Ухвала
від 18.05.2021 по справі 420/9571/20
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

18 травня 2021 року

м. Київ

справа № 420/9571/20

адміністративне провадження № К/9901/17082/21

Верховний Суд у складі судді-доповідача Касаційного адміністративного суду Тацій Л.В. перевіривши касаційну скаргу Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 листопада 2020 року та постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 01 квітня 2021 року по справі № 420/9571/20 за позовом Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до Товариства з обмеженою відповідальністю Шляховик-97 про тимчасову заборону діяльності та використання джерел викидів, -

ВСТАНОВИВ:

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) звернулася до суду з позовом, в якому просила тимчасово заборонити (зупинити) діяльність Товариства з обмеженою відповідальністю Шляховик-97 в частині:

- виробництва асфальтобетону - до отримання висновку з оцінки впливу на довкілля;

- використання ємностей для зберігання мазуту у кількості 4 резервуари об`ємом 60 м3 та 1 р 77;зервуар об`ємом 40 м3, 5 одиниць ємностей з дизпаливом, 1 ємність з бензином, 1 ємність для палива, що знаходяться за адресою: вул. Базова, 12, смт. Авангард, Овідіопольський район, Одеська область, - до отримання висновку з оцінки впливу на довкілля;

- експлуатації лабораторії площею 82,2 м2, що знаходиться за адресою: вул. Базова, 12, смт. Авангард, Овідіопольський район, Одеська область, - до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря;

- використання установок очистки газу, а саме: тканинний фільтр дж. 0014 ділянка модифікації бітуму, тканинний фільтр дж. 0047 силос для зберігання цементу, тканинний фільтр дж. 0048 бетонозмішувач - до здійснення інструментально-лабораторних вимірювань параметрів викидів ефективності роботи, оформлення актів перевірок технічного стану установок очистки газу та оформлення паспорту на установки очистки газу і оснащення устаткування для очищення газопилового потоку від забруднюючих речовин засобами вимірювальної техніки.

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 30 листопада 2020 року, яке залишене без змін постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 01 квітня 2021 року, в задоволенні позову відмовлено.

30 квітня 2021 року Державною екологічною інспекцією Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) подано до Верховного Суду касаційну скаргу.

При вирішенні питання про відповідність касаційної скарги вимогам КАС України судом встановлено наступне.

Статтею 330 КАС України встановлені форма і зміст касаційної скарги.

Відповідно до вимог процесуального закону до суду касаційної інстанції подається оригінал касаційної скарги у письмовій формі, а також її копії відповідно до кількості учасників справи.

Відповідно до підпункту 15.1 пункту 15 абзацу 1 розділу VII "Перехідні положення" КАС України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі.

В той же час на підставі вимог наказу Державної судової адміністрації України від 26 квітня 2019 року №429 Про внесення змін до наказу ДСА України від 22 грудня 2018 року №628 з 02 травня 2019 року у Касаційному адміністративному суді запроваджено тестову експлуатацію підсистеми Електронний суд , під час якої Касаційному адміністративному суду та учасникам процесу слід дотримуватись вимог Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26 листопада 2010 року №30 у відповідній редакції.

Надсилання процесуальних документів в електронному вигляді передбачає використання сервісу Електронний суд , розміщеного за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua/login, відповідно з попередньою реєстрацією офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) та з обов`язковим використанням власного електронного підпису.

Суд встановив, що до Верховного Суду начальником Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) подано безпосередньо до суду паперову копію електронного документа.

Якщо до суду подається касаційна скарга, оформлена в паперовій формі, то така скарга підписується безпосередній учасником справи або його представником.

Документи, що підтверджують повноваження представників встановлені статтею 59 КАС України.

Альтернативою звернення учасника справи до суду з касаційною скаргою та іншими, визначеними законом процесуальними документами, оформленими в паперовій формі є звернення з процесуальними документами в електронній формі з обов`язковим їх скріпленням власним електронним підписом учасника справи та подання такого документа через Електронний кабінет.

Отже, касаційну скаргу не можна вважати такою, що підписана скаржником, оскільки безпосередньо до суду касаційної інстанції подана паперова копія електронного документа.

Згідно з пунктом 1 частини п`ятої статті 332 КАС України касаційна скарга не приймається до розгляду і повертається суддею-доповідачем, якщо касаційна скарга подана особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписана або підписана особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не зазначено.

Керуючись статтею 248, пунктом 1 частини п`ятої статті 332 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Касаційну скаргу Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 30 листопада 2020 року та постанову П`ятого апеляційного адміністративного суду від 01 квітня 2021 року по справі № 420/9571/20 за позовом Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до Товариства з обмеженою відповідальністю Шляховик-97 про тимчасову заборону діяльності та використання джерел викидів - повернути скаржнику .

Роз`яснити скаржнику, що повернення касаційної скарги не позбавляє права повторного звернення до суду касаційної інстанції в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали про повернення касаційної скарги надіслати учасникам справи. Скаржнику надіслати копію ухвали про повернення касаційної скарги разом з касаційною скаргою та доданими до скарги матеріалами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання й оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Л.В. Тацій

Дата ухвалення рішення18.05.2021
Оприлюднено19.05.2021
Номер документу96977757
СудочинствоАдміністративне
Сутьтимчасову заборону діяльності та використання джерел викидів

Судовий реєстр по справі —420/9571/20

Постанова від 14.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 13.02.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 16.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 15.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 18.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Тацій Л.В.

Постанова від 01.04.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шеметенко Л.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні