Ухвала
від 12.02.2021 по справі 363/5336/19
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"12" лютого 2021 р. Справа № 363/5336/19

УХВАЛА

12 лютого 2021 року суддя Вишгородського районного суду Київської області Чірков Г.Є., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Богданівської сільської ради Вишгородського району Київської області, третя особа Головне управління Держгеокадастру про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування,

встановив:

в провадженні Вишгородського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Богданівської сільської ради Вишгородського району Київської області, третя особа Головне управління Держгеокадастру про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування.

В ході розгляду справи, у зв`язку з припиненням Богданівської сільської ради Вишгородського району Київської області, виникла необхідність у залученні її правонаступника - Димерської сільської ради Вишгородського району Київської області.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

Так, 06 грудня 2020 року набув чинності Закон України №1009-1Х від 17.11.2020 року Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій , яким внесено зміни до Закону України Про місцеве самоврядування .

Як вбачається з підпунктів 1) та 4) п. 6-1 Прикінцевих положень вказаного Закону, у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади).

Сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади.

При цьому, сформована територіальна громада не пізніше завершення другої сесії новообраної ради у порядку, визначеному цим пунктом, починає реорганізація відповідних юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних розформованими територіальними громадами та розміщених поза адміністративним центром сформованої територіальної громади, шляхом їх приєднання до юридичної особи - сільської, селищної, міської ради, розміщеної в адміністративному центрі сформованої територіальної громади. Після завершення реорганізації відповідні сільські, селищні, міські ради припиняються як юридичні особи.

Таким чином, повноваження Богданівської сільської ради Вишгородського району Київської області в даний час припинено та її правонаступником є Димерська сільська рада Вишгородського району Київської області, що в свою чергу потребує заміни відповідача в цій справі правонаступником.

Згідно ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи, що за встановлених обставин спірні правовідносини допускають правонаступництво, суд вважає за необхідне замінити відповідача у цій справі залучивши його правонаступника Димерську сільську раду Вишгородського району Київської області, як позивача.

На підставі викладеного та керуючись ст. 55, 260 ЦПК України,

ухвалив:

замінити позивача Богданівську сільську раду Вишгородського району Київської області на його правонаступника Димерську сільську раду Вишгородського району Київської області в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Богданівської сільської ради Вишгородського району Київської області, третя особа Головне управління Держгеокадастру про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування.

Наступне судове засідання відбудеться о 11 год. 30 хв. 11 березня 2021 року.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її підписання шляхом подання в зазначений строк апеляційної скарги через Вишгородський районний суд Київської області.

Суддя

СудВишгородський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення12.02.2021
Оприлюднено15.02.2021
Номер документу94841931
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —363/5336/19

Рішення від 01.04.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Рішення від 01.04.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 12.02.2021

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

Ухвала від 23.12.2019

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Чірков Г. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні