Ухвала
від 16.12.2020 по справі 923/959/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті

16 грудня 2020 року Справа № 923/959/20

Господарський суд Херсонської області у складі судді Нікітенка С.В. при секретарі судового засідання Бурдюк Т.М., розглянувши у підготовчому засіданні справу,

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "ГЕЛІОС", м. Київ, код ЄДРПОУ 42322556,

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім ТПК-СЕРВІС ЛТД", м. Херсон, код ЄДРПОУ 33500766,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Ерфольг-Україна", м. Біла Церква, Київської області,

про стягнення 11619860,00 грн.

За участю представників сторін:

від позивача - адвокат Микитенко О.В., довіреність від 01.12.20;

від відповідача - не з`явився;

від третьої особи - не з`явився.

Судове засідання провадиться в режимі відеоконференції із застосуванням програми EASYCON поза межами приміщення та у відповідності до ч.1 статті 222 Господарського процесуального кодексу України здійснюється повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

в с т а н о в и в:

В провадженні Господарського суду Херсонської області перебуває за позовом Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "ГЕЛІОС з вимогами про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Торговий дім ТПК-СЕРВІС ЛТД" заборгованості у розмірі 11619860,00 грн.

Ухвалою від 26.11.2020 суд продовжив строк проведення підготовчого провадження у справі № 923/959/20 на 30 днів та відклав підготовче засідання у справі на 16 грудня 2020 року о 14:30 год.

У призначене підготовче засідання прибув повноважний представник позивача.

Від відповідача у справі надійшов відзив на позовну заяву, в якому відповідач просить суд здійснювати розгляд справи № 923/959/20 без його участі, за наявними у справі документами.

Від третьої особи у справі до суду надійшли пояснення по суті заявленого позивачем позову, в яких третя особа просить суд здійснювати розгляд справи без її участі.

З урахуванням зазначеного, суд проводить підготовче засідання у справі без участі представників відповідача та третьої особи.

У підготовчому засіданні 16.12.2020 позивач зазначив, що ним надано належні та допустимі докази на підтвердження своїх тверджень у позові, а тому вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

За приписами статті 177 ГПК України, завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках, для належної підготовки справи для розгляду по суті, цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до частини 2 статті 185 ГПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі зазначеного, та зважаючи, що судом остаточно з`ясований предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу; визначені обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрані відповідні докази; вчинені усі дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про закриття підготовчого провадження з призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до частини 1 статті 195 ГПК України суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження - не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

З метою дотримання встановлених строків розгляду справи, суд виносить ухвалу, якою закриває підготовче провадження у справі № 923/959/20 та призначає справу до судового розгляду по суті.

У підготовчому засіданні представником позивача заявлено клопотання про участь у наступному судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду.

Відповідно до частин першої статті 197 Господарського процесуального кодексу України (надалі - ГПК України) учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Частиною 3 ст. 197 ГПК України вказано, що учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

При проведенні судового засідання поза межами приміщення суду заявник повинен дотримуватись вимог Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом ДСА України від 23.04.2020 № 196.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІІ Порядку для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі відеоконференцзв`язку (далі - Система) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Враховуючи, що право на участь в розгляді своєї справи гарантоване Конституцією України та ГПК України, приймаючи до уваги впровадження обмежувальних заходів пов`язаних з введенням карантину на території України та з огляду на необхідність вживати заходи забезпечення своєчасного розгляду господарської справи, суд вважає за можливе задовольнити заяву позивача та провести судове засідання в режимі відеоконференції з урахуванням технічних можливостей суду з використанням системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon".

Керуючись статтями 177, 182, 183, 185, 195, 197, 232, 234, 235, Господарського процесуального кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в :

1. Закрити підготовче провадження у справі № 923/959/20.

2. Призначити справу до судового розгляду по суті на 14 січня 2021 року об 11:00 год., за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань № 207.

3. Роз`яснити учасникам справи статтю 207 ГПК України, згідно якої під час розгляду справи по суті в учасників справи з`ясовується, чи мають вони заяви чи клопотання, пов`язані з розглядом справи, які не були заявлені з поважних причин в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом, та вирішує їх після заслуховування думки інших присутніх у судовому засіданні учасників справи. Суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

4. Явка представників сторін у судове засідання не визнається обов`язковою.

5. Задовольнити клопотання позивача про участь у судовому засіданні у справі № 923/959/20, призначеному на 14.01.2021 об 11:00 год., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

6. Проведення судового засідання призначеного на 14 січня 2021 об 11:00 год., відбудеться в режимі відеоконференції, яку здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" (https://easycon.com.ua/). Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: https://easycon.com.ua/vkz_help_uk-ua.pdf.

7. Представник ТОВ "Фінансова компанія "ГЕЛІОС" братиме участь у підготовчому засіданні призначеному на 14.01.2021 об 11:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення Господарського суду Херсонської області.

8. Представники ТОВ "Торговий дім ТПК-СЕРВІС ЛТД" та ТОВ "Ерфольг-Україна" братимуть участь у судовому засіданні в приміщенні Господарського суду Херсонської області за адресою: за адресою: м. Херсон, вул. Театральна, 18, зал судових засідань № 321 (3 поверх).

9. Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції за межами приміщення суду представнику відповідача необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

10. Зобов`язати представника позивача подати скановані копії документів, що посвідчують його особу для встановлення повноважень, засвідчених електронним цифровим підписом, за один робочий день до проведення судового засідання.

11. Попередити представника позивача, що відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання за участі сторін поза межами приміщення суду, він зобов`язаний зайти та авторизуватися в Системі "EasyCon" за 10 хвилин до початку судового засідання.

12. Роз`яснити особі, яка подала клопотання/заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, що у разі її явки в призначений час безпосередньо до зали судового засідання у приміщення Господарського суду Херсонської області, така особа бере участь у судовому засіданні в загальному порядку.

13. Попередити учасників справи, що відповідно до частини четвертої статті 197 Господарського процесуального кодексу України, пункту 5 розділу І Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

14. Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала набирає законної сили відповідно до приписів ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, відповідно до ст.ст. 254, 255 Господарського процесуального кодексу України.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі "Судова влада України" за наступною адресою: http://ks.arbitr.gov.ua.

Ухвалу підписано 18.12.2020.

Суддя С.В. Нікітенко

Дата ухвалення рішення16.12.2020
Оприлюднено21.12.2020
Номер документу93624000
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/959/20

Ухвала від 01.03.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Рішення від 14.01.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 14.12.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 20.11.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 27.10.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

Ухвала від 29.09.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Нікітенко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні