Ухвала
від 14.12.2020 по справі 480/7500/20
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 грудня 2020 року Справа № 480/7500/20

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Гелета С.М., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін у приміщенні суду в м.Суми клопотання Державної служби України з безпеки на транспорті про заміну відповідача у справі позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЗЕРНЕ" до Управління Укртрансбезпеки у Сумській області про визнання протиправною та скасування постанови,

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ЗЕРНЕ" звернулось до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Управління Укртрансбезпеки у Сумській області, в якій просить визнати протиправною та скасувати постанову управління Укртрансбезпеки у Сумській області від 19.10.2020 №202245 про застосування адміністративно-господарського штрафу в сумі 34000,00 грн.

Ухвалою суду від 18.11.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

10.12.2020 Державною службою України з безпеки на транспорті подано відзив на позовну заяву, а також клопотання про заміну відповідача у справі, а саме: Управління Укртрансбезпеки у Сумській області просить замінити на Державну службу України з безпеки на транспорті, мотивуючи це тим, що Державна служба України з безпеки на транспорті є юридичною особою, яка повинна бути відповідачем. Крім того, зазначає, що Управління Укртрансбезпеки у Сумській області було лише структурним підрозділом, яке на даний час реорганізоване шляхом злиття в Слобожанське міжрегіональне управління Укртрансбезпеки, яке також не є юридичною особою.

Суд, розглянувши подане клопотання відповідача, вважає за необхідне відмовити в його задоволенні, враховуючи те, що в даному випадку спірне рішення прийнято Управління Укртрансбезпеки у Сумській області, яке при прийнятті спірного рішення, є суб`єктом владних повноважень, а тому згідно ч. 3 ст. 46 КАС України може бути відповідачем при розгляді даної справи.

Разом із тим, враховуючи те, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 № 196-р "Про оптимізацію діяльності територіальних органів Державної служби з безпеки на транспорті" та наказу Державної служби з безпеки на транспорті від 09.09.2020 №340 "Про упорядкування структури Укртрансбезпеки" реорганізовано територіальні органи Укртрансбезпеки, зокрема, Управління Укртрансбезпеки у Сумській області реорганізовано шляхом злиття в Слобожанське міжрегіональне управління Укртрансбезпеки, що підтверджується наданими матеріалами відповідачем та інформація про реорганізацію міститься на офіційному сайті Державної служби України з безпеки на транспорті, суд враховуючи норми ст. 52 КАС України замінити неналежного відповідача по справі - Управління Укртрансбезпеки у Сумській області його правонаступником - Слобожанським міжрегіональним управлінням Укртрансбезпеки.

Також суд вважає за необхідне у відповідно до ч. 3 ст. 48 КАС України залучити в якості співвідповідача Державну службу України з безпеки на транспорті, враховуючи те, що спірне рішення у даній справі прийнято структурними підрозділами Державної служби України з безпеки на транспорті.

Керуючись ст.ст. ст.ст. 46, 48, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Державну службу України з безпеки на транспорті про заміну відповідача Управління Укртрансбезпеки у Сумській області на Державну службу України з безпеки на транспорті по даній справі - відмовити.

Замінити первісного відповідача Управління Укртрансбезпеки у Сумській області (40000, м. Суми, вул. Шишкарівська, буд. 9) його правонаступником - Слобожанське міжрегіональне управління Укртрансбезпеки (40000, м. Суми, вул. Шишкарівська, буд. 9).

Залучити другим відповідачем по справі Державну службу України з безпеки на транспорті (м.Київ, пр-т Перемоги,14, і.к. 39816845).

Встановити другому відповідачу 15-денний строк з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі для подання у порядку, встановленому ст. ст. 162-167 КАС України, відзиву на позов та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача. Позивач в порядку, встановленому ст. ст. 162-167 КАС України має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів з дня отримання відповідно відзиву/відповіді на відзив.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена виключно в частині заміни відповідача правонаступником до Другого апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали. Апеляційні скарги до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи подаються через Сумський окружний адміністративний суд, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 14.12.2020

Суддя С.М. Гелета

Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено16.12.2020
Номер документу93501147
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —480/7500/20

Рішення від 08.02.2021

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 14.12.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 18.11.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 18.11.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 06.11.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

Ухвала від 06.11.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

С.М. Гелета

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні