Ухвала
від 14.01.2021 по справі 920/884/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про затвердження звіту та ліквідаційного балансу банкрута

14.01.2021 Справа № 920/884/19

Господарський суд Сумської області у складі головуючого судді Яковенка В.В., за участю секретаря судового засідання Данілової Т.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи № 920/884/19

за заявою кредитора - Головного управління ДПС у Сумській області (40000, м. Суми, вул. Іллінська, 13, код ЄДРПОУ 39456414)

до боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю «Первіум» (40000, м. Суми, вул. Г. Кондратьєва, 25, код ЄДРПОУ 40069026)

про визнання банкрутом,

представники учасників:

кредитора: ГУ ДПС у Сумській області - Іванченко Т.С.;

ліквідатор: Іваненко Н.О.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 05.09.2019 відкрито провадження у справі № 920/884/19 про банкрутство ТОВ «Первіум» , призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

Постановою господарського суду Сумської області від 19.12.2019 ТОВ «Первіум» визнано банкрутом, введена ліквідаційна процедура, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Іваненко Н.О.

11.12.2020 ліквідатор подала до суду клопотання № 02-03/245 від 11.12.2020 про затвердження звіту та ліквідаційного балансу банкрута.

Ухвалою суду від 16.12.2020 призначено розгляд справи в судове засідання на 14.01.2021.

Відповідно до ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються до суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Для виконання повноважень ліквідатора направлялись відповідні запити до державних органів, банків тощо.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджено в судовому засіданні і долучено до матеріалів справи.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх встановлених Кодексом України з процедур банкрутства заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

Ліквідатором проведено інвентаризацію відповідно до наказу б/н від 01.06.2020, згідно акту інвентаризації, майно чи майнові права (дебіторська заборгованість), грошові кошти у боржника відсутні, будь-яка кредиторська заборгованість, у тому числі заборгованість по заробітній платі, крім боргів перед Головним управлінням ДПС у Сумській області у розмірі 2724464,15 грн., відсутня.

У зв`язку з відсутністю у боржника майнових активів вимоги ініціюючого кредитора Головного управління ДПС у Сумській області в сумі 2724464,15 грн., з яких: 19210,00 грн. (І черга), 1666916,14 грн. (ІІІ) черга, 1038338,01 грн. (VІ черга) залишились непогашеними. Інших кредиторів виявлено не було.

Згідно з ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги, не погашені у зв`язку з недостатністю майна, вважаються погашеними.

Господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором у повній мірі виконані обов`язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута.

Відповідно до ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Разом з тим, ухвала суду про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу є судовим актом, який не тільки встановлює обставини відсутності майна боржника для задоволення вимог кредиторів, дає оцінку повноті дій ліквідатора в ході ліквідаційної процедури, але також підсумовує хід процедури банкрутства.

Таким чином, за підсумками ходу ліквідаційної процедури вбачається, що ліквідатором вчинено належні дії по виявленню активів та пасивів боржника, внаслідок вжитих ліквідатором заходів доведено неможливість відновлення платоспроможності боржника. Вказані висновки про встановлені обставини відповідають дійсності та підтверджуються достовірними доказами, дослідженими в судовому засіданні та долученими до справи.

Згідно з ч. 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Частиною 6 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що ліквідатор виконує свої повноваження до внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про припинення юридичної особи - банкрута.

Виходячи з того, що вимоги кредитора не задоволені, боржник не вільний від боргів і не може продовжувати свою підприємницьку діяльність, товариство з обмеженою відповідальністю Первіум підлягає ліквідації. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, провадження у справі закриттю.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом, є підставою для закриття провадження у справі.

Згідно з ч. 3 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства про закриття провадження у справі про банкрутство постановляється ухвала.

У відповідності до ч. 4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства у випадках, передбачених пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 1, 2, 9 , 12, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - затвердити.

2. Ліквідувати банкрута - товариство з обмеженою відповідальністю «Первіум» (40000, м. Суми, вул. Г. Кондратьєва, 25, код ЄДРПОУ 40069026) як юридичну особу.

3. Провадження у справі № 920/884/19 закрити.

4. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

5. Ухвалу надіслати: кредитору, банкруту, державному реєстратору, органу державної статистики, ліквідатору, Північно-Східному міжрегіональному управлінню міністерства юстиції (м. Суми).

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту її оголошення та може бути оскаржена відповідно до ст. ст. 255-257 ГПК України.

Повний текст ухвали підписано 15.01.2021.

Суддя В.В. Яковенко

Дата ухвалення рішення14.01.2021
Оприлюднено16.01.2021
Номер документу94150852
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —920/884/19

Ухвала від 08.02.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 27.01.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 14.01.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 14.01.2021

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 09.11.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 03.09.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 03.09.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 12.08.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні