Ухвала
від 16.12.2020 по справі 352/2017/19
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/2017/19

Провадження № 2/352/182/20

У Х В А Л А

про залучення правонаступника

16 грудня 2020 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючої - судді Хоминець М.М.

з участю секретаря Гундич Г.В.

представника позивача - адвоката Матвійчука М.З.

відповідача ОСОБА_1

представника відповідача - адвоката Марущака В.І.

розглянувши у підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження в залі суду цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Кредитні ініціативи до ОСОБА_1 , третя особа: Тисменицький районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області, про звільнення майна з-під арешту та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кредитні ініціативи , Узинської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень ,-

в с т а н о в и в :

Позивач за первісним позовом 30.09.2019 р. звернувся до суду позовом до відповідача про звільнення з-під арешту нерухомого майна, а саме будинковолодіння АДРЕСА_1 , право власності на яке 14.08.2019 р. зареєстроване за позивачем.

Ухвалою суду від 04.10.2019 р. відкрито провадження у даній справі та призначено підготовче засідання у рамках її розгляду за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 18.12.2019 р. зустрічний позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кредитні ініціативи , Узинської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області про визнання незаконним та скасування рішення про державну реєстрацію прав та обтяжень об`єднано в одне провадження з первісним позовом.

Встановлено, що третя особа за первісним позовом - Тисменицький районний відділ державної виконавчої служби ГТУЮ в Івано-Франківській області ліквідовано відповідно до постанови КМУ № 870 від 09.10.2019 р., його правонаступником є Тисменицький районний відділ ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ).

Встановлено також, що повноваження відповідача за зустрічним позовом - Узинської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області припинилися у зв`язку з приєднанням до Івано-Франківської міської ради після добровільного приєднання Узинської сільської територіальної громади Тисменицького району до Івано-Франківської міської територіальної громади на підставі відповідного рішення Івано-Франківської міської ради від 22.05.2020 р. у порядку, визначеному Законом України Про добровільне об`єднання територіальних громад . Івано-Франківська міська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Узинської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області.

У відповідності до вимог ч.1 ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

З урахуванням викладеного, заслухавши думку учасників справи, суд залучає до участі у даній справі правонаступника третьої особи за первісним позовом та правонаступника відповідача за зустрічним позовом, замінивши третю особу та відповідача їх правонаступниками.

На підставі наведеного, керуючись ст. 55, 260-261 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Залучити до участі у даній справі правонаступника третьої особи за первісним позовом - Тисменицького РВ ДВС ГТУЮ в Івано-Франківській області, яким є Тисменицький РВ ДВС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) (77400, вул. К.Левицького, 4, м. Тисмениця, код ЄДРПОУ 35018996), замінивши третю особу за первісним позовом його правонаступником.

Залучити до участі у даній справі правонаступника відповідача за зустрічним позовом - Узинської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області, яким є Івано-Франківська міська рада (код ЄДРПОУ 33644700, 76004, м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21), замінивши відповідача за зустрічним позовом його правонаступником.

Підготовче засідання відкласти на 14 год. 22 лютого 2021 р.

Третя особа за первісним позовом вправі подати у строк до 29.01.2021 р. письмові пояснення щодо позову відповідно до правил, встановлених ч.ч.3-6 ст.178 ЦПК України.

Відповідач за зустрічним позовом вправі подати у строк до 29.01.2021 р. письмовий відзив з викладом заперечення проти позову, який має відповідати вимогам, встановленим ч.3 ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали, зазначений строк обчислюється з дня складення повної ухвали.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя М.М.Хоминець

Повна ухвала складена 22.12.2020 р.

СудТисменицький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення16.12.2020
Оприлюднено24.12.2020
Номер документу93764901
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —352/2017/19

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 18.10.2022

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ХОМИНЕЦЬ М. М.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні