Ухвала
від 15.01.2021 по справі 395/520/20
НОВОМИРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 395/520/20 Провадження № 2/395/15/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2021 року м. Новомиргород

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Забуранного Р.А.

при секретарі Таран С. М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Новомиргороді цивільну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Машинно-технологічна станція Ятрань до ОСОБА_1 , третя особа товариство з обмеженою відповідальністю ДАМАР АГРО , про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою та визнання недійсною угоди про розірвання договору оренди землі за правилами загального позовного провадження ,-

ВСТАНОВИВ:

У Новомиргородському районному суді Кіровоградської області перебувають на розгляді матеріали цивільної справи за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Машинно-технологічна станція Ятрань до ОСОБА_1 , третя особа товариство з обмеженою відповідальністю ДАМАР АГРО , про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою та визнання недійсною угоди про розірвання договору оренди землі.

До суду від представника позивача надійшло клопотання про зміну предмету позову, в якому просив визнати протиправним і скасувати рішення державного реєстратора Канізької сільської ради Новомиргородського району Кіровоградської області Шилової Н.Ю. від 02.05.2019. індексний номер рішення 46678722 про реєстрацію у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень угоди б/н від 25.04.2019 про розірвання договору оренди земельної ділянки № 84 від 22.08.2006р.; визнати недійсним договір оренди землі від 25 квітня 2019 року між Товариством з обмеженою відповідальністю ДАМАР АГРО та ОСОБА_1 , предметом якого є земельна ділянка загальною площею 5,6518 га, кадастровий номер 3523883200:03:000:3540; усунути перешкоди Товариству з обмеженою відповідальністю Машинно - технологічна станція Ятрань у користуванні земельною ділянкою загальною площею 5,6518 га, кадастровий номер 3523883200:03:000:3540, шляхом заборони ОСОБА_1 та Товариству з обмеженою відповідальністю ДАМАР АГРО вчиняти будь-які дії щодо перешкоджання Товариству з обмеженою відповідальністю Машинно - технологічна станція Ятрань користуватись земельною ділянкою під час дії договору оренди землі № 84 від 22.08.2006 року у редакції угоди про зміну і доповнення договору оренди землі від 25.08.2015.

Окрім цього, в даній заяві представником позивача було заявлено клопотання про залучення до участі у справі у якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю ДАМАР АГРО (код ЄДРПОУ 42638645, місцезнаходження 25000, м. Кропивницький, вул. Покровська, 12), обґрунтовуючи це тим, що позивач просить визнати недійсним договір оренди між ТОВ ДАМАР АГРО та ОСОБА_1 б/н від 25.04.2019р.

Крім того, в даній заяві представником позивача було заявлено клопотання про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, державного реєстратора Канізької сільської ради Новомиргородського району Кіровоградської області Шилову Н.Ю.(26035, вул. Соборна, 24, с. Каніж, Новомиргородського району, Кіровоградської області), обґрунтовуючи це тим, позивач просить визнати протиправним та скасувати рішення вказаного державного реєстратора про реєстрацію угоди б/н від 25.04.2019 про розірвання договору оренди землі №84 від 22.08.2006 р.

Позивач та представник позивача в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, представник позивача надав суду заяву про розгляд справи без його присутності, просить клопотання задовольнити.

Відповідач та третя особа в судове засідання не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідно до ч.1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Положеннями ч.1 ст. 53 ЦПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання представника позивача, залучивши до участі у справі в якості співвідповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю ДАМАР АГРО та у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, державного реєстратора Канізької сільської ради Новомиргородського району Кіровоградської області Шилову Н.Ю.

Згідно положень п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче судове засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

За таких підстав, суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання.

Керуючись ст. 49, 51, 53, 198, 258-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про зміну предмету позову - задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості співвідповідача Товариство з обмеженою відповідальністю ДАМАР АГРО (код ЄДРПОУ 42638645, місцезнаходження 25000, м. Кропивницький, вул. Покровська, 12).

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, державного реєстратора Канізької сільської ради Новомиргородського району Кіровоградської області Шилову Н.Ю. (26035, вул. Соборна, 24, с. Каніж, Новомиргородського району, Кіровоградської області).

Відкласти підготовче судове засідання на 02 лютого 2021 року на 10 годину 00 хвилин.

Копію ухвали разом з копією заяви про зміну предмету спору відносно та доданими до неї матеріалами направити відповідачам та третій особі.

Визначити відповідачам пятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву з урахуванням положень заяви про зміну предмету спору. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на дану позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобовязаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Роз`яснити відповідачам, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані відповідачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідач протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив має право подати до суду на неї свої заперечення разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення та документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і додатків іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачам, що копія заперечення проти відповіді на відзив разом доданими до нього документами слід надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) цих заперечень до суду.

Роз`яснити сторонам, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право предявити зустрічний позов.

Третій особі для надання суду пояснень щодо позову або відзиву та доказів встановити п`ятиденний строк з дня їх отримання, попередивши, що у разі їх ненадання у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи. У поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. Копія пояснень одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-сайті судової влади України в мережі Інтернет - https://nm.kr.court.gov.ua., а також оприлюднені рішення суду по даній справі на сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Р. А. Забуранний

Дата ухвалення рішення15.01.2021
Оприлюднено16.01.2021
Номер документу94158174
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди землі за правилами загального позовного провадження

Судовий реєстр по справі —395/520/20

Постанова від 31.08.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Постанова від 31.08.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 29.07.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 27.07.2021

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Рішення від 08.06.2021

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Рішення від 11.05.2021

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Рішення від 11.05.2021

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 23.02.2021

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні