Ухвала
від 14.12.2020 по справі 911/3120/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

У Х В А Л А

"14" грудня 2020 р. Справа № 911/3120/20

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «УБА-АГРОСВІТ» , Київська область, Баришівський район, с. Волошинівка

до 1) Державного реєстратора Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості» Сіваченко Віталія Леонідовича, Київська область, Вишгородський район, м. Вишгород

2) Державного реєстратора Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості» Єфіменко Оксани Миколаївни, Київська область, Вишгородський район,

м. Вишгород

3) Державного реєстратора Сквирської міської ради Яремко Марини Василівни, Київська область, м. Сквира

4) Державного реєстратора Комунального підприємства «Агенція адміністративних послуг» Терещенко Олега Володимировича, Київська область, м. Бориспіль

5) Державного реєстратора Комунального підприємства «Агенція адміністративних послуг» Хиби Анни Володимирівни, Київська область,

м. Бориспіль

6) Товариства з обмеженою відповідальністю «Капітал-Агроінвест» , Київська область, Рокитнянський район, смт. Рокитне

про визнання протиправними та скасування рішень державних реєстраторів

Суддя Лопатін А.В.

за участю секретаря судового засідання Рябоконь О.О.

за участю представників згідно з протоколом судового засідання.

Обставини справи:

Товариство з обмеженою відповідальністю «УБА-АГРОСВІТ» (позивач) звернулось до суду із позовом до Державного реєстратора Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості» Сіваченко В.Л. (відповідач-1), Державного реєстратора Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості» Єфіменко О.М. (відповідач-2), Державного реєстратора Сквирської міської ради Яременко М.В. (відповідач-3), Державного реєстратора Комунального підприємства «Агенція адміністративних послуг» Терещенко О.В. (відповідач-4), Державного реєстратора Комунального підприємства «Агенція адміністративних послуг» Хиба А.В. (відповідач-5) та Товариства з обмеженою відповідальністю «Капітал-Агроінвест» (відповідач-6) про визнання протиправними та скасування рішень державних реєстраторів.

Ухвалою господарського суду Київської області від 29.10.2020 р. позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «УБА-АГРОСВІТ» до Державного реєстратора Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості» Сіваченко В.Л., Державного реєстратора Комунального підприємства «Реєстрація нерухомості» Єфіменко О.М., Державного реєстратора Сквирської міської ради Яременко М.В., Державного реєстратора Комунального підприємства «Агенція адміністративних послуг» Терещенко О.В., Державного реєстратора Комунального підприємства «Агенція адміністративних послуг» Хиба А.В. та Товариства з обмеженою відповідальністю «Капітал-Агроінвест» про визнання протиправними та скасування рішень державних реєстраторів залишено без руху; запропоновано позивачу в строк до десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху усунути недоліки шляхом надання суду документів, на підтвердження дотримання вимог статей 162, 164 ГПК України.

Разом з тим, до зазначеної позовної заяви позивачем додано заяву про забезпечення позову.

Ухвалою господарського суду Київської області від 29.10.2020 р. розгляд заяви ТОВ «УБА-АГРОСВІТ» про забезпечення позову призначено на 04.11.2020 р.

03.11.2020 р. на офіційну електронну адресу суду від представника ТОВ «Капітал-Агроінвест» надійшли заперечення по суті заяви про забезпечення позову.

Ухвалою господарського суду від 04.11.2020 р. розгляд заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «УБА-АГРОСВІТ» про забезпечення позову відкладено на 20.11.2020 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 20.11.2020 р. в задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «УБА-АГРОСВІТ» про вжиття заходів забезпечення позову відмовлено.

16.11.2020 р. позивачем подано докази усунення недоліків у позовній заяві.

Ухвалою господарського суду Київської області від 18.11.2020 р. прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 14.12.2020 р.

10.12.2020 р. на поштову адресу суду від ТОВ «Капітал-Агроінвест» (відповідач-6) надійшов відзив на позов.

10.12.2020 р. на поштову адресу суду від ОСОБА_1 (відповідач-1) надійшов відзив на позовну заяву.

10.12.2020 р. на поштову адресу суду від ОСОБА_2 (відповідач-2) надійшов відзив на позовну заяву.

11.12.2020 р. на адресу суду від ОСОБА_3 надійшла заява про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

11.12.2020 р. на адресу суду від ОСОБА_4 надійшла заява про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

11.12.2020 р. на адресу суду від ОСОБА_5 надійшла заява про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

11.12.2020 р. на адресу суду від ОСОБА_6 надійшла заява про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

11.12.2020 р. на адресу суду від ОСОБА_7 надійшла заява про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

11.12.2020 р. на адресу суду від Товариства з обмеженою відповідальністю «Укрленд сервіс» надійшла заява про вступ у справу в якості третьої особи без самостійних вимог на стороні відповідача.

14.12.2020 р. на поштову адресу суду від Державного реєстратора Сквирської міської ради Яремко Марини Василівни (відповідач-3) надійшли заперечення на позовну заяву.

14.12.2020 р. через канцелярію суду ТОВ «Капітал-Агроінвест» (відповідач-6) подано заяву про залучення жо участі у справі третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідачів.

В судовому засіданні, розглянувши матеріали справи та заслухавши присутніх учасників судового процесу, судом встановлено наступне:

Представники відповідачів 1, 2, 3, 4 та 5 в судове засідання не з`явились, про причини неявки суд не повідомили. Крім того, відповідач-4 та відповідач-5 відзиви на позовну заяву не подали.

Як вбачається з матеріалів справи, 11.12.2020 р. до суду від ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ТОВ «Укрленд сервіс» надійшли заяви про вступ у справу в якості третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідачів.

В обґрунтуваннях поданих заяв зазначається, що вказані особи є власниками земельних ділянок, щодо яких позивач просить скасувати рішення державних реєстраторів, а тому рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки заявників.

Частиною першою та другою статті 50 ГПК України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до частини першої ст. 51 ГПК України, якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

Проаналізувавши вищевказані обставини справи, з урахуванням відсутності письмових заперечень учасників у справі, судом встановлено наявність правових підстав для залучення до участі у даній справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ТОВ «Укрленд сервіс» .

Господарський суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного Господарським процесуальним кодексом України строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою ст. 202 цього Кодексу , а також в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою ст. 182 цього Кодексу , не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні, як це передбачено п. 1 та п. 3 частини другої ст. 183 Господарського процесуального кодексу України .

Відповідно до п. 2 частини другої ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадку залучення до участі або вступу у справу третьої особи , заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Згідно із частиною третьою ст. 177 Господарського процесуального кодексу України у виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті строк підготовчого провадження може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З огляду на викладене, з метою уникнення порушення прав залучених до участі в даній справі третіх осіб на подання заперечень, пояснень та аргументів щодо даного спору, а також, з урахуванням поданих безпосередньо перед початком судового засідання документів та враховуючи відсутність заперечень присутніх учасників судового процесу, суд, з метою забезпечення принципів змагальності сторін, диспозитивності та пропорційності у господарському судочинстві, вважає за необхідне відкласти підготовче засідання на 20.01.2021 р.

Керуючись ст.ст. 50, 51, 177, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Продовжити строк підготовчого провадження.

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів: Товариство з обмеженою відповідальністю Укрленд сервіс (код ЄДРПОУ 42312972); ОСОБА_7 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ); ОСОБА_6 (ідентифікаційний номер НОМЕР_2 ); ОСОБА_4 (ідентифікаційний номер НОМЕР_3 ); ОСОБА_5 (ідентифікаційний номер НОМЕР_4 ); ОСОБА_8 (ідентифікаційний номер НОМЕР_5 ).

3. Розгляд заяви ТОВ «Капітал-Агроінвест» (відповідач-6) про залучення до участі у справі третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідачів призначити, підготовче засідання відкласти на "20" січня 2021 року о 13 год. 45 хв. (засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С. Петлюри, 16/108, зал № 1).

4. Зобов`язати позивача надати суду в судовому засіданні, яке "20" січня 2021 року о 13 год. 45 хв. (для огляду) оригінали документів, належним чином завірені копії яких долучено до матеріалів позовної заяви.

5. Роз`яснити позивачу, що він вправі до закінчення підготовчого засідання збільшити або зменшити розмір позовних вимог, а також змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

6. Попередити позивача про те, що у разі подання ним заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, про зміну предмету або підстав позову, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи.

7. Попередити позивача , що суд може залишити позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

8. Роз`яснити відповідачам 4 та 5, що в строк до 11.01.2021 р., вони мають право надіслати суду відзиви на позовну заяву (пред`явити зустрічні позови), а також докази, що підтверджують заперечення проти позову, у разі подання ними відзивів на позовну заяву (зустрічного позову), докази направлення їх копій позивачу подати до суду.

9. Попередити відповідача, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

10. Роз`яснити позивачу , що в строк до 15.01.2021 р. він має право надіслати суду відповідь на відзиви, копію якого направити відповідачам, докази чого надати суду.

11. Роз`яснити сторонам, що позивач може відмовитись від позову, а відповідачі - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в окремій письмовій заяві.

12. Роз`яснити сторонам, що на будь-якій стадії судового процесу сторони можуть укласти мирову угоду, зробивши спільну письмову заяву і повідомити про це суд.

13. Попередити учасників справи про те, що у разі неможливості виконання вимог цієї ухвали, необхідно подати письмову заяву (клопотання) із зазначенням причин.

14. Попередити учасників справи про можливість застосування судом заходів процесуального примусу у разі:

- порушення порядку під час судового засідання, невиконання розпоряджень судді;

- невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

- зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

- неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин та ін.

15. Повідомити учасників справи, що інформацію по справі, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ko.arbitr.gov.ua/sud5012.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Дата підписання 21.12.2020 р.

Суддя А.В. Лопатін

Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено22.12.2020
Номер документу93700376
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/3120/20

Ухвала від 15.12.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Ухвала від 15.11.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Ухвала від 29.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Коробенко Г.П.

Рішення від 20.10.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Рішення від 22.09.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 01.10.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 15.07.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 14.07.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 07.06.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 26.05.2021

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні