Ухвала
від 22.12.2020 по справі 910/20235/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про призначення судового засідання

22.12.2020Справа № 910/20235/20 Суддя Господарського суду міста Києва Літвінова М.Є ., розглянувши

заяву Слак Інтернешнл Лімітед (Slac International Limited)

про забезпечення позову до подання позовної заяви

Особа, яка може отримати статус учасника справи:

Товариство з обмеженою відповідальністю Нідек Мінстер Корпорейшн (01032, м. Київ, вул. Саксаганського, буд. 121 А)

Без виклику представників учасників справи.

ВСТАНОВИВ:

Слак Інтернешнл Лімітед (Slac International Limited) звернулося до Господарського суду міста Києва із заявою про забезпечення позову до подання позовної заяви, згідно якої просить вжити заходи забезпечення позову шляхом накладення арешту на грошові кошти 2 053 036,50 (два мільйони п`ятдесят три тисячі тридцять шість доларів та п`ятдесят центів) доларів США, що знаходяться на рахунку НОМЕР_1 Товариства з обмеженою відповідальністю НІДЕК МІНСТЕР КОРПОРЕЙШН (ідентифікаційний код юридичної особи 42207206; адреса місцезнаходження: вул. Саксаганського, буд. 121 А, м. Київ, 01032) в Акціонерному товаристві "Комерційний банк "Земельний Капітал" (ідентифікаційний код юридичної особи 20280450; адреса місцезнаходження: пр. Пушкіна, 15, м. Дніпро, 49101, Україна) або на будь яких інших рахунках в Акціонерному товаристві "Комерційний банк Капітал" (ідентифікаційний код юридичної особи 20280450; адреса місцезнаходження: пр. Пушкіна, 15, м. Дніпро, 49101, Україна) та належать або підлягають виплаті Товариству з обмеженою відповідальністю НІДЕК МІНСТЕР КОРПОРЕЙШН (ідентифікаційний код юридичної особи 42207206; адреса місцезнаходження: вул. Саксаганського, буд. 121, 01032).

Відповідно до частини 1 статті 138 Господарського процесуального кодексу України заява про забезпечення позову подається:

1) до подання позовної заяви - за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом для відповідного позову, або до суду за місцезнаходженням предмета спору - якщо суд, до підсудності якого відноситься справа, визначити неможливо;

2) одночасно з пред`явленням позову - до суду, до якого подається позовна заява, за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом;

3) після відкриття провадження у справі - до суду, у провадженні якого перебуває справа.

Частиною 1 статті 140 Господарського процесуального кодексу України визначено, що заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Разом з тим, відповідно до частин 3 та 4 статті 140 Господарського процесуального кодексу України суд, розглядаючи заяву про забезпечення позову, може викликати особу, що подала заяву про забезпечення позову, для надання пояснень або додаткових доказів, що підтверджують необхідність забезпечення позову, або для з`ясування питань, пов`язаних із зустрічним забезпеченням. У виняткових випадках, коли наданих заявником пояснень та доказів недостатньо для розгляду заяви про забезпечення позову, суд може призначити її розгляд у судовому засіданні з викликом сторін.

При цьому, суд зазначає, що відповідно до частин 1 та 2 Господарського процесуального кодексу України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Основними засадами (принципами) господарського судочинства є, зокрема верховенство права; рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом; гласність і відкритість судового процесу та його повне фіксування технічними засобами; змагальність сторін; диспозитивність (частина 3 статті 2 Господарського процесуального кодексу України).

Дослідивши зміст поданої заяви, враховуючи заявлене клопотання заявника та необхідність встановлення всіх обставин, що склалися, для з`ясування обґрунтованості заяви про забезпечення позову та необхідності забезпечення позову, суд вважає за доцільне призначити заяву про забезпечення позову до розгляду у судовому засіданні та викликати сторін для надання пояснень або додаткових доказів, що підтверджують необхідність забезпечення позову.

Керуючись статтями 2, 140, 234 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Призначити до розгляду у судовому засіданні заяву Слак Інтернешнл Лімітед (Slac International Limited) про забезпечення позову на 28.12.20 о 10:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- в, корпус Б, зал судових засідань № 2 .

2. Викликати у підготовче засідання представників сторін, яким необхідно при собі мати документи, що підтверджують їх повноваження відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України.

3. Запропонувати Слак Інтернешнл Лімітед (Slac International Limited) надати докази на підтвердження наявності договірних відносин з міжнародною компанією НІДЕК МІНСТЕР КОРПОРЕЙШН (NIDEC Minster Corporation).

4. Запропонувати Товариству з обмеженою відповідальністю Нідек Мінстер Корпорейшн надати пояснення або заперечення на заяву про забезпечення позову.

5. Звернути увагу сторін на те, що копії письмових доказів, які подаються повинні бути оформлені у відповідності до вимог частини 4 статті 91 Господарського процесуального кодексу України та пункту 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (Вимоги до оформлення документів ДСТУ 4163-2003).

6. Попередити сторін, що при невиконанні процесуальних обов`язків, зокрема ухиленні від вчинення дій, покладених судом на сторону, до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України.

7. Згідно частиною 1 статті 235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили негайно після її підписання і не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://ki.arbitr.gov.ua.

Повний текст ухвали складено та підписано 22.12.2020.

Суддя М.Є. Літвінова

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено22.12.2020
Номер документу93700263
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/20235/20

Ухвала від 28.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Літвінова М.Є.

Ухвала від 22.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Літвінова М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні