Ухвала
від 18.01.2021 по справі 171/2166/20
АПОСТОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 171/2166/20

2/171/238/21

У х в а л а

18 січня 2021 року м. Апостолове Апостолівський районний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Чумак Т.А. за участю секретаря судового засідання Жандарук В.В., представника позивача адвоката Стяпонавічюса А.В., представника відповідача ОСОБА_1 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_2 , інтереси якої представляє адвокат Стяпонавічюс Артурас Володимирович, до Апостолівської міської ради в особі об`єднаної територіальної громади про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

встановив:

Позивач ОСОБА_2 , інтереси якої представляє адвокат Стяпонавічюс А.В., звернулася до суду з позовом до Апостолівської міської ради в особі об`єднаної територіальної громади про визнання права власності на нерухоме майно в порядк успадкування за законом.

20.11.2020 року відкрито загальне позовне провадження за вказаним позовом та призначено підготовче судове засідання.

У підготовчому судовому засіданні представником позивача подано уточнену позовну заяву, в якій змінено підстави та предмет позову та заявлено вимоги про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Також за клопотанням представника позивача витребувано копію спадкової справи до майна померлого ОСОБА_3 , а також витребувано Повні витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть ОСОБА_4 та ОСОБА_5 .

Відповідачем відзиви на позов до суду не надано.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги, просив їх задовольнити в повному обсязі та ухвалити рішення про задоволення позовних вимог у підготовчому судовому засіданні в зв`язку з визнанням позову представником відповідача.

Представник відповідача позов визнала, просить закрити підготовче судове засідання та призначити справу до судового розгляду.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У підготовчому судовому засіданні суд, вивчивши письмові докази, додані до позову, виконав необхідні процесуальні дії, передбачені ч.2 ст.197 ЦПК України .

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

Клопотання представника позивача щодо ухвалення у підготовчому судовому засіданні рішення про задоволення позовних вимог задоволенню не підлягає, оскільки відповідно до приписів частин 3 та 4 статті 200, частини 1 статті 206 ЦПК України відповідач має право визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві, проте представником відповідача не надано до суду жодної заяви по суті або окремої письмової заяви про визнання позовних вимог.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.189,197-198,200,206,353 Цивільного процесуального кодексу України, суд

постановив:

Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом ОСОБА_2 , інтереси якої представляє адвокат Стяпонавічюс Артурас Володимирович, до Апостолівської міської ради в особі об`єднаної територіальної громади про визначення додаткового строку для прийняття спадщини до судового розгляду по суті на 10-15 год. 25 січня 2021 року в приміщенні зали суду № 5 Апостолівського районного суду Дніпропетровської області (вул. Визволення, 66, м. Апостолове Дніпропетровської області).

В судове засідання викликати учасників справи.

У задоволенні клопотання представника позивача відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Чумак Т.А.

СудАпостолівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення18.01.2021
Оприлюднено19.01.2021
Номер документу94208399
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —171/2166/20

Рішення від 18.02.2021

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

Ухвала від 20.11.2020

Цивільне

Апостолівський районний суд Дніпропетровської області

Чумак Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні