Ухвала
від 22.12.2020 по справі 469/1043/20
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22.12.20 Справа №469/1043/20 2/469/682/20

У Х В А Л А

22 грудня 2020 року смт.Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі головуючого судді Тавлуя В.В., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ,

до

Ташинської сільської ради Березанського району Миколаївської області, місцезнаходження: 57450, Миколаївська область, Березанський район, с.Ташине, вул.Центральна, 47, код ЄДРПОУ 04375783,

про визнання права власності на земельну частку (пай) у порядку спадкування,-

в с т а н о в и в:

Позивачка 14 грудня 2020 року звернулась до суду з вказаним позовом, посилаючись на те, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її батько ОСОБА_2 , після смерті якої відкрилася спадщина на земельну частку (пай) розміром 11,05 умовних кадастрових гектар із земель КСП Прогрес на підставі сертифікату МК 0139801, зареєстрованого за №2257 від 23 вересня 1996 року; позивачка є єдиним спадкоємцем після смерті батька і вважається такою, що прийняла спадщину відповідно до ч.3 і ч.4 ст.1268 ЦК України; позивачка звернулась до нотаріуса з метою отримання свідоцтва про право на спадщину за законом після смерті батька, однак у зв`язку з тим, що батько за життя не отримав правовстановлюючого документу на земельну частку (пай) нотаріусом їй було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину, а тому просить визнати за нею право на земельну частку (пай) із земель КСП Прогрес у розмірі 11,05 умовних кадастрових гектар в межах території Ташинської сільської ради Миколаївської області у порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлені, правила підсудності дотримано.

Згідно з вимогами п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

З метою належного розгляду справи слід витребувати у нотаріуса копію спадкової справи щодо майна померлого ОСОБА_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст.187 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання за правилами загального позовного провадження з викликом сторін на 09.30 год. 27 січня 2021 року у приміщенні Березанського районного суду Миколаївської області (57401, смт.Березанка Миколаївської області, вул.Центральна, 58), зала судових засідань № 3.

Витребувати у приватного нотаріуса Березанського районного нотаріального округу Миколаївської області Мартинюк О.Б. (Миколаївська область, смт.Березанка, вул.Центральна, 19/2) докази у справі - копію спадкової справи щодо майна померлого ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вказані докази надати на адресу суду протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

У разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, у тому числі у встановлені строки, особа зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Встановити строк для подання відповідачем до суду відзиву на позов тривалістю п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі подання відзиву до нього додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити строк для подання позивачем відповіді на відзив та строк для подання відповідачем заперечень тривалістю п`ятнадцять днів з дня отримання відповідно відзиву та відповіді на відзив.

Відповідь на відзив та заперечення подаються у порядку, встановленому для подання відзиву.

Інформація щодо справи, що розглядається, може бути отримана учасниками справи на офіційному порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки Березанського районного суду http://court.gov.ua/fair/sud1403/).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя:

СудБерезанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення22.12.2020
Оприлюднено24.12.2020
Номер документу93775684
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —469/1043/20

Рішення від 13.04.2021

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Тавлуй В. В.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Тавлуй В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні