Ухвала
від 14.12.2020 по справі 907/395/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД Закарпатської області

88000, м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а

УХвала

"14" грудня 2020 р. м. Ужгород Справа № 907/395/20

Суддя Господарського суду Закарпатської області Андрейчук Л.В., розглянувши справу

за заявою Комунального підприємства Кольчинське виробниче управління житлово-комунального господарства

про власне банкрутство

секретар судового засідання - Корольчук М.М.

за участю представників:

від кредитора (ГУ ДПС у Закарпатській області) - Дацків В.В., в порядку самопредставництва;

від боржника - Бахтин В.В., голова ліквідаційної комісії

розпорядник майна - арбітражний керуючий Мельник І.А.(в режимі ВКЗ)

ВСТАНОВИВ:

Комунальне підприємство Кольчинське виробниче управління житлово-комунального господарства звернулося до суду із заявою визнання його банкрутом, посилаючись на наявність визначених ст. 34 Кодексу України з процедур банкрутства підстав.

Ухвалою Господарського суду Закарпатської області від 12.10.2020 року відкрито провадження у справі про банкрутство Комунального підприємства Кольчинське виробниче управління житлово-комунального господарства смт. Кольчино, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Мельник Ірину, та призначено попереднє засідання по справі №907/395/20 на 25.11.2020. Вказаною датою також визначено строк для розпорядника майна для проведення інвентаризації майна боржника, а також для подачі до Господарського суду Закарпатської області відомостей про результати розгляду вимог кредиторів (письмові нормативно-обґрунтовані пояснення щодо складеного реєстру по кожному з кредиторів, витяги з державних реєстрів заборон щодо майна боржника, а також, при наявності, письмові заперечення боржника щодо вимог кредиторів), реєстру вимог кредиторів, а також доказів повідомлення кредиторів про дату проведення попереднього засідання суду.

Офіційне оприлюднення про відкриття справи про банкрутство №65409 у встановлений законом строк здійснено 29.10.2020.

До дня проведення попереднього засідання суду від розпорядника майна надійшло клопотання про витребування доказів. Звертаючись до суду розпорядник майна обґрунтовує свою заяву тим, що фінансовий аналіз проводиться з метою визначення фінансово-господарського стану підприємства на предмет наявності ознак можливості подальшого відновлення платоспроможності боржника, виявлення резервів підвищення ефективності виробництва та відновлення платоспроможності підприємства шляхом введення процедури санації, або підтвердження факту відсутності перспектив щодо подальшої роботи підприємства, та можливість проведення погашення вимог кредиторів виключно за рахунок продажу майна в процедури ліквідації підприємства. Зауважує, що результати такого аналізу є джерелом інформації для прийняття рішення на засіданні комітету кредиторів щодо подальшого етапи провадження у справі про банкрутство. З огляду на це, розпорядник майна пояснив, що звертався з відповідним листом-запитом до Головного управління статистики в Закарпатській області (вих. № 02-01/20-94 від 23.10.2020, однак, останнє відмовило в наданні запитуваних документів.

Розглянувши подане клопотання суд дійшов висновку про його задоволення з огляду на наступне.

Згідно з п. 1 ст. 44 Кодексу України з процедур банкрутства під розпорядженням майном розуміється система заходів щодо нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника з метою забезпечення збереження, ефективного використання майнових активів боржника, здійснення аналізу його фінансового стану, а також визначення наступної процедури (санації чи ліквідації).

Частиною 3 ст. 44 Кодексу визначено, що розпорядник майна зобов`язаний: аналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище па ринках, виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства.

Аналіз фінансово-господарського стану суб`єктів господарювання щодо наявності ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства здійснюється відповідно до Порядку, затвердженого наказом Міністерства юстиції України №35/5 від 10.09.2020 та Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених наказом Міністерства економіки України від 19 січня 2006 року № 14 (у редакції наказу Міністерства економіки України від 26 жовтня 2010 року № 1361 ) (далі - Методичні рекомендації).

Відповідно до ст. 81 ГПК України, учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу (у цьому випадку, - разом з поданням відзиву).

У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Враховуючи доводи та обґрунтування заявника, дотримання ним порядку звернення клопотанням, з метою забезпечення отримання необхідної для належного виконання повноважень розпорядника майна інформації, та проведення аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках, виявлення (за наявності) ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства суд вважає за необхідне задовольнити клопотання арбітражного керуючого.

Керуючись ст. ст. 12, 44 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 81, 232, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Витребувати у Головного управління статистики у Закарпатській області копії статистичної фінансової звітності за період 2016, 2017, 2018 та 2019 роки по Комунальному підприємству Кольчинське виробниче управління житлово-комунального господарства (89636, Закарпатська обл., смт. Кольчино, вул. Корятовича, 13, код ЄДРПОУ 32516911) для подальшого надіслання отриманих документів розпоряднику майна Комунального підприємства Кольчинське виробниче управління житлово-комунального господарства арбітражному керучому Мельник І.А.

Ухвала набирає законної сили в порядку ч .ч. 4, 5 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства та не підлягає оскарженню.

Суддя Л.В. Андрейчук

СудГосподарський суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено28.12.2020
Номер документу93781638
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/395/20

Судовий наказ від 22.05.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 18.05.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 04.05.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 09.03.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 09.03.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 07.02.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 07.02.2022

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 29.12.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 29.12.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

Ухвала від 02.12.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Андрейчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні