Ухвала
від 22.12.2020 по справі 826/16866/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

22 грудня 2020 року м. Київ № 826/16866/15

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Аблов Є.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання в адміністративній справі

за позовомУправління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві доБлагодійної організації Київський Міський Благодійний Фонд Свята Варвара простягнення заборгованості

У С Т А Н О В И В:

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 грудня 2015 року позов задоволено, стягнуто з Благодійної організації Київський Міський Благодійний Фонд Свята Варвара на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві кошти у розмірі 514, 17 грн.

14 березня 2016 року на виконання постанови Окружного адміністративного суду міста Києва у справі 826/16866/15 видано виконавчий лист.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 серпня 2019 року замінено стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження, виданого Окружним адміністративним судом міста Києва від 14 березня 2016 року по справі №826/16866/15, а саме: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві (код ЄДРПОУ 25884905) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві (03062, м. Київ, пр-т Перемоги, 92/2, код ЄДРПОУ 41312290). Поновлено строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа № 826/16866/15 від 14 березня 2016 року, виданого Окружним адміністративним судом міста Києва на три місяці з дня набрання даною ухвалою законної сили.

01 грудня 2020 року через відділ документального обігу, контролю та забезпечення розгляду звернень громадян (канцелярію) Окружного адміністративного суду міста Києва надійшло клопотання від представника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Вказана заява мотивована тим, що ухвала Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 серпня 2019 року не надходила на адресу Управління, відтак строк пред`явлення виконавчого листа до виконання сплив з причин, що не залежали від Управління.

Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 грудня 2020 року заяву призначено до розгляду у судовому засіданні.

У зв`язку з неявкою представників сторін у судове засідання, відповідно до частини третьої статті 194 Кодексу адміністративного судочинства України, суд дійшов висновку про подальший розгляд заяви у письмовому провадженні.

Досліджуючи питання про наявність підстав для задоволення заяв, суд встановив наступне.

Згідно з частиною першою статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

У відповідності до частини першої статті 22 Закону України Про виконавче провадження (у редакції, чинній на момент видачі виконавчого листа) виконавчі документи можуть бути пред`явлені до виконання в такі строки:

1) посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців;

2) інші виконавчі документи - протягом року, якщо інше не передбачено законом.

За приписами статті 23 Закону України Про виконавче провадження (у редакції, чинній на момент видачі виконавчого листа) строки пред`явлення виконавчого документа до виконання перериваються:

1) пред`явленням виконавчого документа до виконання;

2) частковим виконанням рішення боржником;

3) наданням судом, який видав виконавчий документ, відстрочки або розстрочки виконання рішення.

Після переривання строку пред`явлення виконавчого документа до виконання перебіг строку поновлюється. Час, що минув до переривання строку, до нового строку не зараховується.

У разі повернення виконавчого документа стягувачу у зв`язку з неможливістю в повному обсязі або частково виконати рішення строк пред`явлення виконавчого документа до виконання після переривання встановлюється з дня його повернення, а в разі повернення виконавчого документа у зв`язку із встановленою законом забороною щодо звернення стягнення на майно чи кошти боржника, а також проведення інших виконавчих дій стосовно боржника, - з моменту закінчення дії відповідної заборони.

Суд зазначає, що Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 серпня 2019 року замінено стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження, виданого Окружним адміністративним судом міста Києва від 14 березня 2016 року по справі №826/16866/15, а саме: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Києві (код ЄДРПОУ 25884905) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві (03062, м. Київ, пр-т Перемоги, 92/2, код ЄДРПОУ 41312290). Поновлено строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа № 826/16866/15 від 14 березня 2016 року, виданого Окружним адміністративним судом міста Києва на три місяці з дня набрання даною ухвалою законної сили.

Вказана ухвала не була оскаржена в апеляційному порядку та набрала законної сили.

Втім, матеріали справи не містять доказів направлення вказаної ухвали на адресу Управління або розписки про її отримання уповноваженою особою Управління.

З огляду на викладене, суд вважає причини пропуску строку пред`явлення виконавчого листа до виконання поважними та знаходить підстави для задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Керуючись статтями 241, 248, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві про поновлення строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання задовольнити.

2. Поновити Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві строк пред`явлення виконавчого листа до виконання в адміністративній справі №826/16866/15.

3. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі шляхом надсилання рекомендованою кореспонденцією (листом, телеграмою) або, за наявності в особи офіційної електронної адреси, шляхом надсилання на офіційну електронну адресу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.В. Аблов

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено29.12.2020
Номер документу93746759
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/16866/15

Ухвала від 22.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 07.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 16.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Мазур А.С.

Постанова від 16.12.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Нагорянський С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні