Ухвала
від 20.01.2021 по справі 640/24800/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

20 січня 2021 року м. Київ № 640/24800/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Вєкуа Н.Г., здійснюючи розгляд адміністративної справи

за позовом Відділу капітального будівництва Сєвєродонецької міської ради

до Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету

України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері

державних закупівель

про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

У С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду м. Києва звернувся відділ капітального будівництва Сєвєродонецької міської ради (93400, Луганська обл, м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 54Б, код ЄДРПОУ04011443) з позовом до постійно діючої Адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з питань розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель (03680, м. Київ, вул. Митрополита В. Липківського, 45, код ЄДРПОУ 00032767), якому просить суд визнати рішення №16458-р/пк-пз від 12.11.2019 Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель, протиправними та скасувати в повному обсязі.

Ухвалою суду від 08 січня 2020 року відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи.

Разом із відзивом на позовну заяву, відповідачем було заявлено клопотання про необхідність залучення ТОВ БК Будсистема і ТОВ НВП ТВК до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Заявлене клопотання вмотивовано тим, що рішення у даній адміністративній справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ БК Будсистема і ТОВ НВП ТВК , як учасників процедури закупівлі.

Проаналізувавши заявлене клопотання, суд дійшов висновку про його обґрунтованість та необхідність залучення вказаних товариств до участі у справі з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Частиною четвертою вказаної статті встановлено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи (частина 5 статті 49 КАС України).

Відповідно до ст. 165 Кодексу адміністративного судочинства України у поясненнях третьої особи щодо позову або відзиву третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дасть змогу третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази і надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

З урахуванням наведеного суд приходить до висновку про необхідність залучення ТОВ БК Будсистема і ТОВ НВП ТВК до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права та інтереси.

Керуючись ст.ст. 49, 165, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України , Окружний адміністративний суд м. Києва -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Антимонопольного комітету України - задовольнити;

2. Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю БК Будсистема (адреса: вул. Філософська, 84, оф.116, м. Дніпро, код ЄДРПОУ : 35543707) і Товариство з обмеженою відповідальністю НВП ТВК (адреса: 93400, Луганська обл, м. Сєвєродонецьк, шосе Будівельників, будинок 21-а, код ЄДРПОУ: 32269470);

3. Зобов`язати позивача протягом трьох днів з дня отримання даної ухвали надіслати на адресу третіх осіб копію позовної заяви з додатками, докази такого надсилання подати через канцелярію суду.

5. Запропонувати третім особам надати пояснення або відзив на підтримку або заперечення проти позову.

Відповідно до ч. 2 ст. 256 КАС України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.Г. Вєкуа

Дата ухвалення рішення20.01.2021
Оприлюднено25.01.2021
Номер документу94292787
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/24800/19

Ухвала від 12.02.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 20.01.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 08.01.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 16.12.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні