Рішення
від 14.01.2021 по справі 120/223/21-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

14 січня 2021 р. Справа № 120/223/21-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Альчук М.П.,

за участю секретаря судового засідання: Бабія М.С.,

позивача та його представника Загребельного О.Д., Слізяка Н.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями позовного провадження відповідно Параграфу 2 Глави 11 КАС України щодо розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ, адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , Вінницької обласної організації політичної партії "Європейська партія України", Вінницької обласної організації політичної партії "Українська стратегія Гройсмана", Вінницької обласної організації політичної партії "Батьківщина", Вінницької обласної організації політичної партії "Слуга народу", Вінницької обласної організації політичної партії "Європейська солідарність" про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся в суд з адміністративним позовом до Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення.

Обґрунтовуючи позовні вимоги зазначає, що постановою № 44 від 12.01.2021 року, прийнятою Уланівською СТВК, внесено уточнення (виправлення) до постанови Уланівської СТВК № 42 від 06.01.2021 року шляхом доповнення тексту п. 3 новим реченням, а саме: Затвердити текст Виборчого бюлетеня з виборів депутатів Уланівської сільської ради .

На думку позивача, зазначені обставини, свідчать про прийняття відповідачем оскаржуваної постанови з грубим порушенням норм Виборчого кодексу України та Постанов ЦВК, в частині дотримання порядку організації роботи та ведення діловодства виборчої комісії та в частині порушення строків, визначених на затвердження тексту виборчих бюлетенів для голосування.

Представником Уланівської СТВК надано письмові пояснення, якими заперечує щодо обставин викладених у позовній заяві та просить відмовити у задоволенні позову. Свою позицію обґрунтовує тим, що Протоколом засідання Уланівської СТВК за № 8 від 06.01.2021 року затверджено Виборчий бюлетень з виборів Уланівського сільського голови, і виборів депутатів Уланівської сільської ради по 1, 2, 3 ТВО. В подальшому відповідачем встановлено, що оприлюднена постанова СТВК № 42 від 06.01.2021 року не містить відомостей про затвердження Виборчого бюлетеня з виборів депутатів Уланівської сільської ради по 1, 2, 3 ТВО, в той час коли фактично комісія за це питання проголосувала на засіданні. У зв`язку з чим комісія прийняла оскаржувану постанову, якою внесла уточнення до постанови № 42, щоб зазначене у повній мірі відповідала фактично прийнятому рішенню.

Відповідно до ухвали про відкриття провадження у справі від 13.01.2021 року розгляд справи здійснюється у відкритому судовому засіданні з викликом учасників справи, а також залучено до участі у справі третіх осіб без самостійних вимог щодо предмету спору кандидатів на посаду Уланівської сільського голови: Голубенка Сергія Івановича, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , а також Вінницькі обласні організації політичних партій: "Європейська партія України", "Українська стратегія Гройсмана", "Батьківщина", "Слуга народу", "Європейська солідарність".

Відповідач та треті особи у судове засідання не прибули, хоча згідно з ч. 2 ст. 268 КАС України вважаються повідомленими про дату та час розгляду справи належним чином. Наведені обставини згідно з ч. 3 ст. 268 КАС України не є перешкодою для проведення судового засідання.

Своїм правом для подання пояснень передбачені ст. 165 КАС України треті особи також не скористались.

В судовому засіданні позивач та його представник позовні вимоги підтримали повністю та просили їх задовольнити.

Заслухавши їх пояснення, дослідивши матеріали справи, суд встановив, що Постановою Центральної виборчої комісії України від 10.08.2020 року № 172 утворено та сформовано склад відповідних комісій, в тому числі Уланівську сільську територіальну виборчу комісію Хмільницького району Вінницької області.

25.10.2020 року проведенні чергові місцеві вибори, на яких обирали депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів.

За результатами розгляду адміністративного позову кандидата на посаду Уланівського сільського голови ОСОБА_4 . Вінницьким окружним адміністративним судом 08.11.2020 року прийнято рішення у справі № 120/6423/20, яким визнано протиправною та скасовано постанову Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області від 04.11.2020 року № 70 "Про визнання ОСОБА_2 обраним Уланівським сільським головою" та зобов`язано прийняти рішення про визнання виборів Уланівського сільського голови Хмільницького району Вінницької області від 25.10.2020 року такими, що не відбулися, та призначити у зв`язку з цим повторні вибори.

За результатами розгляду адміністративного позову Вінницької обласної організації політичної партії "За майбутнє", 11.11.2020 року Вінницьким окружним адміністративним судом прийнято рішення у справі № 120/6494/20, яким визнано протиправною та скасовано постанову Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області від 04.11.2020 року № 71 Про визнання депутатів обраними у єдиному багатомандатному виборчому окрузі та зобов`язано прийняти рішення про визнання виборів депутатів Уланівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області від 25.10.2020 року такими, що не відбулися, та призначити у зв`язку з цим повторні вибори.

06.01.2021 року відбулося засідання Уланівської СТВК, оформлене протоколом № 8, на порядку денному якого вирішувались організаційні питання порядкових номерів політичних партій, затверджувався склад комісій, серед іншого також було вирішено питання "Про затвердження Виборчих бюлетенів з виборів Уланівського сільського голови та виборів депутатів Уланівської сільської ради по 1, 2, 3 ТВО".

За результатами розгляду вказаних питань відповідачем 06.01.2021 року прийнято постанову № 42 "Про затвердження Виборчого бюлетеня з виборів Уланівського сільського голови, і виборів депутатів Уланівської сільської ради по 1, 2, 3 ТВО".

Зазначену постанову позивачем оскаржено до Вінницького окружного адміністративного суду у справі № 120/144/21-а.

В подальшому, відповідачем встановлено, що оприлюднена постанова Уланівської СТВК № 42 від 06.01.2021 року Про затвердження Виборчого бюлетеня з виборів Уланівського сільського голови, і виборів депутатів Уланівської сільської ради по 1, 2, 3 ТВО не містить відомостей за які проголосовано на засіданні комісії, а саме про затвердження Виборчого бюлетеня з виборів депутатів Уланівської сільської ради по 1, 2, 3 ТВО.

Таким чином 12.01.2021 року о 10 годині 40 хвилин, відповідачем, на усунення вказаних порушень, прийнято Постанову № 44 Про внесення уточнень (виправлень) до постанови Уланівської СТВК № 42 від 06.01.2021 року Про затвердження Виборчого бюлетеня з виборів Уланівського сільського голови, і виборів депутатів Уланівської сільської ради по 1, 2, 3 ТВО , а саме: п. 3 викладено у наступній редакції (уточнюється виключно перше речення, решта тексту п. 3 Постанови залишається без змін):

Затвердити текст Виборчого бюлетеня з виборів депутатів Уланівської сільської ради. Виготовити виборчі бюлетені в багатомандатних територіальних виборчих округах № 1, 2, 3 з виборів депутатів Уланівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області на повторних виборах 24.01.2021 року для голосування в день виборів: для кожної звичайної виборчої дільниці - у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, включених до попереднього списку виборців на виборчій дільниці, з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа під час її виготовлення додаток (2, 3, 4) .

Не погоджуючись з порядком прийняття оскаржуваної постанови, позивачем 12.01.2021 року об 11 годині 20 хвилин складено акт про виявлення ним порушення виборчого процесу України, а саме про те, що під час засідання Уланівської СТВК, відповідачем було незаконно внесено до Порядку денного засідання комісії та прийнято рішення Про внесення змін до постанови № 42 від 06.01.2021 року в частині доповнення тексту постанови Про затвердження Виборчого бюлетеня з виборів Уланівського сільського голови і виборів депутатів Уланівської сільської ради по 1, 2, 3, ТВО , чого 06.01.2021 року зроблено не було.

В подальшому об 11 годині 40 хвилин, позивачем складено ще один Акт про виявлення ним порушень Виборчого процесу України, в частині організації роботи виборчої комісії, а саме останньою не було підготовлено проекту рішення Про внесення змін до Постанови № 42 від 06.01.2021 року Уланівською сільською ТВК .

Вважаючи такі дії відповідача протиправними та такими, що порушують норми ВК України та Постанови № 173, позивач звернувся до суду з даним адміністративним позовом.

Надаючи оцінку спірним відносинам, суд виходить з наступного.

Статтею 38 Конституції України закріплено право громадян брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах, вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Статтею 69 Конституції України визначено, що народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдум та інші форми безпосередньої демократії.

Згідно із ст. 71 Конституції України вибори до органів державної влади та органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування.

Виборцям гарантується вільне волевиявлення.

Вказані принципи виборчого права кореспондуються з відповідними положеннями Виборчого кодексу України, відповідно до ст. 1 якого вибори в Україні є основною формою народного волевиявлення, способом безпосереднього здійснення влади Українським народом.

Вибори є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування.

Відповідно до ч. 1 ст. 19 Виборчого кодексу України виборчі права громадян України захищаються законом. Громадяни мають право на захист своїх виборчих прав та інших прав на участь у виборчому процесі шляхом оскарження порушень до відповідних виборчих комісій або у судовому порядку.

Відповідно до ч. 1 ст. 20 Виборчого кодексу України виборчий процес - це здійснення протягом встановленого цим Кодексом періоду часу суб`єктами, визначеними статтею 22 цього Кодексу, виборчих процедур, пов`язаних із підготовкою і проведенням відповідних виборів, встановленням та офіційним оголошенням (офіційним оприлюдненням) їх результатів.

Стаття 22 цього Кодексу визначає суб`єктів виборчого процесу відповідних виборів, якими є, зокрема:

- виборець, який має право голосу на відповідних виборах;

- виборча комісія, уповноважена здійснювати підготовку і проведення відповідних виборів.

Згідно ч. 1 статті 33 Виборчого кодексу України виборчі комісії є спеціальними колегіальними органами, уповноваженими організовувати підготовку та проведення виборів і забезпечувати реалізацію виборчих прав громадян України, додержання та однакове застосування виборчого законодавства.

Частиною 4 статті 33 Виборчого кодексу України передбачено, що територіальні виборчі комісії в межах повноважень, визначених цим Кодексом, забезпечують організацію підготовки та проведення місцевих виборів. Територіальні виборчі комісії є комісіями вищого рівня щодо всіх дільничних виборчих комісій з відповідних місцевих виборів.

В свою чергу, повноваження територіальних виборчих комісій щодо організації підготовки і проведення місцевих виборів, визначені статтею 206 Виборчого кодексу України.

Відповідно до ч. 1 цієї статті Кодексу територіальна виборча комісія на період здійснення своїх повноважень забезпечує організацію і проведення місцевих виборів у межах повноважень та в порядку, передбачених цим Кодексом та законами України.

Згідно статті 240 Виборчого кодексу України установлено, що форма та колір виборчого бюлетеня для кожних місцевих виборів затверджуються Центральною виборчою комісією не пізніш як за тридцять днів до дня проведення чергових місцевих виборів і не можуть змінюватися до призначення наступних чергових місцевих виборів.

Відповідно до ч. 1-6 ст. 240 ВК України форма та колір виборчого бюлетеня для кожних місцевих виборів затверджуються Центральною виборчою комісією не пізніш як за тридцять днів до дня проведення чергових місцевих виборів і не можуть змінюватися до призначення наступних чергових місцевих виборів.

Текст виборчих бюлетенів для голосування у відповідних виборчих округах затверджується відповідними територіальними виборчими комісіями не пізніш як за сімнадцять днів до дня голосування. Ступінь захисту виборчого бюлетеня встановлюється відповідною територіальною виборчою комісією у такий самий строк.

Оцінюючи доводи позивача в частині незатвердження відповідачем тексту виборчих бюлетенів з виборів депутатів Уланівської сільської ради, суд виходив з такого.

Відповідно до п. 1.2. Порядку виготовлення виборчих бюлетенів з місцевих виборів та їх передачі відповідним територіальним і дільничним виборчим комісіям, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії від 02.10.2020 року № 330, територіальні виборчі комісії, зазначені в п. 1.1 цього Порядку, не пізніш як за сімнадцять днів до дня голосування на місцевих виборах затверджують текст виборчого бюлетеня з відповідних місцевих виборів згідно з формою, затвердженою Постановою № 295, та встановлюють ступені його захисту.

Згідно з календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 24.01.2021 року, затвердженого постановою Центральної виборчої комісії, наведений захід припадає на 06.01.2021 року включно.

Як встановлено судом, Уланівською СТВК прийнято постанову № 42 від 06.01.2021 року. Однак її зміст свідчить про відсутність рішення про затвердження виборчого бюлетеня з виборів депутатів Уланівської СТВК.

Разом з цим, наданий відповідачем протокол № 8 засідання комісії від 06.01.2021 року, свідчить про те, що це питання було на порядку денному та фактично комісія за нього проголосувала. Тому в суду немає обґрунтованих сумнівів щодо затвердження бюлетеня з виборів депутатів Уланівської СТВК саме 06.01.2021 року.

Однак, суд звертає увагу на те, що оцінка правомірності рішення комісії від 06.01.2021 року надається у справі № 120/144/21-а, і в даній справі суд не уповноважений надавати оцінку відповідним обставинам.

Відтак суд вважає необґрунтованими доводи сторони позивача про наявність підстав для скасування оскарженої постанови від 12.01.2021 року, як наслідок порушень під час прийняття попереднього рішення комісії.

Щодо доводів про порушення процедури прийняття рішення.

Організація роботи виборчих комісій визначена абз. 1, 2 ч. 1 ст. 36 ВК України, згідно якої Центральна виборча комісія організовує свою роботу відповідно до Закону України "Про Центральну виборчу комісію" та Регламенту Центральної виборчої комісії.

Порядок організації роботи виборчих комісій нижчого рівня визначається Центральною виборчою комісією відповідно до цього Кодексу.

Абзацом 3 ч. 1 зазначеної статті визначено, що основною формою роботи виборчої комісії є засідання, яке скликається головою комісії, в разі його відсутності - заступником голови, а в разі відсутності голови та його заступника - секретарем комісії. На письмову вимогу третини складу виборчої комісії голова виборчої комісії або його заступник зобов`язаний скликати засідання комісії не пізніше наступного дня після отримання такої вимоги.

Засідання виборчої комісії скликається з обов`язковим повідомленням усіх членів комісії про час, місце проведення засідання та його порядок денний.

Повідомлення про засідання може здійснюватися телефоном, електронною поштою чи з використанням інших засобів телекомунікаційного зв`язку. Особа вважається повідомленою, зокрема, у разі надсилання відповідної інформації на її контактний номер телефону, зазначений у поданні до складу відповідної виборчої комісії.

Членам виборчої комісії надаються проекти рішень комісії та необхідні матеріали, як правило, не пізніш як за день до дня проведення засідання комісії, але не пізніш як до початку засідання. (ч. 5, 6 ст. 36 ВК України).

Аналогічні норми закріплені Постановою Центральної виборчої комісії № 173 від 10.08.2020 року Про Порядок організації роботи та ведення діловодства виборчих комісій з виборів Президента України, народних депутатів України, місцевих виборів .

Відповідно до пунктів 4.1-4.10 даного Порядку перед проведенням засідання виборчої комісії формується проект порядку денного цього засідання;

проект порядку денного засідання готує секретар виборчої комісії згідно із встановленими законом строками розгляду питань щодо організації підготовки та проведення виборів, інших питань, що належать до повноважень виборчої комісії, за дорученням голови виборчої комісії, а також з урахуванням пропозицій членів виборчої комісії та погоджує його з головою виборчої комісії;

проект порядку денного засідання після його погодження з головою комісії секретар комісії в обов`язковому порядку разом з інформацією про час і місце проведення засідання доводить до відома членів комісії, як правило, не пізніш як за день до дня проведення засідання, але не пізніш як до початку засідання;

інформація про дату, час проведення, порядок денний засідання розміщується на стенді офіційних матеріалів виборчої комісії, як правило, не пізніш як за день до дня проведення засідання.

Територіальні виборчі комісії можуть розміщувати таку інформацію також на своїх офіційних вебсайтах (за наявності) або вебсайтах відповідних місцевих рад (за наявності); матеріали до питань порядку денного засідання складаються з проекту постанови, додатків до неї, якщо такі зазначено в тексті постанови (список, перелік, звернення, графік, звіт тощо), а в разі потреби - доповідної записки члена комісії, який готує питання на розгляд виборчої комісії, інших документів;

після ознайомлення з підготовленими матеріалами голова комісії проставляє на проекті постанови відповідну резолюцію ("для розгляду на засіданні комісії") та передає їх секретарю, який забезпечує комплектність матеріалів до питань порядку денного засідання для членів комісії;

у разі неможливості з поважних причин подати матеріали до засідання в установлений строк секретар комісії завчасно повідомляє про це голову комісії;

членам виборчої комісії проекти постанов та необхідні матеріали до порядку денного засідання надаються, як правило, не пізніш як за день до дня проведення засідання, але не пізніш як до початку засідання.

Так, на засіданні комісії Уланівської ТВК, яке відбулося 12.01.2021 року та на якому був присутній позивач, останнім складено Акт про виявлення ним порушення виборчого процесу України, в частині організації роботи виборчої комісії, якою не було підготовлено проект рішення Про внесення змін до Постанови № 42 від 06.01.2021 року Уланівською сільською ТВК , що також підтверджується складеним порядком денним засідання комісії, в якому секретарем засідання внесено запис стосовно того, що Проект рішення відсутній . Вказане, в свою чергу, вказує на порушення викладених норм виборчого законодавства.

Водночас, відповідачем з даного приводу доказів на спростування зазначених обставин в Акті від 12.01.2021 року до суду не надано. Також у наявних поясненнях не висловлено жодних заперечень з даного приводу, що в свою чергу судом відповідно до ч. 1 ст. 78 та ч. 4 ст. 159 КАС України сприймається, як обставини, які визнаються відповідачем, оскільки суд немає обґрунтованого сумніву щодо достовірності цих обставин з огляду на матеріали справи.

Аналізуючи викладене, суд погоджується з твердженнями позивача стосовно порушення порядку прийняття оскаржуваної постанови на засіданні 12.01.2021 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 КАС України завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Згідно зі ст. 90 КАС України суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об`єктивному дослідженні. Жодні докази не мають для суду наперед встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

З огляду на викладене, суд вважає, що позовні вимоги в досліджуваній частині є обґрунтованими, а тому позов підлягає частковому задоволенню.

При цьому, належним способом захисту порушеного права у даній справі, є визнання протиправним та скасування протиправного рішення, оскільки дії щодо його прийняття охоплюються відповідними наслідками.

Вирішуючи питання про розподіл судових витрат, суд бере до уваги те, що на момент вирішення справи позивачем не сплачено судовий збір.

Відповідно до частини 4 статті 273 КАС України суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності територіальних (окружних) виборчих комісій щодо підготовки та проведення місцевих виборів до розгляду незалежно від сплати судового збору.

У разі несплати судового збору на момент вирішення справи суд одночасно вирішує питання про стягнення судового збору відповідно до правил розподілу судових витрат, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 ст. 132 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Згідно ч. 3 ст. 139 КАС України при частковому задоволенні позову судові витрати покладаються на обидві сторони пропорційно до розміру задоволених позовних вимог. При цьому суд не включає до складу судових витрат, які підлягають розподілу між сторонами, витрати суб`єкта владних повноважень на правничу допомогу адвоката та сплату судового збору.

Статтею 4 Закону України "Про судовий збір" передбачено, що судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

За подання до адміністративного суду адміністративного позову немайнового характеру, який подано фізичною особою, розмір ставки судового збору складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" прожитковий мінімум для працездатних осіб з 01.01.2021 року встановлено в розмірі 2270 грн.

Отже, за подання фізичною особою адміністративного позову немайнового характеру ставка судового збору становить 908 грн.

Враховуючи, що при поданні адміністративного позову судовий збір позивачем не було сплачено, адміністративний позов задоволено частково, суд дійшов висновку про необхідність стягнення з позивача та відповідача пропорційно необхідну суму судового збору.

Керуючись ст. ст. 73, 74, 75, 76, 77, 90, 94, 139, 242, 243, 245, 246, 250, 257, 262, 268-273, 278, 295 КАС України, суд -

ВИРІШИВ:

Адміністративний позов ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , ідент. номер НОМЕР_1 ) до Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області (вул. Миру, 9, с. Уланів, Хмільницький район, Вінницька область, ЄДРПОУ 43802215), третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 , ідент. номер НОМЕР_2 ); ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ); ОСОБА_4 ( АДРЕСА_4 , ідент. номер НОМЕР_3 ); Вінницької обласної організації політичної партії "Європейська партія України" (м. Винниця, вул. Пирогова, буд. 23, ЄДРПОУ 34939571); Вінницької обласної організації політичної партії "Українська стратегія Гройсмана" (м. Вінниця, вул. Зодчих, буд. 34, кв. 10, ЄДРПОУ 43736745); Вінницької обласної організації політичної партії "Батьківщина" (м. Вінниця, вул. Соборна, буд. 72, кім. 219, ЄДРПОУ 25511109); Вінницької обласної організації політичної партії "Слуга народу" (м. Вінниця, вул. Магістратська, буд. 156А, ЄДРПОУ 43655957); Вінницької обласної організації політичної партії "Європейська солідарність" (м. Вінниця, вул. Гагаріна, 4, ЄДРПОУ 39508645), про визнання дій протиправними, визнання протиправним та скасування рішення, задовольнити частково.

Визнати протиправною та скасувати постанову Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області № 44 від 12.01.2021 року Про внесення уточнень (виправлень) до Постанови Уланівської СТВК № 42 від 06.01.2021 року Про затвердження Виборчого бюлетеня з виборів Уланівського сільського голови і виборів депутатів Уланівської сільської ради по 1, 2 ,3 ТВО .

В решті позовних вимог відмовити.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в сумі 454 грн.

Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області судовий збір в сумі 454 грн.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі апеляційного оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Рішення може бути оскаржено до Сьомого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом двох днів з дня його проголошення.

Суддя Альчук Максим Петрович

Дата ухвалення рішення14.01.2021
Оприлюднено14.01.2021
Номер документу94125467
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/223/21-а

Рішення від 14.01.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 13.01.2021

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні