Ухвала
від 11.02.2021 по справі 823/766/13-а
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

11 лютого 2021 року Справа № 823/766/13-а

м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Гарань С.М., розглянувши у порядку письмового провадження матеріали заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі №823/766/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах Черкаської області до Дочірнього підприємства «Електромонтаж-424» Закритого акціонерного товариства «Електромонтаж» про стягнення коштів,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області звернулося до суду із заявою, в якій просить поновити строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа у справі № 823/766/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах Черкаської області до Дочірнього підприємства «Електромонтаж-424» Закритого акціонерного товариства «Електромонтаж» про стягнення коштів.

Розгляд заяви призначено на 11 год. 00 хв 11.02.2021.

Представник позивача та представник відповідача у судове засідання не прибули, причини неприбуття суду не повідомили.

Від представника заявника надійшло клопотання про розгляд заяви за його відсутності.

Відповідно до вимог ч.3 ст.376 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч. 4 ст. 229 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Ознайомившись із заявою позивача про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання, судом встановлено таке.

Постановою Черкаського окружного адміністративного суду від 16.04.2013 позов задоволено повністю. Стягнуто з дочірнього підприємства Електромонтаж-424 закритого акціонерного товариства Електромонтаж на користь управління Пенсійного фонду України в місті Черкасах Черкаської області 12917 грн. 70 коп. борг по фактичних витратах на виплату та доставку пільгових пенсій за період з грудня 2012 року по березень 2013 року.

На виконання постанови Черкаського окружного адміністративного суду від 16.04.2013 судом 02.07.2013 видано виконавчий лист.

Ухвалою від 16.01.2021 у виконавчому листі у справі № 823/766/13-а замінено первинного стягувача на Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

05.02.2021 до суду надійшла заява Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

В обґрунтування поданої заяви заявник посилається на ту обставину, що судове рішення набрало законної сили, строк пред`явлення виконавчого документа до виконання сплив, крім того позивача було реорганізовано, утворено Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області. Також представником Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області наголошено на тій обставині, що стороною у виконавчому документі було Управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах Черкаської області, а Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області на час видачі виконавчого листа не набуло повноважень на звернення до виконавчого органу для пред`явлення виконавчого листа до примусового виконання. Зазначені причини вважає поважними, у зв`язку з чим просить поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Єдиною та необхідною правовою підставою для поновлення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання є наявність в особи поважних причин його пропуску. При цьому, поважність причин є оціночною категорією та повинна визначатися, виходячи з наявності реальних обставин, які фактично унеможливили вчинення особою відповідної процесуальної дії вчасно, тобто в межах строків, установлених законодавством.

Відповідно до частини п`ятої статті 37 Закону України Про виконавче провадження повернення виконавчого документа стягувачу з підстав, передбачених цією статтею, не позбавляє його права повторно пред`явити виконавчий документ до виконання протягом строків, встановлених статтею 12 цього Закону.

Згідно з частиною шостою статті 12 Закону України Про виконавче провадження стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу, як суд першої інстанції.

Згідно з частиною першою статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до частини другої статті 376 Кодексу адміністративного судочинства України заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Враховуючи, що матеріали справи не містять інформації про виконання виконавчого листа по справі №823/766/13-а, що виданий 02.07.2013, заявником надані вмотивовані пояснення в обґрунтування заяви, з урахуванням запроваджених на території України карантинних заходів, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області щодо поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

З огляду на викладене, керуючись ст. 256, 295, 376, Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву представника Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області про поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі №823/766/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах Черкаської області до Дочірнього підприємства «Електромонтаж-424» Закритого акціонерного товариства «Електромонтаж» про стягнення коштів.

Поновити Головному управлінню Пенсійного фонду України в Черкаській області строк пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі №823/766/13-а.

Копію ухвали направити стягувачу та боржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя С.М. Гарань

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.02.2021
Оприлюднено15.02.2021
Номер документу94838248
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/766/13-а

Ухвала від 11.02.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 08.02.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 22.01.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 16.01.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 19.07.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Постанова від 16.04.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 28.03.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 08.04.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Постанова від 16.04.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 19.03.2013

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні