Ухвала
від 16.12.2020 по справі 910/18742/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

м. Київ

16.12.2020Справа № 910/18742/20

Господарський суд міста Києва у складі судді Комарової О.С., розглянувши позовну заяву Комунального підприємства Фінансова компанія Житло-Інвест виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд. 42) до Приватного акціонерного товариства Транспортні системи (04050, м. Київ, вул. Мельникова, буд. 12) про розірвання договору та застосування правових наслідків його розірвання,-

ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство Фінансова компанія Житло-Інвест виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) звернулось до Господарського суду міста Києва з позовом до Приватного акціонерного товариства Транспортні системи , в якому просить:

- договір від 25.01.2018 про відступлення прав та обов`язків в Інвестиційному договорі № 170117/57-К від 17.01.2017, укладений між КП ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ЖИТЛО-ІНВЕСТ , ПрАТ ТРАНСПОРТНІ СИСТЕМИ та AT ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД ПРОВАНС від імені та в інтересах якого діє ТОВ КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ ДЕЛЬТА ПЛЮС , розірвати;

- зобов`язання за договором від 25.01.2018 про відступлення прав та обов`язків в Інвестиційному договорі № 170117/57-К від 17.01.2017 припинити;

- визнати за КП ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ЖИТЛО-ІНВЕСТ права та обов`язки Інвестора в Інвестиційному договорі № 170117/57-К від 17.01.2017, що був укладений між вказаною юридичною особою та AT ЗАКРИТИЙ НЕДИВЕРСИФІКОВАНИЙ ВЕНЧУРНИЙ КОРПОРАТИВНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ФОНД ПРОВАНС .

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідачем не було належним чином виконані взяті на себе зобов`язання за договором від 25.01.2018 про відступлення прав та обов`язків в інвестиційному договорі № 170117/57-К від 17.01.2017 щодо оплати відступлених прав у встановлені строки.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 07 грудня 2020 року позовну заяву було залишено без руху через недодержання заявником вимог статті 164 Господарського процесуального кодексу України.

11 грудня 2020 року до суду надійшла заява позивача в порядку усунення недоліків, зі змісту якої вбачається, що виявлені ухвалою Господарського суду міста Києва від 07 грудня 2020 року недоліки усунуто.

Подана позовна заява відповідає вимогам статей 162-164, 172 Господарського процесуального кодексу України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні. Позовну заяву належить розглядати в порядку господарського судочинства.

В позовній заяві міститься клопотання про здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Розглянувши подане клопотання, суд вважає його таким, що підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 176 Господарського процесуального кодексу України в ухвалі про відкриття провадження у справі суд вирішує питання про форму господарського судочинства, за якою буде здійснюватись розгляд справи.

Згідно з ч. 2 ст. 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження, окрім малозначних справ, може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи, за винятком справ зазначених у частині четвертій цієї статті.

Відповідно до частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Приймаючи до уваги малозначність справи в розумінні частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, враховуючи характер спірних правовідносин, господарський суд вважає за необхідне здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи в порядку, встановленому статтею 252 Господарського процесуального кодексу України.

За приписами частин 1, 2 статті 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, виступає в процесі на боці тієї сторони, з якою в неї існують певні правові відносини.

Залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору до участі у справі вирішується господарським судом з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес до даної справи.

Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з`ясовувати, чи буде у зв`язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов`язки, або змінено її наявні права та/або обов`язки, або позбавлено певних прав та/або обов`язків у майбутньому.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (частина 4 статті 50 Господарського процесуального кодексу України).

Відтак, з огляду на надане суду право на залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Акціонерне товариство Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Прованс в особі Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Дельта Плюс (02002, м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська, буд. 4-Г; ідентифікаційний код 38214406), оскільки рішення у цій справі може мати вплив на права, свободи та/або інтереси цієї особи як сторони в Інвестиційному договорі № 170117/57-К від 17.01.2017 та Договорі від 25.01.2018 про відступлення прав та обов`язків в Інвестиційному договорі № 170117/57-К від 17.01.2017.

Керуючись ст.ст. 12, 50, 176, 232-235, 247, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Клопотання Комунального підприємства Фінансова компанія Житло-Інвест виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про розгляд справи в порядку спрощеного провадження - задовольнити.

3. Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами.

4. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Акціонерне товариство Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Прованс в особі Товариства з обмеженою відповідальністю Компанія з управління активами Дельта Плюс (02002, м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська, буд. 4-Г; ідентифікаційний код 38214406).

5. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали.

6. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву.

7. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву на позов, справа згідно з ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

8. Встановити третій особі строк у п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання до суду письмових пояснень з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову та відповідних доказів. У випадку подання письмових пояснень щодо позову подати суду докази їх надіслання (надання) та доданих до них документів іншим учасникам справи.

9. Звернути увагу учасників справи, що заяви з процесуальних питань (заяви, клопотання, заперечення) учасники справи подають з дотриманням вимог ст. 169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

10. Звернути увагу позивача, що у разі подання будь-якої заяви, передбаченої пунктом 2 частини другої, частиною третьою статті 46 Господарського процесуального кодексу України, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає в ухвалі, як це передбачено ч. 5 цієї статті.

11. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини 7 статті 252 Господарського процесуального кодексу України клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

12. Довести до відома сторін, що відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 135 Господарського процесуального кодексу України суд має право стягувати в дохід Державного бюджету України з винної особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає

Суддя О.С. Комарова

Ознайомлення з матеріалами справи здійснюється щочетверга за наявності завчасно поданого через канцелярію суду клопотання, в якому просимо зазначати дату та час з`явлення представника до суду для ознайомлення з матеріалами справи.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді. Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Дата ухвалення рішення16.12.2020
Оприлюднено18.12.2020
Номер документу93588228
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору та застосування правових наслідків його розірвання

Судовий реєстр по справі —910/18742/20

Рішення від 30.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Комарова О.С.

Рішення від 30.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Комарова О.С.

Ухвала від 09.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Комарова О.С.

Ухвала від 15.02.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Комарова О.С.

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Комарова О.С.

Ухвала від 07.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Комарова О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні