Ухвала
від 15.01.2021 по справі 761/224/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/224/21

Провадження № 2/761/5359/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2021 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Рибак М.А., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Фасад констракшн про відшкодування збитків та моральної шкоди, завданих внаслідок залиття квартири, -

В С Т А Н О В И В:

У січні 2021 року ОСОБА_1 звернулась до Шевченківського районного суду міста Києва із позовом до ОСОБА_2 , третя особа: ТОВ Будівельна компанія Фасад констракшн про відшкодування збитків та моральної шкоди, завданих внаслідок залиття квартири.

Дослідивши матеріали позовної заяви, приходжу до висновку, що позовна заява підлягає залишенню без руху, з наступних підстав.

Як вбачається з позовної заяви, позивач просить суд стягнути з відповідача на свою користь 47 373 грн. матеріальних збитків та 30 000 грн. грошової компенсації моральної шкоди. Завданих внаслідок залиття квартири.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Як вбачається зі змісту позовних вимог, позивачем заявлено дві вимоги.

Згідно з ч. 3 ст. 6 Закону України Про судовий збір , за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру. У разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Відповідно до ст. 2 Закону України Про судовий збір , платники судового збору - громадяни України, іноземці, особи без громадянства, підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні) та фізичні особи - підприємці, які звертаються до суду чи стосовно яких ухвалене судове рішення, передбачене цим Законом.

Судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі (ч. 1 ст. 4 Законом України Про судовий збір ).

Відповідно до ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір розмір ставки судового збору із позовних заяв, які подаються до суду фізичною особою, немайнового характеру становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З матеріалів справи вбачається, що позивачем сплачено судовий збір у розмірі 908,00 грн., тобто за одну вимогу.

Відтак, виходячи з положень ст. 4 Закону України Про судовий збір позивачу необхідно доплатити судовий збір 908,00 грн. за вимогу немайнового характеру про відшкодування моральної шкоди, та надати до суду документ, який би підтверджував сплату судового збору з урахування вимог ч.3 ст. 6 ЗУ Про судовий збір .

У відповідності з ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 175, 177, 185, 259, 260 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: товариство з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Фасад констракшн про відшкодування збитків та моральної шкоди, завданих внаслідок залиття квартири - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків терміном 10 (десять) днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення недоліків позовної заяви у строк, встановлений судом, заява буде вважатися неподаною і повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.А. РИБАК

Дата ухвалення рішення15.01.2021
Оприлюднено22.01.2021
Номер документу94317520
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/224/21

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Рибак М. А.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Рибак М. А.

Ухвала від 08.02.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Рибак М. А.

Ухвала від 15.01.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Рибак М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні