідальністю "Авідаль"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Т.В.К.Сервіс"

про стягнення 241 437,94 грн,

ВСТАНОВИВ:

ТОВ "Авідаль" звернулося до господарського суду Житомирської області з позовом про стягнення з ТОВ "Т.В.К. Сервіс" 241 437,94 грн , з яких 230 073,03 грн основна заборгованість, 5 179,24 грн 3% річних, 6 185,67 грн інфляційних.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежних виконанням з боку відповідача прийнятих на себе зобов`язань щодо погашення заборгованості по договору про відступлення права вимоги № 16-06/5/20 від 16.06.2020 за договором поставки молочної продукції № 06-03/1/20 від 05.03.2020.

Ознайомившись із змістом позовної заяви та оглянувши додані до неї документи, господарський суд дійшов висновку, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України; підстави для її залишення без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Відповідно до частини першої статті 176 ГПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

В прохальній частині позовної заяви позивач просить здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного провадження. Однак, приймаючи до уваги характер спірних правовідносин, предмет доказування, ціну позову, додані докази, суд прийшов до висновку, що справ необхідно розглядати за правилами загального позовного провадження.

В позовній заяві позивачем зазначено в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "Вівальді Д".

Відповідно до ч. 2 ст. 50 ГПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд прийшов до висновку, що оскільки ТОВ "Вівальді Д" є стороною трьохстороннього договору №11-06/5/20 про відступлення права вимоги як первісний кредитор, і рішення по даній справі може вплинути на його права та обов`язки, то вказане товариство необхідне залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 50, 176,234, 235 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "12" січня 2021 р. о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 619.

4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Товариство з обмеженою відповідальністю "Вівальді Д" ( 49000, м. Дніпро, пров. Добровольців, 10, код ЄДРПОУ 41035134)

5. Позивачу надати:

- надати для огляду наявні оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги;

- надати інші докази, які підтверджують викладені у позовній заяві обставини;

- відповідь на відзив відповідача

- відповідь на пояснення третьої особи.

6. Відповідачу:

- відповідно до ст. 165 ГПК України, подати відзив на позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі; одночасно надіслати копію відзиву та доданих до нього документів всім учасникам справи, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання;

- подати всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову у строк - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі;

- надати суду докази на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування, подати оригінал і належним чином засвідчену копію довідки з органів статистики про знаходження в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України на час розгляду справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами, згідно ч.9 ст.165 ГПК України та ч.2 ст. 178 ГПК України.

- відповідь на пояснення третьої особи.

7. Третій особі:

- письмові пояснення щодо суті позовної заяви у строк 15 днів з дня отримання цієї ухвали. Одночасно копію письмових пояснень та доданих до них документів надіслати позивачу та відповідачу, докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання;

8. Повідомити учасників справи про проведення підготовчого засідання.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Роз`яснити сторонам по справі про право участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції згідно з правилами ст. 197 Господарського процесуального кодексу України. Суд повідомляє про наявність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

10. Звернути увагу сторін на те, що відповідно до ч.1 ст.135 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках встановлених статтею, зокрема, за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, ненадання відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк тощо.

11. Будь-які заяви, пояснення, клопотання, заперечення мають бути оформлені відповідно до ст. 170 ГПК України і подаватись згідно ст. 169 ГПК України тільки в письмовій формі через канцелярію господарського суду Житомирської області.

12. Рекомендувати учасникам судових проваджень в зв`язку з відсутністю фінансування суду вихідну кореспонденцію отримувати особисто в суді, подати заяви про надсилання їм процесуальних документів на електронну пошту або через систему Електронний суд.

Роз`яснити сторонам, що для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватись в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2.Подати до суду заяву про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи пропоную всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Дата підписання: 14.12.2020

Суддя Маріщенко Л.О.

Друк.

1- в справу

2-3 позивачу на юридичну адресу (03039, м. Київ, Провулок Руслана Лужевського, 14, корпус 1, офіс 3-Б) та на адресу для листування 03113 м. Київ, а/с 95 ( рек. з повід.)

4- відповідачу (рек. з повід.)

5- третій особі - Товариство з обмеженою відповідальністю "Вівальді Д" ( 49000, м. Дніпро, пров. Добровольців, 10,) (рек. з повід.)

Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено15.12.2020
Номер документу93497198
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 241 437,94 грн

Судовий реєстр по справі —906/1434/20

Рішення від 10.02.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Постанова від 27.01.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Бучинська Г.Б.

Ухвала від 11.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 04.01.2022

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Бучинська Г.Б.

Ухвала від 04.01.2022

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Машевська О.П.

Ухвала від 21.12.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 02.12.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 26.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 22.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

Ухвала від 22.11.2021

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Маріщенко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні