Ухвала
від 13.01.2021 по справі 328/2379/20
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

328/2379/20

13.01.2021

2/328/178/21

УХВАЛА

про об`єднання в одне провадження зустрічного позову з

первісним позовом

13 січня 2021 року м. Токмак

Токмацький районний суд Запорізької області в складі:

головуючого судді Андрущенка О.Ю.,

за участі секретаря судового засідання Гончарук В.О.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Токмак матеріали зустрічної позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області про виділення учаснику часткової власності на земельні ділянки належних йому часток зі складу земельних ділянок,

встановив:

В провадженні Токмацького районного суду Запорізької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області про виділення учаснику часткової власності на земельні ділянки належних йому часток зі складу земельних ділянок.

До початку розгляду справи по суті представник ОСОБА_1 адвокат Кірічок В.В. подав зустрічну позовну заяву до ОСОБА_2 , Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області про виділення учаснику часткової власності на земельні ділянки належних йому часток зі складу земельних ділянок.

Сторони та їх представники в підготовче судове засідання не з`явилися, про час та місце судового розгляду повідомлені належним чином.

Суд ознайомившись з зустрічним позовом та первісним, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Предметом первісного позову є виділення в натурі земельних ділянок, які перебувають у спільній частковій власності та припинення спільної часткової власності на земельні ділянки.

Предметом зустрічного позову є аналогічні позовні вимоги.

Таким чином, з заявлених вимог по зустрічному та первісному позову вбачається їх взаємопов`язаність, і їх спільний розгляд є доцільним, а тому суд приходить до висновку про об`єднання в одне провадження зустрічного позову з первісним .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 193, 260-261 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Зустрічний позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області про виділення учаснику часткової власності на земельні ділянки належних йому часток зі складу земельних ділянок прийняти до свого провадження та об`єднати в одне провадження з позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області про виділення учаснику часткової власності на земельні ділянки належних йому часток зі складу земельних ділянок.

Направити відповідачам копії зустрічного позову з додатками.

Відкласти підготовче судове засідання на 11 год. 00 хв. 09.02.2021 року.

Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позовну заяву - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали. У зазначений строк сторони мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, водночас з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачеві строк для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, - п`ять днів з дня отримання відзиву.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення, копія якого водночас з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи - п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

Попередити сторони, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://court.gov.ua/fair.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

Дата ухвалення рішення13.01.2021
Оприлюднено14.01.2021
Номер документу94110901
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —328/2379/20

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Новікова Н. В.

Рішення від 02.04.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 13.01.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні