Ухвала
від 21.12.2020 по справі 908/3256/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 16/7/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

21.12.2020 Справа № 908/3256/20

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Ніколаєнка Романа Анатолійовича, розглянувши матеріали заяви

боржника - Приватного підприємства Сіріус-Альфа (72316, Запорізька обл., м.Мелітополь, вул.Інтеркультурна, 291/2, код ЄДРПОУ 32852316)

банки , що здійснюють розрахунково-касове обслуговування боржника:

1. АТ Альфа-Банк у м.Києві

2. АТ Приватбанк , м.Запоріжжя

3. АТ Південний

про відкриття провадження у справі про банкрутство

В С Т А Н О В И В:

17.11.2020 до Господарського суду Запорізької області надійшла заява Приватного підприємства Сіріус-Альфа (72316, Запорізька обл., м.Мелітополь, вул.Інтеркультурна, 291/2, код ЄДРПОУ 32852316) про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Подання заяви обґрунтовано неможливістю задоволення наявної кредиторської заборгованості в розмірі 240000,00 грн., встановленням ознак загрози неплатоспроможності та вимогами ч.6 ст.34 Кодексу України з процедур банкрутства, за якими боржник зобов`язаний у місячний строк звернутися до господарського суду із заявою про відкриття провадження у справі у разі, якщо задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов`язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами (загроза неплатоспроможності), та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

До заяви ПП Сіріус-Альфа додано заяву арбітражного керуючого Загрія Романа Олеговича на участь у справі про банкрутство. В зв`язку з цим зазначається, що згідно з п.2-1 розділу Прикінцеві та перехідні положення Кодексу України з процедур банкрутства додання такої заяви передбачено для заяв ініціюючих кредиторів та боржників - фізичних осіб.

Згідно з ч.1 ст.35 КУзПБ у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу.

Розглянувши матеріали заяви, суд визнав їх такими, що відповідають положенням ч.ч.1, 4 ст.34 КУзПБ, якими визначені вимоги до заяви боржника про відкриття провадження у справі про банкрутство, в зв`язку з чим заяву слід прийняти та призначити підготовче засідання суду.

Згідно з ч.1, 2 ст.28 КУзПБ кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією визначається судом шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, за принципом випадкового вибору. В ухвалі про прийняття заяви про відкриття провадження у справі господарський суд пропонує трьом визначеним шляхом автоматизованого відбору арбітражним керуючим подати заяву про участь у цій справі.

Судом застосовано автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство та отримано довідку щодо кандидатур арбітражного керуючого, згідно з якою автоматизованою системою визначено наступних арбітражних керуючих у такій послідовності:

1. арбітражного керуючого Максимова Іллю Миколайовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1855 від 12.02.2018; адреса: АДРЕСА_1; адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_1 );

2. арбітражного керуючого Лозову Олену Миколаївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1926 від 19.12.2019; адреса: АДРЕСА_2, адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_2 );

3. арбітражного керуючого Костіна Сергія Олексійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 54 від 08.02.2013; адреса: 54017, м.Миколаїв, вул.Московська, 42, оф.44; адреса електронної пошти: ІНФОРМАЦІЯ_3 ).

Необхідно запропонувати трьом визначеним шляхом автоматизованого відбору арбітражним керуючим подати заяву про участь у справі про банкрутство ПП Сіріус-Альфа .

Керуючись ст.ст.2, 6, 8, 28, 34-35 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.ст.3, 12, 20, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Прийняти заяву Приватного підприємства Сіріус-Альфа про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

Присвоїти справі номер провадження 16/7/20.

Підготовче засідання суду призначити на 29.12.2020 о 10.00.

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м.Запоріжжя, вул.Гетьманська, 4. Номер телефону гарячої лінії суду: (061) 764-89-30.

Запропонувати арбітражним керуючим Максимову Іллі Миколайовичу, Лозовій Олені Миколаївні, Костіну Сергію Олексійовичу - у строк до 10.00 29.12.2020 надати безпосередньо до господарського суду на паперовому носії або в електронній формі на електронну адресу господарського суду заяву про участь у справі відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства (разом з копією договору страхування ризиків діяльності арбітражного керуючого та копією свідоцтва).

Зобов`язати:

боржника - представити оригінали доданих до заяви документів, інформацію про залишки грошових коштів на рахунках у банківських установах, здійснюючих розрахунково-касове обслуговування боржника, пояснення щодо вжитих заходів до погашення кредиторської заборгованості, інформацію про звернення кредиторів до суду, органів ДВС за стягненням заборгованості;

Мелітопольський МРВДВС Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) - довідку про наявність виконавчих документів щодо боржника та про вжиті заходи щодо стягнення безспірних сум з боржника з документальним підтвердженням;

Головне управління статистики у Запорізькій області - довідку про включення боржника до ЄДРПОУ, про надання звітності в органи статистики;

ГУ ПФУ в Запорізькій області - інформацію щодо надання боржником звітності до органу Пенсійного фонду України, довідку про наявність у боржника заборгованості перед Пенсійним фондом України;

ГУ ДПС у Запорізькій області - довідку про податкову заборгованість боржника та про надання ним останньої податкової звітності; відомості про наявні у боржника рахунки в установах банків із зазначенням дат відкриття та закриття;

банки - надати письмову інформацію про наявність коштів на рахунках боржника, письмову інформацію про наявність вимог до боржника.

Запропонувати вказаним особам повідомити суд про згоду та можливість отримувати ухвали (рішення) суду лише електронною поштою, звернутися до суду з відповідною заявою та надати електронні адреси задля повідомлення про розгляд справи шляхом направлення ухвал (рішень) суду по справі (з ЕЦП судді) електронною поштою.

Пропонується надіслати необхідні заяви та документи на електронну адресу суду: E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua із скріпленням електронним цифровим підписом.

Контактні дані Господарського суду Запорізької області: веб-сайт https://zp.arbitr.gov.ua; е-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua; номер Єдиного контакт-центру судової влади України (044)207-35-46.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі Судова влада України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5009.

Явку уповноваженого представника боржника в судове засідання визнати обов`язковою.

Копії даної ухвали (з ЕЦП судді) надіслати боржнику, арбітражним керуючим Максимову І.М., Лозовій О.М., Костіну С.О., Загрії Р.О., ГУ ПФУ в Запорізькій області, ГУ ДПС у Запорізькій області, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, Мелітопольському МРВДВС Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), банкам, державному реєстратору Мелітопольської райдержадміністрації Запорізької області.

Ухвала господарського суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею, відповідно до ч.2 ст.235 ГПК України. Не підлягає оскарженню окремо від судового рішення.

Ухвалу складено та підписано: 21.12.2020.

Суддя Р.А.Ніколаєнко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення21.12.2020
Оприлюднено22.12.2020
Номер документу93699757
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/3256/20

Ухвала від 20.12.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 09.12.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 02.07.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Мороз Валентин Федорович

Ухвала від 01.06.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Мороз Валентин Федорович

Постанова від 05.04.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 05.04.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 30.03.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 09.03.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 09.03.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 24.02.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні