Ухвала
від 28.02.2018 по справі 200/3463/18
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

28.02.18

Провадження № 2/200/2204/18 Справа № 200/3463/18

УХВАЛА

28 лютого 2018 року м. Дніпро

Суддя Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровськ Яковлев Д. О., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю ІВА РЕНТ (вул.Святослава Хороброго, 54, м.Дніпро ), третя особа - Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Солошенко Юлія Володимирівна (вул.Шевченка, 11, прим. №59, м.Дніпро ) про скасування рішення про державну реєстрацію прав на нерухоме майно, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач керуючись нормами Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень звернулась до суду з даним позовом до ТОВ ІВА РЕНТ в якому просила суд:визнати протиправними та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 33223500 від 27.12.2016, прийняте Приватним нотаріусом Дніпровського міського нотаріального округу Солошенко Ю.В. стосовно об`єкта нерухомого майна (1/2 частини нежитлової будівлі літ.А-1 та гаражу літ.У-1, що розташоване за адресою: АДРЕСА_2 ); вирішити питання розподілу судових витрат.

Вимоги до форми і змісту позовної заяви закріплені в ст.ст. 175 - 177 ЦПК України.

В супереч ст.175 ЦПК України, позовна заява не містить:

- способу захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні (п.4 ч.3 ст.175 ЦПК України);

-зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви (п.8 ч.3 ст.175 ЦПК України);

-попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи (п.9 ч.3 ст.175 ЦПК України).

Відповідно до ч.1-2 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки позовна заява не відповідає вказаним вище вимогам ЦПК України, позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням часу позивачу для усунення вказаних в ухвалі суду недоліків.

Крім того звертаю увагу позивача, що відповідачем за даним позовом є ТОВ ІВА РЕНТ , до якого не заявлено жодної вимоги і позовна заява не містить жодного обґрунтування порушеного товариством права позивача. В той же час, виходячи із суті виниклого спору, вимога про визнання протиправними та скасування рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень може бути заявлена лише до особи, яка вчинила такі реєстраційні дії, при цьому дана вимога має бути похідною, тобто за умови визнання дій ТОВ ІВА РЕНТ по формуванню статутного капіталу незаконними.

Також, з метою визначення ефективності обраного позивачем способу захисту, позивачу необхідно надати докази на підтвердження того, що вона не є учасником ТОВ ІВА РЕНТ , задля виключення сумнівів щодо можливої наявності між сторонами корпоративного спору.

Таким чином, на підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.2,5, 150-153, 175, 177, 185 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю ІВА РЕНТ (вул.Святослава Хороброго, 54, м.Дніпро ), третя особа - Приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Солошенко Юлія Володимирівна (вул.Шевченка, 11, прим. №59, м.Дніпро ) про скасування рішення про державну реєстрацію прав на нерухоме майно - залишити без руху.

Запропонувати позивачу у п`ятиденний строк (п`ять календарних дні) з дня отримання копії ухвали про залишення позову без руху подати до канцелярії суду позовну заяву в новій редакції з урахуванням зауважень зазначених в ухвалі.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання вимог суду у встановлений строк позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Д. О. Яковлев

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення28.02.2018
Оприлюднено16.02.2021
Номер документу94890507
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —200/3463/18

Ухвала від 01.12.2022

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Куцевол В. В.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Яковлев Д. О.

Ухвала від 28.02.2018

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Яковлев Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні