Ухвала
від 22.03.2021 по справі 328/2379/20
ТОКМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

328/2379/20

22.03.2021

2/328/178/21

УХВАЛА

Іменем України

22 березня 2021 року м. Токмак

Токмацький районний суд Запорізької області в складі головуючого судді Андрущенка О.Ю., за участі секретаря судового засідання Гончарук В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Токмак цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області про виділення учаснику спільної часткової власності на земельні ділянки належних йому часток зі складу земельних ділянок та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області про виділення учаснику часткової власності на земельні ділянки належних йому часток зі складу земельних ділянок ,-

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області про виділення учаснику спільної часткової власності на земельні ділянки належних йому часток зі складу земельних ділянок.

Не погоджуючись з позовними вимогами ОСОБА_2 подала зустрічний позов до ОСОБА_1 , Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області про виділення учаснику часткової власності на земельні ділянки належних йому часток зі складу земельних ділянок.

Сторони в судове засідання не з`явилися.

Позивачка за первісним позовом та відповідачка за зустрічним позовом та її представник повідомлені про дату, час та місце судового засідання відповідно до ст.128 ЦПК України, в судове засідання не з`явилися, до суду надали заяву, в якій просили замінити відповідача Таврійську сільську радуТокмацького району Запорізької області на належного відповідача Роздольську сільську раду Михайлівського району Запорізької області, у зв`язку з припиненням діяльності юридичної особи Таврійської сільської ради шляхом приєднання до Роздольської сільської ради Михайлівського району Запорізької області.

Відповідачка за первісним позовом та позивачка за зустрічним позовом та її представник, повідомлені про дату, час та місце судового засідання відповідно до ст.128 ЦПК України, в судове засідання не з`явилися, до суду надали заяву про розгляд справи за їх відсутності, на позові наполягали, первісний позов визнали.

Представник Таврійської сільської ради Токмацького району Запорізької області в судове засідання не з`явився.

Враховуючи неявку учасників, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

Суд, ознайомившись з клопотанням позивача про заміну неналежного відповідача, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.ч. 2,4 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Згідно ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до рішення Роздольської сільської ради Михайлівського району Запорізької області № 15 від 14.12.2020 року було припинено Таврійську сільську раду та Коханівську сільську раду в результаті реорганізації шляхом приєднання до Роздольської сільської ради.

Враховуючи клопотання позивачки , суд вважає необхідним замінити сторону по справі, а саме: неналежного відповідача Таврійську сільську раду Токмацького району Запорізької областіна належного відповідача Роздольську сільську раду Михайлівського району Запорізької області .

Керуючись ст.ст. 51, 55, 260-261 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про заміну сторони по справі, а саме: відповідача Таврійську сільську раду Токмацького району Запорізької області на відповідача Роздольську сільську раду Михайлівського району Запорізької області - задовольнити.

Замінити сторону у справі Таврійську сільську раду Токмацького району Запорізької області, код ЄДРПОУ 20511872 , місцезнаходження: Запорізька область, Токмацький район, с. Таврія, вул. Дружби, 17 на відповідача Роздольську сільську раду Михайлівського району Запорізької області, код ЄДРПОУ 04352492 , місцезнаходження: 72012, Запорізька область, Михайлівський район, с. Роздол, вул. 40 років Перемоги, 49.

Судове засідання відкласти до 10 год. 00 хв. 02.04.2021 року.

Направити на адресу Роздольської сільської ради Михайлівського району Запорізької області копії позовної заяви з додатками.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву-п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, водночас з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити позивачеві строк для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи, - п`ять днів з дня отримання відзиву.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення, копія якого водночас з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи - п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

Попередити сторони, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://court.gov.ua/fair.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя

СудТокмацький районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення22.03.2021
Оприлюднено23.03.2021
Номер документу95694296
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —328/2379/20

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 26.10.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Новікова Н. В.

Рішення від 02.04.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 22.03.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 13.01.2021

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

Ухвала від 17.11.2020

Цивільне

Токмацький районний суд Запорізької області

Андрущенко О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні