Ухвала
від 15.01.2021 по справі 607/22703/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.01.2021 Справа №607/22703/20

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

в складі:

головуючого Грицак Р.М.

за участі секретаря с/з Бігун О.І.

представника позивача Істеревича А.З.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Тернополі клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про встановлення неправильності в актовому записі цивільного стану та внесення змін до актового запису ,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про встановлення неправильності в актовому записі цивільного стану та внесення змін до актового запису .

Ухвалою суду від 31 грудня 2020 року відкрито провадження у справі та призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження.

В судовому засіданні представник заявника ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про витребування доказів, а саме витребувати у Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) повний витяг з ДРАЦСГ щодо народження ОСОБА_1 №16 від 02 липня 1958 року, складеного Ступківською сільською радою Тернопільського району Тернопільської області та повний витяг з ДРАЦСГ щодо актового запису про шлюб ОСОБА_1 та ОСОБА_3 №12 складеного 29 серпня 1981 року Максимівською сільською радою Збаразького району Тернопільської області. В обґрунтування поданого клопотання зазначає, що вказана інформація має істотне значення для правильного вирішення справи, однак на запит адвоката інформація стороні заявника надана не була, тому він змушений звернутися із відповідним клопотанням до суду.

Представник заінтересованої особи Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) в судове засідання не з`явився попередньо звернувшись до суду із заявою про розгляд справи за його відсутності.

Суд розглянувши заявлене клопотання приходить до наступного.

Частинами 1, 2, 3, 4 та пунктом 4 ч. 5 ст. 12 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) визначено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи не вчиненням нею процесуальних дій. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до частин 1, 6, 7 та 8 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до ст. 95 ЦПК України, письмовими доказами є документи, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Частиною 2 ст.258 ЦПК України передбачено, що процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

З огляду на викладене, беручи до уваги, що представник позивача обґрунтував неможливість отримання зазначеної інформації, а також запитувана інформація безпосередньо стосується предмета розгляду позовної заяви, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення шляхом витребування відповідних доказів, з метою встановлення обставин, що мають істотне значення для вирішення справи по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 76, 84, 258, 260, 261 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Істеревича Андрія Зіновійовича про витребування доказів у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Тернопільського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) про встановлення неправильності в актовому записі цивільного стану та внесення змін до актового запису - задовольнити.

Зобов`язати Тернопільський міськрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) надати:

- повний витяг з ДРАЦСГ щодо народження ОСОБА_1 №16 від 02 липня 1958 року, складеного Ступківською сільською радою Тернопільського району Тернопільської області;

- повний витяг з ДРАЦСГ щодо актового запису про шлюб ОСОБА_1 та ОСОБА_3 №12 складеного 29 серпня 1981 року Максимівською сільською радою Збаразького району Тернопільської області.

Витребувані докази направити на адресу Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області (вул. Котляревського, 34, м. Тернопіль, 46003) в строк до 29 січня 2021 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Судове засідання відкласти до 09 год. 30 хв. 29 січня 2021 року.

Копію ухвали направити Тернопільському міськрайонному відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південно-Західного управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) (місцезнаходження: вул. Грушевського, 8, м. Тернопіль, 46021) для виконання.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяР. М. Грицак

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення15.01.2021
Оприлюднено16.01.2021
Номер документу94167563
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/22703/20

Рішення від 11.06.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

Ухвала від 26.03.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

Ухвала від 31.12.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

Ухвала від 31.12.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицак Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні