Ухвала
від 22.12.2020 по справі 360/3070/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

22 грудня 2020 року СєвєродонецькСправа № 360/3070/20

Луганський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Борзаниці С.В.

при секретарі судового засідання: Печегіної Є.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації про заміну належного відповідача в адміністративній справі за позовом Приватного підприємства Автолайн компані до Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Приватне підприємство Люксавто - СДК , про визнання протиправним та скасування результатів конкурсу на визначення автомобільного перевізника, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Приватного підприємства Автолайн компані (далі також - позивач) до Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації (далі - відповідач), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Приватне підприємство Люксавто - СДК (далі також - третя особа, ПП Люксавто - СДК ), в якому просить суд:

- визнати протиправними та скасувати результати конкурсу на визначення автомобільного перевізника від 21.09.2017 щодо об`єкту конкурсу № 18 в частині маршруту № 114 Борівське - Сиротине - Сєвєродонецьк , та об`єкту конкурсу №19, в частині маршрутів №202 Рубіжне АС - с/т Южне та № 199 Рубіжне АС - Воєводівка - Сєвєродонецьк АС ;

- зобов`язати Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації достроково розірвати Договір між Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської обласної державної адміністрації та ПП Люксавто-СДК № 108/2017 від 19.10.2017 в частині права обслуговування маршрутів: №202 Рубіжне АС - с/т Южне та № 199 Рубіжне АС - Воєводівка - Сєвєродонецьк АС ;

- зобов`язати Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації достроково розірвати Договір між Департаментом регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження Луганської обласної державної адміністрації та ПП Люксавто-СДК в частині права обслуговування маршруту №114 Борівське - Сиротине - Сєвєродонецьк .

Від представника Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації надійшло клопотання про заміну відповідача у зв`язку з передачею функції з реалізації державної політики на регіональному рівні у сфері транспорту від управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації до Департамент розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації та правонаступництвом.

Представник позивача не заперечував проти заміни відповідача з управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації на Департамент розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв`язку

Розглянувши заяву про заміну відповідача, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до частини третьої статті 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

На підставі розпорядження голови обласної державної адміністрації- керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 07.09.2020 № 589 Про внесення змін до структури облдержадміністрації , з урахуванням розпорядження голови обласної державної адміністрації- керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 13.11.2020 № 785 Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації- керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 07.09.2020 № 589 перейменовано із 14.12.2020 юридичну особу - управління розвитку та управління мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 41908271) у Департамент розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації, приєднавши до нього із 14.12.2020 Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації (код ЄДРПОУ33766134), припинивши його як юридичну особу.

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань за кодом ЄДРПОУ 41908271 зареєстровано юридичну особу - Департамент розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв`язку, місцезнаходження: 93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, буд. 59.

Зазначені вище обставини обумовлюють необхідність заміни первісного відповідача - Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації на належного відповідача - Департамент розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації.

Відповідно до частини шостої статті 48 КАС України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

Відповідно до частини першої статті 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Частиною четвертої вказаної статті передбачено перелік справ, які розглядаються виключно за правилами загального позовного провадження.

Частиною третьою статті 12 КАС України визначено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

У частині шостій статті 12 КАС України законодавцем визначені категорії справ, які для цілей цього Кодексу є справами незначної складності.

Дана справа не відноситься до справ незначної складності у розумінні частини шостої статті 12 КАС України.

Згідно приписів статті 12 КАС України, з огляду на предмет спору в даній справі, характер спірних правовідносин, а також з`ясування суттєвих обставин по справі, враховуючи те, що справа призначалась в загальному позовному провадженні, суд дійшов висновку, що розгляд адміністративної справи проводити спочатку, справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 48, 241, 243, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву представника Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації про заміну належного відповідача - задовольнити.

Замінити у справі № 360/3070/20 первісного відповідача - Управління промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації на належного відповідача - Департамент розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації (ідентифікаційний код: 41908271, місцезнаходження: 93405, Луганська обл., м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, буд. 59).

Розгляд адміністративної справи за позовом Приватного підприємства Автолайн компані до Департаменту розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, Приватне підприємство Люксавто - СДК , про визнання протиправним та скасування результатів конкурсу на визначення автомобільного перевізника, зобов`язання вчинити певні дії проводити спочатку.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на 21 січня 2021 року на 15 год. 00 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Зобов`язати Департамент розвитку, утримання мережі автомобільних доріг області, промисловості, транспорту та зв`язку Луганської обласної державної адміністрації протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідачу ухвали надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву (відзив) і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду) разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення або підписання та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.В. Борзаниця

Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено28.12.2020
Номер документу93744570
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування результатів конкурсу на визначення автомобільного перевізника, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/3070/20

Рішення від 18.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Рішення від 18.02.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 21.01.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 07.12.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 07.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 18.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні