Ухвала
від 21.01.2021 по справі 375/46/21
РОКИТНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 375/46/21

Провадження № 2/375/217/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження в цивільній справі

21.01.2021 смт.Рокитне

Суддя Рокитнянського районного суду Київської області Чорненька О.І., розглянувши матеріали цивільного позову ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Синявське про розірвання договору оренди землі та стягнення заборгованості з орендної плати,

В С Т А Н О В И В:

До Рокитнянського районного суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТДВ Синявське про розірвання договору оренди земельної ділянки №123-б від 02.04.2010 року, укладеного з ВАТ Синявське та стягнути з відповідача плату за землю,відповідно до умов договору, за період з 2010 року по 2019 рік, з урахуванням індексу інфляції в розмірі 18 417 гривень 61 коп.

Дана позовна заява відповідає вимогам статтей 175, 177 ЦПК України.

Згідно з частиною 1 статті 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі.

Частиною 4 статті 19 ЦПК України передбачено, що загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.175,177,185,187,258,260 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з додатковою відповідальністю Синявське про розірвання договору оренди землі та стягнення заборгованості з орендної плати, яка буде розглядатися одноособово суддею Чорненькою Оленою Іванівною, у порядку загального позовного провадження.

Проведення підготовчого судового засідання призначити на 9 годину 00 хвилин 15 лютого 2021 року у залі судових засідань №2 Рокитнянського районного суду Київської області за адресою: вул.Заводська, 11, смт.Рокитне Білоцерківського району Київської області.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Запропонувати відповідачу подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження у справі відзив на позовну заяву (відзив) та докази, які підтверджують обставину на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, відповідно до ст.178 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу подати до суду у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву на позовну заяву відповідь на відзив, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, відповідно до ст.179 ЦПК України.

Запропонувати відповідачу подати до суду у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив заперечення, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, відповідно до ст.180 ЦПК України.

Запропонувати третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, або відзиву пояснення щодо позову або відзиву, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи, відповідно до ст.181 ЦПК України.

Особи, які беруть участь у справі, зобов`язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки. Зловживання процесуальними правами не допускається.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, звернувшись до суду із клопотанням не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання, відповідно до ч. 2 ст. 212 ЦПК України.

Можливість отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України у мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://rk.ko.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності. В іншій частині заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду через Рокитнянський районний суд Київської області.

Суддя О.І.Чорненька

СудРокитнянський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення21.01.2021
Оприлюднено25.01.2021
Номер документу94345690
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —375/46/21

Рішення від 26.10.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Рішення від 26.10.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 31.07.2022

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Рокитнянський районний суд Київської області

Чорненька О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні