Ухвала
від 16.02.2021 по справі 469/1147/19
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16.02.21 Справа № 469/1147/19

2/469/184/21

У Х В А Л А

16 лютого 2021 року смт.Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючої - судді Гапоненко Н.О.,

за участю секретаря судових засідань - Якубець С.В.

розглянувши у підготовчому засіданні в смт.Березанка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Ташинської сільської ради Березанського району Миколаївської області, ОСОБА_2 про встановлення факту родинних відносин та визнання права власності на спадкове майно,-

в с т а н о в и в:

Провадження у справі відкрито 24 грудня 2020 року за правилами загального позовного провадження з викликом сторін. .

Сторони в підготовче судове засідання не з`явились, про час та дату розгляду справи повідомлені належним чином, відзив на позов відповідачі не надали.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2020 року № 480-р Про затвердження перспективного плану формування територій громад Миколаївської області затверджений перелік спроможних територіальних громад Миколаївської області, в тому числі у Березанському районі Миколаївської області визначено дві об"єднаних територіальних громади: Березанська та Коблівська.

До складу Березанської об"єднаної територіальної громади увійшла, зокрема, Ташинська територіальна громада.

Рішенням Березанської селищної ради №10 від 11 грудня 2020 року Про початок реорганізації Дмитрівської, Краснянської, Краснопільської, Ташинської, Щасливської сільських рад шляхом приєднання до Березанської селищної ради визначений порядок та термін реорганізації сільських рад, в тому числі і Ташинської сільської ради, шляхом їх приєднання до Березанської селищної ради.

Відповідно до п.6 цього рішення Березанська селищна рада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків Ташинської сільської ради.

На підставі ч.1 ст. Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сільські, селищні, міські ради є органами місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами.

Згідно зі ст.55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Оскільки Ташинська територіальна громада, яка є відповідачем на підставі ст.1277 ЦК України, увійшла до складу Березанської об"єднаної територіальної громади, інтереси якої представляє Березанська селищна рада Миколаївської області, суд вважає за необхідне на підставі ст.55 ЦПК України замінити відповідача Ташинську сільську раду Березанського району Миколаївської області на його правонаступника - Березанську селищну раду Миколаївської області.

Судом вчинено всі можливі процесуальні дії, передбачені ст.197 ЦПК України, тому підготовче провадження у справі підлягає закриттю з призначенням справи до судового розгляду.

Керуючись ст.ст.55, 197, 200 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Замінити первісного відповідача Ташинську сільську раду Березанського району Миколаївської області на його правонаступника - Березанську селищну раду Миколаївської області (код ЄДРПОУ 04376624, адреса: 57401, Миколаївська область, смт. Березанка, вул. Центральна, 86).

Закрити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті на 10.00 год. 12 березня 2021 року.

Про дату, час та місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

СудБерезанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.02.2021
Оприлюднено19.02.2021
Номер документу94985110
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —469/1147/19

Рішення від 18.03.2021

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Рішення від 12.03.2021

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 24.12.2019

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 23.10.2019

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні