Ухвала
від 27.01.2021 по справі 677/1272/20
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

Справа № 677/1272/20

27 січня 2021 року м. Красилів

Красилівський районний суд Хмельницької області

в складі головуючого - судді Кускової Т.В.,

за участі секретаря судового засідання Федченко Л.В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини,-

В с т а н о в и в :

На розгляді в Красилівському районному суді Хмельницької області перебуває вищеказана справа.

27 січня 2021 року ОСОБА_1 подала уточнену позовну заяву, в якій окрім вимоги первісної позовної заяви про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини збільшила позовні вимоги та просила також визнати недійсним свідоцтво про право на спадщину.

Частиною 1 ст. 188 ЦПК України визначено, що в одній позовній заяві може бути об`єднано декілька вимог, пов`язаних між собою підставою виникнення або поданими доказами, основні та похідні позовні вимоги. Похідною позовною вимогою є вимога, задоволення якої залежить від задоволення іншої позовної вимоги (основної вимоги).

Судом встановлено, що заява про збільшення позовних вимог відповідає вимогам подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України. Вирішення такого спору належить до юрисдикції суду і підлягає розгляду в суді. Збільшені позовні вимоги є взаємопов`язаними та похідними від основної позовної вимоги.

Враховуючи відсутність підстав для залишення заяви про збільшення позовних вимог без руху, повернення та відмови у відкритті провадження за вказаною вимогою, а також те, що вимоги є взаємопов`язані, суд вважає доцільним їх спільний розгляд в одному провадженні.

Копію уточненої позовної заяви позивачем направлена відповідачу засобами поштового зв`язку, що підтверджується відповідним фіскальним чеком.

Сторони у підготовче судове засідання не з`явилися.

Відповідач надіслала на адресу суду відзив.

Позивач ОСОБА_1 надіслала до суду клопотання, в якому просить витребувати матеріали спадкової справи № 132/2015 до майна ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , що знаходяться у державного нотаріуса Красилівського державної нотаріальної контори Хмельницької області Тиховської В.В. та викликати в судове засідання свідків.

Згідно з ч. 3 ст. 12 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню і для всебічного і повного розгляду справи необхідно витребувати у державного нотаріуса Красилівського державної нотаріальної контори Хмельницької області Тиховської В.В. заявлені докази.

Питання щодо доцільності виклику свідків судом буде вирішено в ході подальшого підготовчого судового засідання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 12 ч. 3, 84, 174-175, 188, 189, 196 ЦПК України, суд,-

П о с т а н о в и в :

Прийняти до спільного розгляду збільшені позвоні вимоги ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину з вимогами ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Клопотання позивача ОСОБА_1 задовольнити.

Зобов`язати державного нотаріуса Красилівського державної нотаріальної контори Хмельницької області Тиховську В.В. до 10 лютого 2021 року надати Красилівському районному суду Хмельницької області матеріали спадкової справи № 132/2015 щодо майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Роз`яснити державному нотаріусу Красилівського державної нотаріальної контори Хмельницької області Тиховській В.В., що якщо вона не має можливості подати докази, які витребовує суд, або не має можливості подати такі докази у встановлені строки, вона зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити державному нотаріусу Красилівського державної нотаріальної контори Хмельницької області Тиховській В.В., що відповідно до ч. 8 ст. 84 ЦПК України за неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи примусу - тимчасове вилучення доказів для дослідження судом та штраф.

Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених ЦПК України.

Оголосити перерву в підготовчому судовому засіданні до 11 год. 30 хв. 10 лютого 2021 року.

Копію ухвали суду для виконання в частині надання доказів направити державному нотаріусу Красилівського державної нотаріальної контори Хмельницької області Тиховській В.В.

Копію ухвали направити сторонам по справі до відома та ознайолення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає

Суддя Т.В. Кускова

СудКрасилівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення27.01.2021
Оприлюднено29.01.2021
Номер документу94478403
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —677/1272/20

Рішення від 15.07.2021

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Кускова Т. В.

Рішення від 15.07.2021

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Кускова Т. В.

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Кускова Т. В.

Ухвала від 27.01.2021

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Кускова Т. В.

Ухвала від 22.12.2020

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Кускова Т. В.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні