Ухвала
від 10.02.2021 по справі 420/9571/20
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

10 лютого 2021 р.м. ОдесаСправа № 420/9571/20

Суддя-доповідач П`ятого апеляційного адміністративного суду Шеметенко Л.П. в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду розглянувши клопотання Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) про заміну позивача у справі за апеляційною скаргою Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 листопада 2020 року по справі за позовом Державної екологічної інспекції в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Шляховик-97 про тимчасову заборону діяльності та використання джерел викидів, -

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 02 лютого 2021 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 листопада 2020 року по справі за позовом Державної екологічної інспекції в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю Шляховик-97 про тимчасову заборону діяльності та використання джерел викидів.

Відповідно до п.п. 1, 6 ч. 1 ст. 306 КАС України суддя-доповідач в порядку підготовки справи до апеляційного розгляду з`ясовує склад учасників судового процесу, вирішує інші письмово заявлені клопотання учасників справи.

Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) заявлено клопотання про заміну позивача у справі на правонаступника, а саме Державну екологічну інспекцію в Одеській області на Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області).

Розглянувши заявлене клопотання, суддя-доповідач виходить з наступного.

Відповідно до ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Згідно матеріалів справи, позивачем у даній справі виступає - Державна екологічна інспекція в Одеській області.

Разом з цим, відповідно до постанови від 09.09.2020 року № 802 Про утворення міжрегіональних територіальних органів та ліквідацію територіальних органів Державної екологічної інспекції Кабінетом Міністрів України постановлено утворити як юридичні особи публічного права міжрегіональні територіальні органи Державної екологічної інспекції за переліком згідно з додатком 1, ліквідувати як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної екологічної інспекції за переліком згідно з додатком 2, а також установлено, що: територіальні органи Державної екологічної інспекції, що ліквідуються згідно з пунктом 2 цієї постанови, продовжують виконувати свої повноваження до передачі таких повноважень відповідним міжрегіональним територіальним органам, які утворюються згідно з пунктом 1 цієї постанови; здійснення в установленому порядку заходів, пов`язаних з утворенням міжрегіональних територіальних органів та ліквідацією територіальних органів, зазначених у пунктах 1 і 2 цієї постанови, покладається на Державну екологічну інспекцію.

Згідно Додатків 1, 2 до наведеної постанови Державна екологічна інспекція в Одеській області є територіальним органом Державної екологічної інспекції, що ліквідується. В свою чергу, Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) є міжрегіональним територіальним органом Державної екологічної інспекції, що утворюється.

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 21.10.2020 року проведено державну реєстрацію Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області).

Також, згідно наказу Державної екологічної інспекції України від 22.12.2020 року № 502 припинено здійснення функцій і повноважень Державної екологічної інспекції в Одеській області та встановлено, що датою початку здійснення відповідних повноважень і виконання відповідних функцій Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) є 23.12.2020 року.

Враховуючи вищевикладені обставини, суддя-доповідач вважає за можливе задовольнити подане клопотання та допустити заміну позивача у даній справі правонаступником, а саме на Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області).

Керуючись ст.ст. 52, 248, 306, 325, 328 КАС України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) про заміну позивача у справі - задовольнити.

Замінити позивача у даній справі - Державну екологічну інспекцію в Одеській області правонаступником на Державну екологічну інспекцію Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Судове рішення складено у повному обсязі 10.02.2021 р.

Суддя-доповідач: Л.П. Шеметенко

Дата ухвалення рішення10.02.2021
Оприлюднено12.02.2021
Номер документу94769229
СудочинствоАдміністративне
Сутьтимчасову заборону діяльності та використання джерел викидів

Судовий реєстр по справі —420/9571/20

Постанова від 14.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 13.02.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 16.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 15.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 18.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Постанова від 01.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні