Ухвала
від 23.12.2020 по справі 160/10177/19
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

23 грудня 2020 року Справа №160/10177/19

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Серьогіної О.В., розглянувши в порядку письмового провадження в м. Дніпрі клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Єрмолаєва Юрія Анатолійовича про заміну неналежного відповідача у справі №160/10177/19 за позовом ОСОБА_1 до Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до Шевченківської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії.

14.12.2020 року на електронну адресу суду від представника ОСОБА_1 - адвоката Єрмолаєва Юрія Анатолійовича надійшло клопотання про заміну неналежного відповідача у справі №160/10177/19, в якому він просить замінити відповідача по справі №160/10177/19 - Шевченківську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 04339882, місцезнаходження: вул. Софіївська, 16 с. Шевченківське, Криворізького району Дніпропетровської області, 53040) на його правонаступника - Глеюватську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 04339824, місцезнаходження: вул.Шевченко, буд. 65, с. Глеюватка, Криворізького району Дніпропетровської області).

Вирішуючи вказане клопотання представника позивача суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 3 та ст. 48 КАС України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно ст.52 КАС України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що 09.01.2020 року Глеюватською сільською радою Криворізького району Дніпропетровської області було прийнято рішення №1 Про початок повноважень депутатів Глеюватської сільської ради , яким було підтверджено набуття повноважень депутатів об`єднаною територіальною громадою, до складу якої увійшла Шевченківська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області.

Також, рішенням Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області №7 від 09.01.2020 року було розпочато процедуру реорганізації Шевченківської сільської ради (ЄДРПОУ 04339882, місцезнаходження: вул. Софіївська, буд.16 с. Шевченківське, Криворізького району Дніпропетровської області, 53040) шляхом приєднання до Глеюватської сільської ради (ЄДРПОУ 04339824, місцезнаходження: вул, Шевченко, 65, с.Глеюватка, Криворізького району Дніпропетровської області). В п. 2 зазначеного рішення також визначено, що Глеюватська сільська рада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Шевченківської сільської ради.

Частиною першою статті 4 Кодексу адміністративного судочинства України, відповідачем є суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача; суб`єкт владних повноважень - орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їх посадова чи службова особа, інший суб`єкт при здійсненні ними публічно-владних управлінських функцій на підставі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, або наданні адміністративних послуг.

Враховуючи викладене, з урахуванням положень ст. 48 та ст. 52 КАС України та з урахуванням встановлених обставин справи, з метою повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин справи та прийняття законного та обґрунтованого судового рішення, суд вважає за необхідне клопотання представника позивача задовольнити та замінити відповідача по справі №160/10177/19 - Шевченківську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області на його правонаступника - Глеюватську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 04339824, місцезнаходження: вул. Шевченко, буд. 65, с. Глеюватка, Криворізького району Дніпропетровської області).

Згідно з ч. 6 ст. 48 КАС України після заміни сторони, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

З урахуванням викладеного та зважаючи на положення ч. 6 ст. 48 КАС, суд вважає за необхідне розпочати розгляд адміністративної справи №160/10177/19 спочатку.

Керуючись ст.ст. 48, 52, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Замінити відповідача по справі №160/10177/19 - Шевченківську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області на його правонаступника - Глеюватську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області (ЄДРПОУ 04339824, місцезнаходження: вул. Шевченко, буд. 65, с. Глеюватка, Криворізького району Дніпропетровської області).

Розпочати спочатку розгляд адміністративної справи №160/10177/19 за позовом ОСОБА_1 до Глеюватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії.

Справа буде слухатись за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 27 січня 2021 року об 11:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м.Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань №9.

Здійснювати розгляд справи одноособово суддею Серьогіною О.В.

Роз`яснити сторонам, що розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

Запропонувати відповідачу - Глеюватській сільській раді Криворізького району Дніпропетровської області надати у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву (у разі необхідності його повторного подання). У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дати отримання копії відзиву на позовну заяву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання копії відповіді на відзив на позовну заяву для подання заперечень, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по даній справі в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://adm.dp.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Серьогіна

Дата ухвалення рішення23.12.2020
Оприлюднено28.12.2020
Номер документу93784256
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/10177/19

Рішення від 17.02.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Рішення від 17.02.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 27.01.2021

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 23.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 11.12.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 11.12.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

Ухвала від 23.10.2019

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Серьогіна Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні