Ухвала
від 21.12.2020 по справі 173/2263/20
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/2263/20

Провадження №2/173/1090/2020

У Х В А Л А

про відкриття провадження по справі

21 грудня 2020 р. м. Верхньодніпровськ

Суддя Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області Петрюк Т.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 до Бородаївської сільської ради, адреса: 51611, вул.. Центральна, 8, с. Бородаївка, Верхньодніпровського району, Дніпропетровської області, ЄДРПОУ 04338693, треті особи: Верхньодніпровська державна нотаріальна контора, адреса: 51600, вул.. Дніпровська, 56, м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, адреса: вул. Філософська, 39-А, м. Дніпро про визнання права на майно в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, ОСОБА_1 звернувся до Верхньодніпровського районного суду з позовом до Бородаївської сільської ради, треті особи: Верхньодніпровська державна нотаріальна контора, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання права на майно в порядку спадкування, згідно якого просить визнати за ним право на земельну частку (пай) на території Бородаївської сільської ради.

Справа підсудна Верхньодніпровському районному суду Дніпропетровської області.

Дана позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175,177 Цивільного процесуального кодексу України.

Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Позивачем клопотань не заявлено, проте суд вважає за необхідне витребувати з Верхньодніпровської державної нотаріальної контори копію матеріалів спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою з`ясування кола спадкоємців.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України - Цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку:1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

Пунктом 2 ч. 4 ст. 274 ЦПК України передбачено, що в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах щодо спадкування.

Оскільки між сторонами виникли правовідносини, що випливають із спадкових правовідносин, справа підлягає розгляду за правилами загального провадження.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 19, 175, 177, 187 Цивільного процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 до Бородаївської сільської ради, адреса: 51611, вул.. Центральна, 8, с. Бородаївка, Верхньодніпровського району, Дніпропетровської області, ЄДРПОУ 04338693, треті особи: Верхньодніпровська державна нотаріальна контора, адреса: 51600, вул.. Дніпровська, 56, м. Верхньодніпровськ, Дніпропетровської області, Головне управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, адреса: вул. Філософська, 39-А, м. Дніпро про визнання права на майно в порядку спадкування та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального провадження з викликом учасників розгляду справи в судове засідання.

Справу призначити до розгляду в підготовчому судовому засіданні на 25 лютого 2021 року о 10-00 в приміщенні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області за адресою: м. Верхньодніпровськ, вул. Яблунева, 47, зал. №3. Викликати учасників розгляду справи в призначене судове засідання шляхом направлення повістки-виклику.

Зобов`язати відповідача:

- у строк протягом 15 днів з дня вручення (отримання) ухвали відповідач має право подати відзив (заперечення проти позову) та докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) відповідачем іншим учасникам справи. До відзиву має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (ст. 178 ЦПК України)

Роз`яснити відповідачу:

- у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов (ст. 193 ЦПК України)

- у строк не менше п`яти днів з дня надходження ухвали відповідач має право надати заперечення на відповідь на відзив позивача. Копія заперечень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) відповідачем іншим учасникам справи. До заперечень має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи (ст. 180 ЦПК України)

- у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Роз`яснити позивачу його право у строк протягом десяти днів, з моменту вручення (отримання) відзиву подати відповідь на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) позивачем іншим учасникам справи. До відповіді на відзив має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) її і доданих до неї доказів іншим учасникам справи (ст. 179 ЦПК України).

Роз`яснити третій особі її право подати свої пояснення щодо позову та/або відзиву у строк протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали. Копія пояснень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) третьою особою іншим учасникам справи. До пояснень має бути доданий документ, що підтверджує надіслання (надання) їх і доданих до них доказів іншим учасникам справи (ст. 181 ЦПК України).

Зобов`язати Верхньодніпровську державну нотаріальну контору до початку підготовчого судового засідання надати суду належним чином посвідчену копію матеріалів спадкової справи, яка була заведена після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У випадку неможливості надати зазначені документи, або неможливості надати їх у встановлений судом строк повідомити про це суд протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити сторонам та третій особі, що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи. що учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місця проживання (перебування, знаходження) або місцезнаходження під час провадження справи.

Учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про причини неявки у судове засідання. У разі неповідомлення суду про причини неявки вважається, що учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання без поважних причин.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали, з інших підстав ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М. Петрюк

Ухвала направлена до ЄДРСР 24.12.2020 року

Дата набрання законної сили 21.12.2020 року

Дата ухвалення рішення21.12.2020
Оприлюднено28.12.2020
Номер документу93804876
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/2263/20

Рішення від 05.08.2021

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні