Ухвала
від 28.01.2021 по справі 5/34б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA628999980313141206083020002


У Х В А Л А

по справі про банкрутство

28.01.2021 Справа № 5/34б

Господарський суд Донецької області у складі судді Зекунова Е.В., за участю секретаря судового засідання Новікової К.Ю., розглянув матеріали справи за заявою кредитора (заявника) Горлівської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Донецькій області, м.Горлівка (код ЄДРПОУ 38717825) до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «ІДІЛЛІЯ» , м.Горлівка (код ЄДРПОУ 30585187) про банкрутство,-

За участю представників сторін:

від кредиторів - не з`явились;

ліквідатор - не з`явився;

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 24.01.2011 за заявою Горлівської ОДПІ, м. Горлівка, порушена справа про банкрутство ТОВ «Іділлія» , м. Горлівка, на підставі ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції Закону України № 784-XIV від 30.06.99р.

Постановою Господарського суду Донецької області від 07.02.2011 ТОВ «Іділія» , м. Горлівка визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Галунця Д.Г.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 12.06.2012 припиненні повноваження арбітражного керуючого Галунця Д.Г., як ліквідатора по справі № 5/34б про банкрутство ТОВ «Іділлія» , м. Горлівка, ліквідатором по справі призначено арбітражного керуючого Полторацьку О.В.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 14.10.2013 здійснено заміну ініціюючого кредитора по справі - Горлівську ОДПІ Донецької області ДПС на його правонаступника - Горлівську об`єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Донецькій області.

У зв`язку з проведенням антитерористичної операції на території Донецької області матеріали справи №5/34б втрачені.

01.10.2015 до Господарського суду Донецької області надійшла заява Публічного акціонерного товариства Комерційного банку «ПриватБанк» , м.Дніпропетровськ, про відновлення втраченої справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІДІЛЛІЯ» , м.Горлівка.

Дана заява призначена до розгляду в судовому засіданні ухвалою господарського суду Донецької області від 06.10.2015 (суддя Чорненька І.К.).

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 01.02.2016 (суддя Чорненька І.К.) у задоволенні заяви Публічного акціонерного товариства Комерційного банку «ПриватБанк» , м. Дніпропетровськ про відновлення втраченої справи №5/34б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІЛЛІЯ", м. Горлівка, відмовлено.

Постановою Донецького апеляційного господарського суду від 14.03.2016 ухвалу господарського суду Донецької області від 01.02.2016 залишено без змін.

Постановою Вищого господарського суду України від 24.05.2016 задоволено касаційну скаргу ПАТ «КБ «Приватбанк» , м.Дніпропетровськ, ухвала господарського суду Донецької області від 01.02.2016 та постанова Донецького апеляційного господарського суду від 14.03.2016 скасовані; прийнято нове рішення - ухвала; заява ПАТ "КБ"Приватбанк" про відновлення справи задоволена, справа передана на новий розгляд до господарського суду Донецької області в іншому складі.

На підставі автоматичного розподілу автоматизованою системою документообігу суду справа №5/34б передана на розгляд судді Тарапаті С.С.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 07.12.2016 припинено повноваження ліквідатора - арбітражного керуючого Полторацької О.В. призначено ліквідатором по справі №5/34б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІДІЛЛІЯ» , м.Горлівка арбітражного керуючого Чичву Олега Сергійовича.

Розпорядженням Господарського суду Донецької області 28.10.2020 у зв`язку з відрахуванням судді Тарапати С.С. зі штату суддів Господарського суду Донецької області справа №5/34б передана на повторний автоматичний розподіл справ.

Відповідно до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 28.10.2020 справу №5/34б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІДІЛЛІЯ» передано на розгляд судді Зекунова Е.В.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 04.11.2020 прийнято до провадження справу №5/34б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІДІЛЛІЯ» (код ЄДРПОУ 30585187).

04.01.2021 до Господарського суду Донецької області від ліквідатора Чичва О.С. надійшов звіт ліквідатора ТОВ «Ідділія» , в якому останній просить суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс боржника.

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 05.01.2021 призначено розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу в судовому засіданні на 28.01.2021.

28.01.2021 до Господарського суду Донецької області надійшла заява про розгляд справи без часті останнього.

28.01.2021 на електронну пошту Господарського суду Донецької області надійшло клопотання про долучення документів до матеріалів справи.

У судове засідання 28.01.2021 ліквідатор та представники кредиторів не з`явились, про дату, час та місце судового засідання повідомлені належним чином.

Розглянувши у судовому засіданні звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, перевіривши наявні в матеріалах справи документи, суд зазначає наступне.

На виконання вимог ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства в ході ліквідаційної процедури з метою встановлення належних банкруту всіх видів майнових активів (майна та майнових прав), які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та які в подальшому підлягають реалізації з метою задоволення вимог кредиторів та витрат, пов`язаних з процедурою ліквідації, ліквідатором вжито необхідних заходів з пошуку та виявлення майнових активів банкрута.

З метою розшуку активів Банкрута (рухомого, нерухомого майна, майнових прав), їх виявлення та можливого повернення, ліквідатором було направлено наступні запити до: Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерства внутрішніх справ України, Державної фіскальної служби України, Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Держпраці у Хмельницькій області, Головного управління Держпраці у Вінницькій області, Головного управління Держпраці у Черкаській області, Головного управління Держпраці у Луганській області, Головного управління Держпраці у Херсонській області, Головного управління Держпраці у Рівненській області, Головного управління Держпраці у Львівській області, Головного управління Держпраці у Запорізькій області, Головного управління Держпраці у Тернопільській області, Головного управління Держпраці у Закарпатській області, Головного управління Держпраці у Чернігівській області, Головного управління Держпраці у Полтавській області, Головного управління Держпраці у Волинській області, Головного управління Держпраці у Одеській області, Головного управління Держпраці у Кіровоградській області, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Державної фіскальної служби України, Державної авіаційної служби України, Фонду державного майна України, Державної служби статистики України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Результати відповідних заходів свідчать про відсутність активів боржника, у тому числі зареєстрованих за боржником об`єктів права власності на рухоме (вантажних вагонів, транспортних засобів, технологічних, високотонажних та інших механізмів, тракторів, сільськогосподарської техніки, дорожньо-будівельних та інших механізмів, тощо) та нерухоме майно, що підтверджується наступною інформацією, отриманою ліквідатором від вищезазначених установ:

- відповідно до довідки Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів трактори, самохідні шасі, самохідна сільськогосподарська техніка та інші механізми за боржником не обліковується;

- відповідно до довідки Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України транспортних засобів не виявлено;

- відповідно до довідок Головного управління Держпраці у Київській області, Головного управління Держпраці у Хмельницькій області, Головного управління Держпраці у Вінницькій області, Головного управління Держпраці у Черкаській області, Головного управління Держпраці у Луганській області, Головного управління Держпраці у Херсонській області, Головного управління Держпраці у Рівненській області, Головного управління Держпраці у Львівській області, Головного управління Держпраці у Запорізькій області, Головного управління Держпраці у Тернопільській області, Головного управління Держпраці у Закарпатській області, Головного управління Держпраці у Чернігівській області, Головного управління Держпраці у Полтавській області, Головного управління Держпраці у Волинській області, Головного управління Держпраці у Одеській області, Головного управління Держпраці у Кіровоградській області отримано відповідь про те, що інформації щодо наявності великотоннажного та інших технологічних транспортних засобів, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування за боржником не зареєстровано;

- відповідно до довідки Державної служби України з безпеки на транспорті плавзасобів зареєстрованих за боржником не виявлено;

- відповідно до довідки Департаменту дозвільних процедур Державної архітектурно-будівельної інспекції України за боржником відсутні зареєстровані декларацій про початок будівельних робіт, про готовність об`єктів нерухомості та про видані дозволи;

- відповідно до довідки Державної фіскальної служби України боржник не перебуває на обліку в митницях як суб`єкт зовнішньоекономічної діяльності;

- на підставі інформації отриманої від Державної авіаційної служби України зазначено, що зареєстрованої авіатехніки за боржником не виявлено;

- відповідно до довідки Фонду державного майна України відсутня інформація про наявність державного майна, що було передано боржнику.

- відповідно до довідки Державної служби статистики України боржник не подавав форми державних статистичних спостережень до органів статистики за 2010-2016 роки та у 2017 році. Відповідно, не вдалося встановити наявність працівників банкрута чи документації, що підлягає обов`язковому зберіганню.

- Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку повідомлено, що значних пакетів акцій, що є у власності боржника, не виявлено;

- згідно листа Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру ліквідатору було рекомендовано звернутися до Центру надання адміністративних послуг.

- відповідно до запиту щодо наявності речових прав на нерухоме майно та отримано Інформаційну довідку із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, відповідно до якої за боржником відсутня реєстрація права власності чи користування нерухомими майном, в тому числі і земельними ділянками;

- відповідно до даних офіційного ресурсу Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку сайту http://smida.qov.ua боржник не володіє 10% та більше в статутних капіталах акціонерних товариств, зареєстрованих в Україні. Також ліквідатором було отримано відповідну довідку;

- відповідно до отриманої інформації з відкритих реєстрів державних установ, за боржником відсутня реєстрація права власності на будь-яке майно.

Крім того, з метою виявлення майна банкрута ліквідатором проведена інвентаризація на підставі Наказу №1ін від 18.12.2019 за результатами якої складені інвентаризаційні описи та встановлено наступне:

- балансова вартість необоротних активів відсутні;

- готівка у валюті відсутня;

- грошові кошти у валюті відсутні;

- грошові документи відсутні;

- бланки документів суворої звітності відсутні;

- балансова вартість фінансових інвестицій відсутні;

- дебіторська заборгованість відсутня;

- кредиторська заборгованість становить 3 043 542,96 грн.

Отже, за результатами проведеної інвентаризації та пошуку майнових активів Банкрута будь-яких активів ТОВ Іділлія , які можуть бути включені до складу ліквідаційної маси, не виявлено.

28 грудня 2020 на зборах комітету кредиторів ТОВ Іділлія , за наслідками проведення яких було остаточно погоджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ Іділлія .

Згідно пояснень ліквідатора, викладених у звіті:

- за результатами проведення ліквідаційної процедури, активів, належних на праві власності ТОВ «Іділлія» , які можливо включити до ліквідаційної маси не виявлено;

- в ході ліквідаційної процедури погашення вимог кредиторів не відбувалось.

Поданий ліквідатором звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута підтверджують неможливість погашення боржником кредиторської заборгованості та відповідають його дійсному майновому стану.

У зв`язку з відсутністю майнових активів банкрута, залишились незадоволеними наступні кредиторські вимоги:

- АТ Комерційний банк «ПриватБанк» на суму 2 655 254,73 грн;

- Горлівської ОДПІ на суму 127 272,44 грн;

- Кіровського районного відділу державної виконавчої служби у місті Донецьку Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) (Відділу Державної виконавчої служби Кіровського районного управління юстиції у м. Донецьку) на суму 8 713,11 грн;

- ТОВ Параллель-М на суму 81 575,13 грн;

- ТОВ Сладкоєжка на суму 74281,04 грн;

- Управління ПФУ у Микитівському районі с. Горлівки на суму 96 276,51 грн.

Крім того, вимоги арбітражного керуючого Галунця Дмитра Гаррійовича на суму 17204,00 грн. вважати погашеними у зв`язку з відсутністю майна боржника.

Заперечень та зауважень до звіту ліквідатора суду не надано.

Відповідно до ч.2 ст.65 Кодексу України з процедур банкрутства, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Згідно ч.6 ст.133 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги, не задоволені через недостатність майна боржника, вважаються погашеними, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

В силу ч.4 ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

У разі затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст.65 вищевказаного Кодексу, господарський суд на підставі ст.90 Кодексу України з процедур банкрутства закриває провадження у справі про банкрутство.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що ліквідатором вчинено всі дії з ліквідації банкрута та надано суду документи, що підтверджують завершення ліквідаційної процедури, у зв`язку з чим наявні підстави для затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу банкрута та закриття провадження по справі.

Керуючись ст.ст.2, 9, 59 - 67, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст.234, 235, 256 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю «ІДІЛЛІЯ» (код ЄДРПОУ 30585187).

Ліквідувати Товариство з обмеженою відповідальністю «ІДІЛЛІЯ» (84629, Донецька обл., місто Горлівка, просп. Леніна, будинок 231, код ЄДРПОУ 30585187).

Вимоги, не задоволені за відсутністю майна Товариства з обмеженою відповідальністю «ІДІЛЛІЯ» , вважати погашеними.

Закрити провадження по справі №5/34б про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «ІДІЛЛІЯ» (код ЄДРПОУ 30585187) на підставі ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства.

Державному реєстратору здійснити державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Ухвалу прийнято у нарадчій кімнаті, її вступну та резолютивну частини проголошено у судовому засіданні 28 січня 2021 року.

Повний текст ухвали складено та підписано 01.02.2021 року.

Ухвала набирає чинності у строк та порядку, визначеному ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвала може бути оскаржена протягом строку, встановленого ст. 256 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Е.В. Зекунов

Дата ухвалення рішення28.01.2021
Оприлюднено02.02.2021
Номер документу94516328
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство,-

Судовий реєстр по справі —5/34б

Ухвала від 28.01.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Зекунов Едуард Вікторович

Ухвала від 28.01.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Зекунов Едуард Вікторович

Ухвала від 05.01.2021

Господарське

Господарський суд Донецької області

Зекунов Едуард Вікторович

Ухвала від 04.11.2020

Господарське

Господарський суд Донецької області

Зекунов Едуард Вікторович

Ухвала від 07.12.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 04.11.2016

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 07.12.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

Ухвала від 30.01.2014

Господарське

Господарський суд Донецької області

І.К. Чорненька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні