Ухвала
від 03.02.2021 по справі 484/3886/20
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

55213, Миколаївська обл., м. Первомайськ, вул. І. Виговського, 18, тел./факс (05161) 4-26-20

УХВАЛА

03 лютого 2021 року м. Первомайськ

Справа :484/3886/20

Номер провадження : 2/484/160/21

Суддя Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Фортуна Т.Ю., за участю секретаря судового засідання Кузьменко Ю.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку спрощеного позовного провадження з залі суду в м. Первомайськ клопотання представника відповідачки ОСОБА_1 про відкладення розгляду справи та клопотання директора Товариства з обмеженою відповідальністю Південь Агро Інвест Шарги В.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Південь Агро Інвест до ОСОБА_2 , в інтересах якої діє представник ОСОБА_1 , про стягнення безпідставно набутих грошових коштів ,

встановив:

У провадженні Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Південь Агро Інвест до ОСОБА_2 про стягнення безпідставно набутих грошових коштів .

Судове засідання у справі призначено на 03 лютого 2021 року.

03 лютого 2021 року представник відповідачки надав заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку не можливістю прийняти участь у судовому засіданні з підстав зайнятості в іншому судовому процесі.

Позивач на електронну адресу суду направив клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Березанського районного суду Миколаївської області. В обґрунтування клопотання посилається на установлений на території України карантин та віддаленість позивача від місцезнаходження суду.

Відповідно до частини першої статті 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Місцезнаходження позивача у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань зареєстроване у Миколаївській області Березанському районі с. Калинівка.

Ураховуючи територіальну віддаленість позивача від Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області, установлений на території України карантин, суд приходить до висновку про можливість участі його представника в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Березанського районного суду Миколаївської області.

За таких обставин, суд приходить до висновку про задоволення клопотання директора Товариства з обмеженою відповідальністю Південь Агро Інвест Шарги В.В. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Відповідно з пп. 2,3 частини 1 статті 43 ЦПК України учасники справи мають право подавати докази, брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам; подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно з частиною 1 статті 58 ЦПК України сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника.

Частинами 1, 2 статті 64 ЦПК України передбачено, що представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки; обмеження повноважень представника на вчинення певної процесуальної дії мають бути застережені у виданій йому довіреності або ордері.

Частинами 1, 2, 3, п. 1, 4 частини 5 статті 12 ЦПК України встановлено, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: керує ходом судового процесу; сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Ураховуючи засади цивільного судочинства щодо змагальності сторін, відсутність обмежень повноважень представника, право на участь у судових засіданнях , суд вважає необхідним судове засідання відкласти.

Керуючись ст. ст. 212, 260 ЦПК України, суд

постановив:

- клопотання представника відповідачки ОСОБА_1 про відкладення розгляду справи та клопотання директора Товариства з обмеженою відповідальністю Південь Агро Інвест Шарги В.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції - задовольнити;

- відкласти розгляд справи за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Південь Агро Інвест до ОСОБА_2 про стягнення безпідставно набутих грошових коштів на 22.02.2021 р. на 15:00;

- провести судове засідання 22.02.2021 р. о 15:00 год. в режимі відеоконференції між Первомайським міськрайонним судом Миколаївської області та Березанським районним судом Миколаївської області;

- доручити Березанському районному суду Миколаївської області забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції, перевірити явку і встановити особи тих, хто з`явився, а також перевірити повноваження представників;

- учасникам справи надіслати копії ухвали за такими адресами:

позивачу ТОВ Південь Агоро Інфо : вул. Центральна, 1, с. Калинівка, Березанський район, Миколаївська область, 57400;

відповідачці ОСОБА_2 : АДРЕСА_1 ;

представнику відповідачки ОСОБА_1 : АДРЕСА_2 ;

- учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою https://pm.mk.court.gov.ua/sud1421/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.Ю. Фортуна

СудПервомайський міськрайонний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення03.02.2021
Оприлюднено04.02.2021
Номер документу94615271
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —484/3886/20

Постанова від 16.07.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Рішення від 13.05.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Рішення від 13.05.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 19.04.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 05.04.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області

Фортуна Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні