Ухвала
від 05.01.2021 по справі 171/3/21
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/3/21

2-а/171/3/21

У х в а л а

про залишення заяви без руху

05.01.2021 року

Суддя Апостолівського районного суду Дніпропетровської області Хоруженко Н.В. розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 , до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, заступника головного державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель у Дніпропетровській області - начальника управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області Гавриленко Віталій Юрійович про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, закриття провадження по справі про адміністративні правопорушення , -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Рубан О.М. звернувся до суду з позовом про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, закриття провадження по справі про адміністративні правопорушення.

Суд, дослідивши матеріали позовної заяви, прийшов до висновку про необхідність залишити її без руху за таких підстав.

Відповідно до ч. 3 ст. 161 КАС України до позовної заяви додається документ про сплату судового у встановленому порядку і розмірі або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Велика Палата Верховного Суду у своїй постанові у справі 543/775/17 зазначила, що у справах щодо оскарження постанов про адміністративне правопорушення у розумінні положень статей 287, 288 КУпАП, як і в інших справах, які розглядаються судом у порядку позовного провадження, слід застосовувати статті 2-5 Закону № 3674-VІ, які пільг за подання позовної заяви, відповідних скарг у цих правовідносинах не передбачають.

Велика Палата Верховного Суду у своїй постанові зазначила, що з огляду на необхідність однакового підходу у визначенні розміру судового збору, який підлягає застосуванню у справах щодо накладення адміністративного стягнення та справляння судового збору, він складає за подання позовної заяви 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно зі ст.7 Закону України Про Державний бюджет України на 2021 рік з 1 січня 2021 року установлено розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб 2270,00 гривні.

Таким чином, позивач має сплатити судовий збір за даним позовом у розмірі 454,00 грн. та надати до суду оригінал квитанції про сплату судового збору.

Оскільки виявлені судом недоліки унеможливлюють відкриття провадження по справі, позивачу слід: надати оригінал квитанції про сплату судового збору.

За таких обставин, суд вважає за необхідне роз`яснити позивачу, що за подання до суду позовної заяви про оскарження рішення суб`єкта владних повноважень йому необхідно сплатити судовий збір у розмірі 0,2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, визначеного станом на 01.01.2021 року.

Керуючись ст. ст. 123, 160,161, 169 КАС України, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 , до Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, заступника головного державного інспектора у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і дотримання вимог законодавства України про охорону земель у Дніпропетровській області - начальника управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області Гавриленко Віталій Юрійович про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, закриття провадження по справі про адміністративні правопорушення - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків, що не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання ним вимог, викладених в ухвалі, заява вважається неподаною і повертається позивачеві. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя:Н. В. Хоруженко

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення05.01.2021
Оприлюднено06.01.2021
Номер документу94004640
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —171/3/21

Постанова від 05.04.2021

Адміністративне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 20.01.2021

Адміністративне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

Ухвала від 05.01.2021

Адміністративне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Хоруженко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні