Ухвала
від 20.04.2010 по справі 4427/10/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний а дміністративний суд

61004 м. Харків вул. Мар'їнс ька, 18-Б-3

У Х В А Л А

про відмову в забезпече нні адміністративного позо ву

"20" квітня 2010 р. № 2а- 4427/10/20 70

Суддя Харківського ок ружного адміністративного с уду Архіпова С.В.,

розглянувши без участі с торін клопотання про вжиття заходів забезпечення позову по справі

За позовом Прокуратура Краснокутс ького району Харківській обл асті

Державна податкова інспекція в Краснокутському районі Харківської області

до Виробниче управління жи тлово - комунального господа рства

про про стягнення штрафних с анкцій

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Харківського окружного адмі ністративного суду з зазнач еним позовом та просить суд с тягнути з відповідача заборг ованість в розмірі 1346,94 грн.

Одночасно з позовною заяво ю позивачем до суду подано кл опотання про вжиття заходів забезпечення позову, в якому він просить накласти арешт н а майно та банківські рахунк и відповідача.

В обґрунтування заявлено го клопотання позивачем жодн их доводів не наведено.

Суд зазначає, що при розгляд і заяв про забезпечення позо ву не вирішується питання пр о законність або обґрунтован ість позовних вимог по суті.

Дослідивши подане клопота ння та перевіривши матеріали справи, суд знаходить клопот ання позивача про вжиття за ходів забезпечення позову б езпідставним, заявленим форм ально без належного доказово го обґрунтування та таким, що не підлягає задоволенню.

При цьому суд керується на ступним.

Відповідно до ч. 1 ст. 117 КАС Укр аїни, суд за клопотанням пози вача або з власної ініціатив и може постановити ухвалу пр о вжиття заходів забезпеченн я адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпек а заподіяння шкоди правам, св ободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адмін істративній справі, або захи ст цих прав, свобод та інтерес ів стане неможливим без вжит тя таких заходів, або для їх ві дновлення необхідно буде док ласти значних зусиль та витр ат.

Згідно ч. 3 і ч. 4 ст. 117 КАС Україн и, суд у порядку забезпечення адміністративного позову мо же відповідною ухвалою зупин ити дію рішення суб' єкта вл адних повноважень чи його ок ремих положень, що оскаржуют ься, та заборонити вчиняти пе вні дії.

Відмовляючи в задоволенні поданого клопотання, суд заз начає про відсутність підст ав вважати, що в разі задоволе ння судом позовних вимог, вик онати рішення буде складно ч и навіть неможливо через від сутність коштів у відповідач а. Доказів, які б вказували на неможливість виконання судо вого рішення в майбутньому, я кщо його буде прийнято на кор исть позивача, ним не наведен о та судом з матеріалів справ и не вбачається.

Крім того, суд звертає увагу , що, як вбачається з поданого клопотання, позивач просить накласти арешт на грошові ко шти та майно відповідача.

В зв' язку з чим суд зазнача є, що згідно п.4 ст. 117 КАС України адміністративний позов може бути забезпечено, крім випад ків, передбачених п.3 названої статті, забороною вчиняти пе вні дії. Дана норма не передба чає такого способу забезпече ння позову як накладення аре шту на грошові кошти чи майно .

Крім того, позивачем не наве дено перелік майна та банків ських рахунків відповідача , на які слід, на його думку, нак ласти арешт.

На підставі викладеного т а керуючись ст.ст.117,118 КАС Украї ни, суд -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопота ння про вжиття заходів забез печення позову прокурора Кра снокутського району Харківс ької області в інтересах дер жави в особі Державної подат кової інспекції в Краснокутс ькому районі Харківської обл асті до Виробничого управлін ня житлово-комунального госп одарства про стягнення забор гованості,- відмовити

Ухвала може бути оскаржен а до Харківського апеляційно го адміністративного суду ч ерез Харківський окружний ад міністративний суд, з надісл анням її копії одночасно до Х арківського апеляційного ад міністративного суду .

Заява про апеляційне оскар ження ухвали може бути подан а протягом п' яти днів з дня о тримання копії ухвали; апеля ційна скарга подається протя гом десяти днів після поданн я заяви про апеляційне оскар ження. Апеляційна скарга мо же бути подана без попередн ього подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо скарг а подається у строк, встановл ений для подання заяви про ап еляційне оскарження.

Суддя підпис< Текст > Архіпова С.В.

З оригіналом згідно. Ориг інал зберігається в справі с уду. Суддя< Текст >

Дата ухвалення рішення20.04.2010
Оприлюднено15.07.2010
Номер документу9493919
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4427/10/2070

Ухвала від 20.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Архіпова С.В.

Ухвала від 19.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Архіпова С.В.

Постанова від 09.06.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Архіпова С.В.

Ухвала від 20.04.2010

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Архіпова С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні