Ухвала
від 26.01.2021 по справі 320/11254/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

26 січня 2021 року м. Київ № 320/11254/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Колеснікова І.С., ознайомившись із матеріалами адміністративної справи

за позовом ОСОБА_1

до Дівичківської сільської ради ОТГ

про визнання протиправною відмови, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення коштів

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 18.11.2020 залишено без руху позовну заяву ОСОБА_1 до Дівичківської сільської ради ОТГ про визнання протиправною відмови, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення коштів, та надано позивачу десятиденний строк з моменту отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позовної заяви.

У зв`язку з відсутністю коштів на відправлення поштової кореспонденції ухвалу суду від 18.11.2020 про залишення позовної заяви без руху направлено на електронну адресу позивача, зазначену ним у позовній заяві, та отримано позивачем 19.11.2020, що підтверджується витягом з електронної пошти Київського окружного адміністративного суду. Відтак, строк на усунення недоліків позовної заяви, яку залишено без руху, сплив 01.12.2020.

Згідно пункту 1 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Враховуючи, що строк на усунення недоліків позовної заяви сплив 01.12.2020 і позивачем не усунуто недоліки позовної заяви у встановлений в ухвалі суду від 18.11.2020 про залишення позовної заяви без руху строк (з урахуванням часу на поштовий обіг), зважаючи на неподання позивачем до суду заяви про поновлення процесуальних строків, вказана позовна заява підлягає поверненню позивачу.

Керуючись статтею 169 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Позовну заяву ОСОБА_1 до Дівичківської сільської ради ОТГ про визнання протиправною відмови, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення коштів, - повернути позивачу.

2. Копію ухвали про повернення позовної заяви разом із позовною заявою та доданими до неї матеріалами надіслати позивачу.

3. Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Згідно пункту 3 розділу VI Прикінцеві положення Кодексу адміністративного судочинства України, суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, провадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення. Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Суддя Колеснікова І.С.

Дата ухвалення рішення26.01.2021
Оприлюднено28.01.2021
Номер документу94422524
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною відмови, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —320/11254/20

Ухвала від 26.01.2021

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 18.11.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні