Ухвала
від 21.12.2020 по справі 639/5457/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

21.12.2020

Справа № 639/5457/19

Провадження № 1-в/642/294/20

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2020 року Ленінський районний суд м.Харкова у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Харкова подання начальника Холодногірського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області про вирішення питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженого ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В :

09 грудня 2020 року до Ленінського районного суду м.Харкова надійшло подання начальника Холодногірського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області про вирішення питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженого ОСОБА_3 , мотивоване тим, що останнього засуджено вироком Жовтневого районного суду м.Харкова від 22 листопада 2019 року за ч. 2 ст. 28, ч.1 ст.204 КК України до покарання у виді штрафу в дохід держави у розмірі п`яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85000 гривень, однак він не сплачує призначений судом штраф, у зв`язку з чим просить здійснити розстрочку виплати штрафу.

В судове засідання представник органу пробації не з`явися, надавши суду заяву з проханням розглядати справу без участі представника та задовольнити подання в повному обсязі.

Засуджений в судове засідання також не з`явився надавши суду письмове клопотання про розстрочку, яке просив задовольнити без його участі.

Прокурор в судове засідання не з`явися, повідомлений судом належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

Суд, вивчивши подання та додані до нього матеріали, суд вважає, подання таким що підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Відповідно до частини першої статті 26 Кримінально-виконавчого кодексу України, засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це кримінально - виконавчу інспекцію (уповноважений орган з питань пробації) за місцем проживання шляхом пред`явлення документа про сплату штрафу.

Станом на 09.12.2020 року орган пробації не отримав від засудженого документа про сплату штрафу, що підтвердив і сам засуджений, вказуючи на скрутне матеріальне становище.

Частинами 4 та 5 ст.53 КК України передбачено, що з урахуванням майнового стану особи суд може призначити штраф із розстрочкою виплати певними частинами строком до одного року.

Відповідно до вимог ч.1 ст.26 КВК України засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це відповідний суд шляхом представлення документа про сплату штрафу.

Згідно ч.3 ст.26 КВК України у разі несплати засудженим штрафу у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавленням волі відповідно до закону.

Частиною 4 ст. 26 КВК України зазначено, що у разі несплати засудженим чергового платежу під час призначення штрафу з розстрочкою виплати суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу за поданням кримінально-виконавчої інспекції замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавленням волі відповідно до закону.

За таких обставин, з урахуванням доходу засудженого, а саме мінімальної заробітної плати, а також наявність у останнього на утримані дитини та матері похилого віку, є підстави для надання розстрочки несплаченої суми штрафу у розмірі 85000 грн. на 18-ти місячний строк.

На підставі викладеного та керуючись ч.4 ст. 53 КК України, ст.ст.537, 539 КПК України, ст.26 КВК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Подання начальника Холодногірського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області про вирішення питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу стосовно засудженого ОСОБА_3 - задовольнити.

Встановити ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , розстрочку виплати несплаченої суми штрафу у розмірі 85000 (вісімдесят п`ять тисяч) грн. на строк 18 (вісімнадцять) місяців, з щомісячним платежем у розмірі по 4722 (чотири тисячі сімсот двадцять дві) грн. 22 коп.

Попередити ОСОБА_3 про наслідки несплати чергового платежу, передбачені ч. 4 ст. 26 КВК України, а саме у разі несплати ним чергового платежу під час призначення штрафу з розстрочкою виплати суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу за поданням відділу пробації замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Роз`яснити засудженому ОСОБА_3 , що про сплату відповідної частини штрафу він зобов`язаний повідомити до Холодногірського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області шляхом пред`явлення документа про сплату відповідної частини штрафу.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через Ленінський районний суд м.Харкова протягом семи днів з дня проголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення21.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93685349
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері господарської діяльності Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів

Судовий реєстр по справі —639/5457/19

Ухвала від 14.09.2022

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Кісь Д. П.

Ухвала від 03.12.2021

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Проценко Л. Г.

Ухвала від 21.12.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

Ухвала від 14.12.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Кісь Д. П.

Ухвала від 14.12.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Кісь Д. П.

Ухвала від 11.12.2020

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

Ухвала від 16.11.2020

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Кісь Д. П.

Ухвала від 22.09.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савченко І. Б.

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савченко І. Б.

Ухвала від 13.01.2020

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Савченко І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні