Ухвала
від 22.01.2021 по справі 953/62/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/62/21

н/п 1-кс/953/269/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" січня 2021 р. м. Харків

Слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в приміщенні суду клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні № 42020220750000046 від 09.04.2020 за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

05 січня 2021 р. до Київського районного суду м. Харкова надійшло вказане клопотання, погоджене прокурором військової прокуратури Харківського гарнізону ОСОБА_4 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів (інвентаризаційної справи) на земельні ділянки та розташованих на даних ділянках будівель або конструкцій, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , які перебувають у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Харківської міської ради, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 .

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що відділом розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ НП в Харківській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42020220750000046 від 09.04.2020 за ознаками кримінального правопорушення-злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Так, згідно з наданим суду Витягом з Єдиного реєстру досудових розслідувань у зазначеному кримінальному провадженні кримінальне правопорушення вчинено за таких обставин: «До військової прокуратури Харківського гарнізону з Управління Служби безпеки України в Харківській області надійшло повідомлення щодо зловживання своїми повноваженнями у період з 2019 року по теперішній час службовими особами ФІЛІЇ ДП МОУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , під час передачі в користування державного майна, а саме: 367,3 кв.м нерухомого майна використовується без оформлення документів та 3660,8 кв.м використовується на підставі договорів зберігання».

Слідчий зазначає, що відомості, які містяться в речах і документах та знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Харківської міської ради, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть бути використані як докази в кримінальному провадженні та в інший спосіб неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних відомостей, у зв`язку з чим просить отримати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних матеріалів для використання їх під час досудового розслідування.

У судове засідання з поважних причин слідчий не з`явилась, надала суду заяву про розгляд поданого нею клопотання за її відсутності у зв`язку з запровадженими КМУ правилами та нормами запобігання виникнення і поширення респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-Cov-2, повністю його підтримуючи.

Представник КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Харківської міської ради, у володінні якого знаходяться речі та документи, ОСОБА_5 у наданих суду запереченнях зазначила, що відповідно до Інструкції про Порядок проведення технічної інвентаризації об`єктів нерухомого майна, затвердженої наказом ІНФОРМАЦІЯ_3 № 127 від 24.05.2001 р. (в редакції Наказу ІНФОРМАЦІЯ_4 від 26.07.2018 № 186, в редакції від 15.01.2019) та на підставі рішення ХМР 7-го скликання від 17.04.2019 р. № 1559/19 КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » є зберігачем інвентаризаційних справ на об`єкти нерухомого майна, відмінні від земельної ділянки, в м. Харкові та на теперішній час не здійснює інвентаризації об`єктів нерухомості. При цьому, за час здійснення діяльності КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » ніколи не здійснювало технічної інвентаризації земельних ділянок та ніколи не мало повноважень у сфері обліку земельних ділянок, тому інвентаризаційні справи на земельні ділянки КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » не створювались та на підприємстві відсутні. Крім цього, зазначила, що з клопотання слідчого відомо, що тимчасовий доступ необхідний для встановлення нерухомого майна, розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , яке на праві державної власності належить ФІЛІЇ ДП МОУ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », оскільки реєстратори КП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » здійснювали державну реєстрацію речових прав на об`єкти нерухомого майна до 31.12.2012, то інформації стосовно держреєстрації прав власності, що міститься в інвентаризаційних справах, може бути неактуальною. На думку представника, всупереч вимог п. 4 ч. 2 ст. 160 КПК України слідчим не доведено, що документи перебувають або можуть перебувати у володінні підприємства, тому просила відмовити в задоволенні клопотання. Клопотання слідчого просила розглянути без її участі.

Слідчий суддя, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає частковому задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; ці відомості можуть бути використані як докази; іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації.

При цьому, слідчий суддя надає дозвіл на тимчасовий доступ до документів (інвентаризаційної справи) на розташовані за адресою: АДРЕСА_1 . будівель або конструкцій, та відмовляє в задоволенні його в частині надання доступу до документів (інвентаризаційної справи) на земельні ділянки за вказаною адресою, оскільки органом досудового розслідування всупереч вимог п. 4 ч. 2 ст. 160 та п. 1 ч. 5 ст. 163 КПК України не доведено, що ці документи перебувають або можуть перебувати у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Харківської міської ради.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося, що відповідає положенням ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Дозволити старшому слідчому СУ ГУ НП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_3 право тимчасового доступу до документів, зобов`язавши КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Харківської міської ради, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , забезпечити старшому слідчому СУ ГУ НП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ та можливість копіювання документів (інвентаризаційної справи) на розташовані на земельних ділянках за адресою: АДРЕСА_1 , будівлі або конструкції.

В іншій часині в задоволенні клопотання відмовити.

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 22.02.2021 року включно.

Роз`яснити КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Харківської міської ради, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення22.01.2021
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу94364078
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —953/62/21

Ухвала від 13.01.2022

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Ухвала від 13.01.2022

Кримінальне

Харківський апеляційний суд

Шабельніков С. К.

Ухвала від 18.11.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 13.10.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 07.10.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 13.09.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 22.01.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні