Ухвала
від 14.01.2021 по справі 419/2522/20
НОВОАЙДАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 419/2522/20

Провадження № 2/419/91/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 січня 2021 року смт Новоайдар Луганської області

Новоайдарський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді Глазкової Ю.О.,

за участю секретаря судового засідання Шапка О.О,

за участю позивача ОСОБА_1 ,

у відкритому судовому засіданні у залі суду смт Новоайдар Луганської області під час розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Автовінд про розірвання трудових відносин,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Автовінд про розірвання трудових відносин. У обґрунтування своїх вимог позивач вказує, що з 28 травня 2010 року перебував у трудових відносинах з Товариством з обмеженою відповідальністю Автовінд , у зв`язку з початком активних бойових дій влітку 2014 року у Луганській області він переїхав до с. Райгордка Новоайдарського району Луганської області та трудові відносини з відповідачем фактично припинені з жовтня 2014 року. Також зазначає про те, що у грудні 2020 року він звернувся до Новоайдарського районного центру зайнятості для отримання статусу безробітного, проте йому було відмовлено у наданні цього статусу, так як згідно Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування він перебуває у трудових відносинах з відповідачем у справі.

До суду надійшло письмове клопотання позивача про залучення третьої особи у справі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спора - Новоайдарського районного центру зайнятості та про витребування від останнього інформації про звернення ОСОБА_1 стосовно питання надання йому статусу безробітного та рішення, яке було прийнято за результатом такого звернення.

У судовому засіданні 13 січня 2021 року позивачем підтримано подане клопотання у повному обсязі.

Розглянувши дане клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору та про витребування відомостей про перебування позивача на обліку у центрі зайнятості як безробітного, суд вважає, що воно підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Статтею 2 ЦПК передбачено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Стаття 12 ЦПК України, визначає, що судочинство здійснюється на засадах змагальності, а суд зберігаючи об`єктивність та неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно із ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених законом.

Частиною 7 ст. 81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосується предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Суд враховує, що згідно письмових та усних пояснень позивача про те, що він не має можливості стати на облік та отримати статус безробітного у Новоайдарському районному центрі зайнятості, оскільки згідно Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування останній перебуває у трудових відносинах з відповідачем.

Таким чином, суд доходить висновку про те, що Новоайдарський районний центр зайнятості належить залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, адже під час розгляду справи суд буде зобов`язаний оцінити вищевказаний аргумент позивача та зробити відповідний висновок про неможливість останнього отримати статус безробітного, а також витребувати з Новоайдарського районного центру зайнятості інформацію про перебування позивача на обліку як безробітного.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 2,12, 53,81, 258, 260, 261 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Клопотання ОСОБА_1 про залучення третьої особи у справі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спора - Новоайдарського районного центру зайнятості та про витребування інформації про перебування позивача на обліку у Новоайдарському районному центрі зайнятості як безробітного -задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі № 419/2522/20 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Новоайдарський районний центр зайнятості.

Зобов`язати позивача у строк до 18 січня 2021 року надіслати або вручити Новоайдарському районному центру зайнятості копію позовної заяви з доданими до неї матеріалами, надавши до суду підтвердження такого вручення або надіслання.

Зобов`язати відповідача у строк до 18 січня 2021 року надіслати або вручити Новоайдарському районному центру зайнятості копію письмових пояснень з доданими до них матеріалами, надавши до суду підтвердження такого вручення або надіслання.

Встановити третій особі строк п`ятнадцять днів з дня її залучення до участі у справі, протягом якого третя особа має право подати суду пояснення щодо позову. Одночасно з надісланням (наданням) пояснень щодо позову до суду третя особа зобов`язана надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію цих пояснень та доданих до них документів. Пояснення третьої особи мають відповідати вимогам правил, встановлених частинами третьою - шостою ст. 178 ЦПК України.

Витребувати з Новоайдарського районного центру зайнятості відомості про перебування ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , встановивши строк виконання ухвали до 01 лютого 2021 року .

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Ю.О. Глазкова

Дата ухвалення рішення14.01.2021
Оприлюднено16.01.2021
Номер документу94159006
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання трудових відносин

Судовий реєстр по справі —419/2522/20

Рішення від 04.02.2021

Цивільне

Новоайдарський районний суд Луганської області

Глазкова Ю. О.

Рішення від 04.02.2021

Цивільне

Новоайдарський районний суд Луганської області

Глазкова Ю. О.

Ухвала від 14.01.2021

Цивільне

Новоайдарський районний суд Луганської області

Глазкова Ю. О.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Новоайдарський районний суд Луганської області

Глазкова Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні