Ухвала
від 14.12.2020 по справі 460/9032/20
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження в адміністративній справі та призначення справи до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження

14 грудня 2020 року м. Рівне№ 460/9032/20

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Комшелюк Т.О., розглянувши позовну заяву Гощанської районної державної адміністрації до Гощанського районного громадського формування з охорони громадського порядку "Погориння" про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

Гощанська районна державна адміністрація (далі - позивач) звернулася до Рівненського окружного адміністративного суду з позовом до Гощанського районного громадського формування з охорони громадського порядку "Погориння" (далі - відповідач), в якому просить суд: 1) припинити діяльність юридичної особи Гощанське районне громадське формування з охорони громадського порядку Погориння шляхом примусового розпуску; 2) призначити комісію з припинення юридичної особи - Гощанського районного громадського формування з охорони громадського порядку Погориння (місцезнаходження: смт. Гоща, вул. І. Богуна, 8, код ЄДРПОУ 39001483), у складі: голова комісії: ОСОБА_1 (керівник); 3) встановити двомісячний строк для заявлення кредиторами своїх вимог до юридичної особи - Гощанського районного громадського формування з охорони громадського порядку Погориння (місцезнаходження: смт. Гоща, вул. І. Богуна, 8, код ЄДРПОУ 39001483) з дня оприлюднення повідомлення про рішення про припинення юридичної особи.

Підстави позову: відповідач не здійснює статутної діяльності.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та представник має належні повноваження.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Позовну заяву подано з дотриманням правил підсудності та її належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано у строк, установлений законом.

За приписами статті 263 КАС України, вказану справу належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

У позовній заяві позивачем заявлено клопотання про витребування доказів у відповідача, а саме протоколу загальних зборів громадського формування, згідно з яким керівником Гощанського районного громадського формування з охорони громадського порядку Погориння обрано ОСОБА_1 .

З метою встановлення усіх обставин у справі, що можуть мати значення для її правильного вирішення суд вважає за доцільне задовольнити вказане вище клопотання позивача про витребування доказів.

Відповідно до частини четвертої статті 9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частини третьої статті 77 КАС України, суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

За приписами частини третьої статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені КАС України, відсутні.

Керуючись статтями 80, 171, 243, 248 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Гощанської районної державної адміністрації (35400, Рівненська обл., Гощанський р-н, смт. Гоща, вул. Незалежності, 72; код ЄДРПОУ 04057787) до Гощанського районного громадського формування з охорони громадського порядку "Погориння" (35400, Рівненська обл., Гощанський р-н, смт. Гоща, вул. Івана Богуна, 8; код ЄДРПОУ 39001483) про припинення юридичної особи.

Справа розглядатиметься суддею одноособово за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Клопотання Гощанської районної державної адміністрації про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Гощанське районне громадське формування з охорони громадського порядку "Погориння" в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати до суду належним чином засвідчену копію протоколу загальних зборів громадського формування, згідно з яким керівником Гощанського районного громадського формування з охорони громадського порядку Погориння обрано ОСОБА_1 .

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду відзиву на позовну заяву.

У зазначений вище строк відповідач має право подати до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, та усі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків (за наявності), що підтверджують заперечення проти позову.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до частини третьої статті 162 КАС України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що згідно з частиною четвертою статті 162 КАС України, до відзиву додаються: докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем ; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина шоста статті 162 КАС України).

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до частини четвертої статті 159 КАС України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Роз`яснити учасникам справи, що згідно з частиною другою статті 262 КАС України, розгляд справи по суті за правилами спрощеного позовного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Якщо судове засідання не проводиться, розгляд справи по суті розпочинається через тридцять днів, а у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу, - через п`ятнадцять днів з дня відкриття провадження у справі.

Таким чином, розгляд вказаної справи по суті розпочнеться з 30 грудня 2020 року.

Роз`яснити відповідачу, що згідно з частиною першою статті 177 КАС України, відповідач, який не є суб`єктом владних повноважень, має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Запропонувати учасникам справи надати суду належні, допустимі, достовірні та достатні докази, якими обґрунтовуються їхні вимоги та заперечення, в порядку статті 79 КАС України.

Роз`яснити учасникам справи, що у випадку якщо вони без поважних причин не нададуть докази на пропозицію суду для підтвердження обставин, на які вони посилаються, суд вирішує справу на підставі наявних доказів (частина п`ята статті 77 КАС України).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремо не оскаржується.

Суддя Т.О. Комшелюк

Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено17.12.2020
Номер документу93537313
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —460/9032/20

Рішення від 18.02.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Т.О. Комшелюк

Ухвала від 14.12.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Т.О. Комшелюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні