Ухвала
від 18.12.2020 по справі 640/15946/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

18 грудня 2020 року м. Київ№ 640/15946/20 Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Добрянської Я.І., розглянувши матеріали справи

за позовом Бузівської сільської ради Жашківського району Черкаської області

до Міністерства розвитку громад та територій України, Кабінету Міністрів України

треті особи Черкаська обласна державна адміністрація, Верховна Рада України в особі Комітету з питань організації державної влади,місцевого самоврядування,регіонального розвитку та містобудування, Всеукраїнська асоціація огранів місцевого самоврядування "Асоціація міст України", Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування "Асоціація об`єднаних територіальних громад", Всеукраїнська асоціація громад

про визнання протиправним та скасування розпорядження, зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулася Бузівська сільська рада Жашківського району Черкаської області з позовом до Кабінету Міністрів України, Міністерства розвитку громад та територій України, треті особи: Черкаська обласна державна адміністрація, Верховна Рада України в особі Комітету з питань організації державної влади,місцевого самоврядування,регіонального розвитку та містобудування, Всеукраїнська асоціація огранів місцевого самоврядування "Асоціація міст України", Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування "Асоціація об`єднаних територіальних громад", Всеукраїнська асоціація громад у якому просить:

1) визнати дії Міністерства розвитку громад та територій щодо доопрацювання проекту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про затвердження центрів та територій територіальних громад Черкаської області", в частині зміни Бузівської об`єднаної територіальної громади з адміністративним центром в селі Бузівка на Соколівську об`єднану територіальну громаду з адміністративним центром в селі Соколівка - протиправними;

2) визнати протиправним та скасувати розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року №728-р "Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Черкаської області , в частині утворення Соколівської об`єднаної територіальної громади (з адміністративним центром в селі Соколівка), у складі: Соколівської, Бузівської, Безпечнівської, Зеленорізької, Конельської, Конельсько-Попівської, Конельсько-Хутірської, Острожанської сільських рад;

3) зобов`язати Кабінет Міністрів України привести розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року № 728-р Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Черкаської області у відповідність до прийнятого без змін на засіданні Кабінету Міністрів України 12.06.2020 року проекту розпорядження Кабінету Міністрів України Про затвердження центрів та територій територіальних громад Черкаської області , яким утворено Бузівську об`єднану територіальну громаду (з адміністративним центром в селі в селі Бузівка), у складі: Бузівської, Безпечнівської, Зеленорізької, Конельської, Конельсько-Попівської, Конельсько-Хутірської, Острожанської, Соколівської сільських рад.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.07.2020р. відкрито провадження в адміністративній справі в порядку загального позовного провадження. Призначено підготовче засідання на 15.09.2020 року о 09:30 за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 81-А, зал судового засідання № 133.

Водночас, 15.09.2020р. від представника позивача надійшла заява про залишення позову без розгляду на підставі п. 5 ч. 1 ст. 240 Кас України та повернення сплаченого судового збору.

Так, суд проаналізувавши подану заяву та матеріали справи, приходить до висновку про наявність підстав для часткового її задоволення, з огляду на таке.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Згідно з ч. 2 ст. 240 КАС України, заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви в частині та залишення адміністративного позову без розгляду.

Одночасно, суд зазначає, що представником позивача в поданій заяві заявлено клопотання про повернення судового збору.

Ознайомившись із поданим клопотанням, суд відмовляє у його задоволенні, з огляду на таке.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 7 Закон України "Про судовий збір", сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі, залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків , якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

З огляду на те, що адміністративний позов залишено без розгляду за заявою представника позивача, судовий збір поверненню не підлягає.

Керуючись ст. 240, 243 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву представника позивача про залишення адміністративного позову без розгляду та повергнення судового збору - задовольнити частково.

2. Адміністративний позов Бузівської сільської ради Жашківського району Черкаської області - залишити без розгляду.

3. У задоволенні іншої частини заяви - відмовити.

4. Копію цієї ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими ст. ст. 293-295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Я.І. Добрянська

Дата ухвалення рішення18.12.2020
Оприлюднено21.12.2020
Номер документу93628002
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування розпорядження, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —640/15946/20

Ухвала від 18.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 18.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 28.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 15.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні