Ухвала
від 19.01.2021 по справі 366/58/21
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 366/58/21

Провадження № 1-кс/366/21/21

У Х В А Л А

19 січня 2021 року смт.Іванків

Слідчий суддяІванківського районногосуду Київськоїобласті ОСОБА_1 ,за участюсекретаря ОСОБА_2 ,розглянувши клопотаннядізнавача укримінальному провадженні ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромгрупи прокуроріву кримінальномупровадження прокурором Іванківо-Чорнобильськоговідділу Броварськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_4 ,про наданнядозволу напроведення огляду,за матеріаламикримінального провадження,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №12021115180000006від 11січня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України,

В С Т А Н О В И В :

Дізнавач звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду (за правилами обшуку) території, що перебуває у власності підприємства «Теплий дім ХХІ», код ЄДРПОУ 36998162, розташована за адресою: Київська область Іванківський район с.Термахівка вул.Колгоспна,18, яка згідно договору оренди перебуває в користування ФОП ОСОБА_5 », з метою виявлення та вилучення дерев`яного уламку з плямами бурого кольору, фіксації матеріальної обстав ноки на місці вчинення кримінального правопорушення.

В обґрунтування даного клопотання, дізнавач посилається на те, що дізнавачами Іванківського ВП Вишгородського ВП ГУНП в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12021115180000006 від 11.01.2021, за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов`язана їх дотримувати, якщо це порушення заподіяло шкоду потерпілого.

11 січня 2021 року слідчим СВ Іванківського ВП Вишгородського ВП ГУНП в Київській області лейтенантом поліції ОСОБА_6 , як крайній захід, відповідно до вимог ч. 2 ст. 233 КПК України, проведено огляд на території підприємства ТОВ «Теплий дім XX», що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , та згідно договору оренди перебуває в користуванні ФОП « ОСОБА_5 ».

Під час проведення огляду території, що на праві приватної власності перебуває у власності підприємства ТОВ «Теплий дім XXI», код ЄДРПОУ 36998162, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , проте фактично згідно договору оренди перебуває в користуванні ФОП « ОСОБА_5 », - на підлозі біля рубальної машини виявлено дерев`яний уламок з плямами бурого кольору, зафіксовано загальний вигляд деревообробного станка, на якому потерпілий отримав травму, його характеристики та оточуючу його територію. В ході огляду дерев`яний уламок з плямою бурого кольору вилучено до Іванківського ВП Вишгородського ВП ГУНп в Київській області.

Окрім того, під час детального огляду рубальної машини, на конвеєрі, а також на підлозі цеху біля вище вказаної рубальної машини виявлено плями бурого кольору, зовні схожі на кров. В середині конвеєру рубальної машини виявлено залишок тканини темно-бурого кольору, а на підлозі біля даної рубальної машини виявлено дерев`яний уламок з плямами бурого кольору, ззовні схожими на кров та поміщений до паперового конверту з пояснювальним надписом та вилучений до Іванківського ВП Вишгородського ВП ГУНП в Київській області.

У слідства є достатні підстави вважати, що зафіксовані під час огляду місця події на території підприємства ТОВ «Теплий дім ХХІ», що розташований за адресою: Київська область Іванківський район с.Термахівка вул.Колгоспна,18 обставини та матеріальна обстановка можуть бути використанні для доказу фактів та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі, можуть бути визнаними у провадженні речовими доказами, які є важливими для проведення швидкого, повного та неупередженого розслідування, а тому дізнавач звернувся з даним клопотанням до суду.

В судовезасідання дізнавач не з`явився, звернувся до суду із заявою про розгляд справи за його відсутності, клопотання підтримує.

Неявка дізнавача не перешкоджає розгляду клопотання, тому на підставі ч.4 ст.107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не проводиться.

Слідчий суддя, ознайомившись з матеріалами кримінального провадження та перевіривши відповідність даного клопотання вимогам ч.3 ст.234 КПК України, приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Не проведення такої слідчої дії як огляд підприємства може призвести до втрати та знищення речових доказів, зникнення злочинця з місця злочину, що унеможливило б процес документування кримінального правопорушення (злочину), а тому в дізнавача виникла невідкладна потреба у проведенні процесуальної дії передбаченої ст. 237 КПК України.

Відповідно доч.7ст.237при оглядіслідчий,прокурор абоза їхдорученням залученийспеціаліст маєправо проводитивимірювання,фотографування,звуко-чи відеозапис,складати планиі схеми,виготовляти графічнізображення оглянутогомісця чиокремих речей,виготовляти відбиткита зліпки,оглядати івилучати речіі документи,які маютьзначення длякримінального провадження.Предмети,які вилученізаконом зобігу,підлягають вилученнюнезалежно відїх відношеннядо кримінальногопровадження.Вилучені речіта документи,що невідносяться допредметів,які вилученізаконом зобігу,вважаються тимчасововилученим майном.

Враховуючи те,що слідчимвідповідно доч.5ст.234КПК Українидоведено:1)вчинення вказаногокримінального правопорушення,2)те,що відшукуванніпредмети маютьзначення длядосудового розслідування,3)фактично вониє предметомкримінального правопорушення,тобто містятьвідомості,що можутьбути доказамипід чассудового розглядусправи,4)відшукуванні речіможуть знаходитисяна території,підприємства, а тому слідчий суддя вважає необхідним надати слідчому дозвіл на проведення огляду.

Керуючись ст. 110, 234, 235, 237 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання дізнавачау кримінальномупровадженні ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромгрупи прокуроріву кримінальномупровадження прокурором Іванківо-Чорнобильськоговідділу Броварськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_4 ,про наданнядозволу напроведення огляду,за матеріаламикримінального провадження,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №12021115180000006від 11січня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України, задовольнити.

Надати слідчому СВ Іванківського ВП Вишгородського ВП ГУНП в Київській області лейтенанту поліції ОСОБА_6 дозволу на проведення огляду (за правилами обшуку) території, що перебуває у власності підприємства «Теплий дім ХХІ», код ЄДРПОУ 36998162, розташована за адресою: Київська область Іванківський район с.Термахівка вул.Колгоспна,18, яка згідно договору оренди перебуває в користування ФОП ОСОБА_5 », з метою виявлення та вилучення дерев`яного уламку з плямами бурого кольору, фіксації матеріальної обстав ноки на місці вчинення кримінального правопорушення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.01.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу94461976
СудочинствоКримінальне
Сутьнаданнядозволу напроведення огляду,за матеріаламикримінального провадження,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №12021115180000006від 11січня 2021 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 КК України

Судовий реєстр по справі —366/58/21

Ухвала від 17.02.2021

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 19.01.2021

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

Ухвала від 22.01.2021

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Ткаченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні