Ухвала
від 22.12.2020 по справі 520/18379/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про відкриття спрощеного провадження у справі

22 грудня 2020 р. Справа № 520/18379/2020

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Сагайдак В.В., розглянувши матеріали позовної заяви Керівника Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області (вул. 1 Травня, буд. 63,м. Дергачі,Харківська область,62300), до Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області (вул. Центральна, буд. 3,смт. Вільшани,Дергачівський район, Харківська область,62360, код ЄДРПОУ04398844) , третя особа: Комунальний заклад "Вільшанський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Світанок" Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області (62360, Харківська область, Дергачівський район, смт. Вільшани, вул. Центральна 5/вул. Парківська 5, код ЄДРПОУ 22661860) про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Керівник Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області, звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- визнати незаконною бездіяльність Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області, з питань додержання вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки щодо Комунального закладу "Вільшанський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Світанок" Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області та зобов`язати Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області вчинити певні дії, пов`язані з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки щодо Комунального закладу "Вільшанський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Світанок" Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області які зазначені в акті перевірки зазначеного об`єкту щодо додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту №342 від 18.12.2019.

Спір належить до юрисдикції адміністративних судів, має розглядатись в порядку адміністративного судочинства та підсудний Харківському окружному адміністративному суду.

Перешкоди для відкриття провадження в адміністративній справі відсутні, підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі немає.

Разом із позовними вимогами позивачем заявлено клопотання про розгляд справи з обов`язковою участю прокурора.

Відповідно до ч. 1 та 2 ст. 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Частиною ч. 6 ст. 12 КАС України визначено які справи віднесені до незначної складності.

Статтею 262 КАС України передбачено, що розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи за правилами загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі. Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Виходячи з положень ст. 171 та 257 КАС України, оскільки справа належить до справ незначної складності, позовну заяву належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на вищевикладене, зазначене клопотання позивача про розгляд справи з обов`язковою участю прокурора задоволенню не підлягає.

Відповідно 258 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження у справі.

Керуючись ст. 160, 161, 168, 171, 173, 174, 175, 241, 243, 257 КАС України суд, -

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання позивача про розгляд справи з обов`язковою участю прокурора - відмовити.

Відкрити спрощене провадження в адміністративній справі за адміністративним позовом Керівника Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Харківській області до Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області, третя особа: Комунальний заклад "Вільшанський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу "Світанок" Вільшанської селищної ради Дергачівського району Харківської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії.

Повідомити сторін, що розгляд справи відбудеться без повідомлення учасників справи (у порядку спрощеного позовного провадження) в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду.

Запропонувати відповідачу подати до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали відзив на позов та докази на обґрунтування відзиву, а також докази направлення відзиву позивачу.

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу - заперечення протягом п`яти календарних днів з моменту отримання відповідних документів.

Розгляд і вирішення справи здійснювати одноособовим складом суду в порядку спрощеного провадження.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обов`язки, визначені статтями 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cуддя Сагайдак В.В.

Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено28.12.2020
Номер документу93745911
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —520/18379/2020

Рішення від 17.03.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сагайдак В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні