Ухвала
від 14.12.2020 по справі 588/1779/20
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 588/1779/20

Провадження № 2/588/510/20

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

14 грудня 2020 року м. Тростянець

Тростянецький районний суд Сумської області у складі головуючого судді Огієнка О.О., за участю: секретаря судового засідання Лободи Т.С., представника відповідача ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 про стягнення заборгованості по сплаті орендної плати та стягнення моральної шкоди,

У С Т А Н О В И В:

У провадженні Тростянецького районного суду Сумської області перебуває цивільна справа за указаним позовом.

У підготовче засідання представник позивача ОСОБА_2 не з`явився, однак надав до суду заяву, у якій просив проводити підготовче засідання без його участі та просив суд встановити строк для подання відповіді на відзив тривалістю сім днів.

Представник відповідача у підготовчому судовому засіданні позовні вимоги ОСОБА_3 про стягнення заборгованості по сплаті орендної плати та стягнення моральної шкоди, не визнав, просив справу призначити до судового розгляду по суті та встановити строк для подання заперечень тривалістю сім днів, а також заявив клопотання про виклик у судове засідання свідка ОСОБА_5 проживаючого по АДРЕСА_1 .

Під час підготовчого судового засідання вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі, з`ясовано, якими доказами позивач мотивує позов, з`ясовано питання стосовно судових витрат.

Вирішуючи клопотання представника відповідача, суд виходить з такого.

Згідно статті 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ураховуючи обставини, викладені у позовній заяві та обґрунтування підстав допиту свідка, отже клопотання представника відповідача про виклик заявленого свідка підлягає задоволенню, з огляду на покладений на сторони обов`язок доказування, передбачений статтями 12, 81 ЦПК України.

Суд провівши всі дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті, дійшов висновку про необхідність закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись вимогами статей 197-200 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження та призначити до судового розгляду по суті справу за позовом ОСОБА_2 в інтересах ОСОБА_3 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 про стягнення заборгованості по сплаті орендної плати та стягнення моральної шкоди на 11 год. 00 хв. 12 січня 2021 року.

Встановити позивачу семиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати вимогам ч. 3-5 ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи копію відповіді та доданих до неї документів.

Встановити відповідачу семиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам його копію та доданих до нього документів.

Роз`яснити, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Також задоволити клопотання представника відповідача та викликати у судове засідання свідка ОСОБА_5 проживаючого по АДРЕСА_1 попередивши його про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників справи та свідка.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О. О. Огієнко

СудТростянецький районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено15.12.2020
Номер документу93526464
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —588/1779/20

Рішення від 30.04.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Рішення від 30.04.2021

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Тростянецький районний суд Сумської області

Огієнко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні