Ухвала
від 17.12.2020 по справі 640/20655/19
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про судове доручення

17 грудня 2020 року Справа № 640/20655/19

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Гелета С.М., ознайомившись з судовим дорученням Окружного адміністративного суду міста Києва щодо допиту свідків в адміністративній справі за позовом Державного підприємства "Готель Козацький" Міністерства оборони України до Головного управління ДФС у м. Києві, Головного управління ДПС у м. Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва перебуває адміністративна справа №640/20655/19 за позовом Державного підприємства Готель Козацький Міністерства оборони України до Головного управління ДФС у м. Києві. Головного управління ДПС у м. Києві, в якому просить суд визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення № 3372615147 від 08.08.2019. Під час розгляду судом зазначеної справи виявлена необхідність допитати свідків, а саме, керівника ТОВ ЕШКЕРЕ ОСОБА_1 та попереднього керівника ТОВ ЕШКЕРЕ ОСОБА_2 . Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 07.12.2020 (яка надійшла до Сумського окружного адміністративного суду засобами електронного зв`язку 17.12.2020) доручено Сумському окружному адміністративному суду здійснити допит вказаних осіб в якості свідків та затверджено перелік питань до вищевказаних осіб:

- яким чином ТОВ ЕШКЕРЕ надавало рекламні послуги ДП Готель Козацький у 2016 році (П.І.Б. та посади виконавців та/або підстави їх залучення до виконання, зміст послуг)?

- чи є докази надання рекламних та дизайнерських послуг ДП Готель Козацький у 2016 році (макети графічних матеріалів та/або проекти відеоматеріалів та/або записи аудіоматеріалів тощо), якщо так, то які?

- чи є докази надання юридичних послуг та послуг аудиту ДП Готель Козацький у 2016 році (юридичні висновки, результати оцінки стану бух обліку, результати аналізу фінансової спроможності тощо), якщо так, то які?

- які первинні документи підтверджують господарські операції з ДП Готель Козацький у 2016 році (договори, додаткові угоди до них, акти надання послуг, рахунки, платіжні доручення тощо)?

- якщо послуги надавались субпідрядниками, то яким чином оформлені взаємовідносини з ними (оговори, додаткові угоди до них, акти надання послуг, рахунки, платіжні доручення тощо)?

У разі наявності доказів, зазначених у питаннях 1-5 - витребувати їх належним чином засвідченні копії та долучити до матеріалів справи.

Згідно з нормами ст. 83 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України) суд, який розглядає справу або заяву про забезпечення доказів, у разі потреби збирання доказів за межами його територіальної юрисдикції доручає відповідному адміністративному суду провести певні процесуальні дії.

В ухвалі про судове доручення коротко викладається зміст справи, що розглядається, зазначаються учасники справи, вказуються обставини, що належить з`ясувати, та докази, які слід зібрати суду, що виконує доручення, зокрема, перелік питань, поставлених свідку учасниками справи та судом. Ухвала про судове доручення надсилається до адміністративного суду, який буде її виконувати, не пізніше наступного дня з дня її ухвалення та є обов`язковою для нього.

Відповідно до вимог ч. 1ст. 84 КАС України ухвала про судове доручення невідкладно виконується судом, якому вона адресована, за правилами цього Кодексу, які встановлюють порядок вчинення відповідних процесуальних дій. Нормами частини другої зазначеної статті передбачено, що у разі необхідності виконання судових доручень щодо збирання доказів здійснюється у судовому засіданні у встановленому цим Кодексом порядку. Учасники справи повідомляються про дату, час і місце вчинення процесуальної дії судом, який виконує доручення, проте їх неявка не є перешкодою для виконання доручення.

За таких обставин, суд доходить висновку про прийняття до виконання судового доручення та необхідність проведення судового засідання для допиту у якості свідків керівника ТОВ ЕШКЕРЕ ОСОБА_1 та попереднього керівника ТОВ ЕШКЕРЕ ОСОБА_2 , про що повідомити учасників справи.

Суд вважає за необхідне зазначити, що згідно ст. 65 КАС України свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи. Учасник справи, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинен зазначити його ім`я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання.

Відповідно до ч. 2 ст. 124 КАС України повістки про виклик у суд надсилаються учасникам справи, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам, а повістки-повідомлення - учасникам справи з приводу вчинення процесуальних дій, у яких участь цих осіб не є обов`язковою.

Судовий виклик або судове повідомлення учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів здійснюється:

1) за наявності в особи офіційної електронної адреси - шляхом надсилання повістки на офіційну електронну адресу;

2) за відсутності в особи офіційної електронної адреси - шляхом надсилання повістки рекомендованою кореспонденцією (листом, телеграмою), кур`єром із зворотною розпискою за адресами, вказаними цими особами, або шляхом надсилання тексту повістки в порядку, визначеному статтею 129 цього Кодексу.

Згідно п. 2 ч. 3 цієї ж статті у разі ненадання учасниками справи інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судове повідомлення надсилаються фізичним особам, які не мають статусу підприємців, - за адресою їх місця проживання чи місця перебування, зареєстрованою у встановленому законом порядку.

Суд зауважує, що в ухвалі Окружного адміністративного суду міста Києва від 07.12.2020 не зазначена адреса місця реєстрації фізичних осіб, яких потрібно допитати в якості свідків, зазначено юридична адреса ТОВ "ЕШКЕРЕ".

Згідно ст. 130 КАС України відповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, викликається в суд через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання.

На підставі викладеного вище суд вважає за необхідне здійснити виклик в якості свідків ОСОБА_1 та ОСОБА_2 шляхом направлення судової повістки та юридичну адресу товариства, зазначену в ухвалі суду від 07.12.2020, та шляхом розміщення відповідного оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Керуючись ст. ст. 65, 83, 84, 124, 130 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Прийняти до виконання судове доручення Окружного адміністративного суду міста Києва про допит у якості свідка керівника ТОВ ЕШКЕРЕ (40000, Сумська обл., м. Суми, вул. Козацький Вал, буд. 2 Б, офіс 255, код ЄДРПОУ 38266339) ОСОБА_1 та попереднього керівника ТОВ ЕШКЕРЕ ОСОБА_2 .

Призначити судове засідання для виконання судового доручення по справі №640/20655/19 на 12.01.2021 о 09:00 год. у приміщенні Сумського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Г. Кондратьєва, 159, м. Суми, 40021, зал 211.

Викликати в якості свідка у справі №640/20655/19 керівника ТОВ ЕШКЕРЕ (40000, Сумська обл., м. Суми, вул. Козацький Вал, буд. 2 Б, офіс 255, код ЄДРПОУ 38266339) ОСОБА_1 до Сумського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Г. Кондратьєва, 159, м. Суми, 40021, шляхом направлення повістки про виклик на юридичну адресу товариства та шляхом опублікування оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Викликати в якості свідка у справі №640/20655/19 попереднього керівника ТОВ ЕШКЕРЕ (40000, Сумська обл., м. Суми, вул. Козацький Вал, буд. 2 Б, офіс 255, код ЄДРПОУ 38266339) ОСОБА_2 до Сумського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Г. Кондратьєва, 159, м. Суми, 40021, шляхом направлення повістки про виклик на юридичну адресу товариства та шляхом опублікування оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Повідомити свідків, що у випадку посилання на певні докази під час проведення допиту з приводу 1-5-го питань, зазначених в описові частині даної ухвали, вони мають надати суду такі докази (належним чином засвідчені копії цих доказів).

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду ( ч. 4 ст. 92 КАС України).

Роз`яснити особам, які викликається до суду у якості свідків, що відповідно до приписів частин 3 та 4 статті 65 КАС України свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. У разі неможливості прибуття до суду та участі у судовому засіданні за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд та зазначити поважні причини не прибуття із наданням доказів неможливості прибуття до суду.

Повідомити учасникам справи, що інформацію по справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://court.gov.ua/fair/sud1870/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 17.12.2020

Суддя С.М. Гелета

Дата ухвалення рішення17.12.2020
Оприлюднено18.12.2020

Судовий реєстр по справі —640/20655/19

Ухвала від 29.12.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Постанова від 30.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Постанова від 30.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 02.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 02.11.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 14.09.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 22.06.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

Ухвала від 22.06.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Епель Оксана Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні