Ухвала
від 18.02.2021 по справі 910/19238/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

18.02.2021Справа № 910/19238/20 Господарський суд міста Києва у складі судді Курдельчука І.Д., за участю секретаря судового засідання Росущан К.О. розглянувши у відкритому підготовчому засіданні клопотання представника Приватного акціонерного товариства АЙБОКС БАНК (код 21570492 про розгляд справи у закритому судовому засіданні та про розкриття банківської таємниці

у справі 910/19238/20

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЕРУ ТРЕЙДІНГ (код 40371329; 04071, м. Київ, вул. Ярославська, 58, пов.10)

до Приватного акціонерного товариства АЙБОКС БАНК (код 21570492; 03150, м. Київ, вул. Ділова, бул.9А)

про стягнення заборгованості у розмірі 36 651 197,83 грн.

за участю представників

позивача Мамедової О.А., адвокат

відповідача Суходольського С.М. , Кіндрася І.Я., адвокати

ВСТАНОВИВ:

В провадженні господарського суду перебуває вказана справа на стадії підготовчого провадження.

Товариство з обмеженою відповідальністю ЕРУ ТРЕЙДІНГ звернулося до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Приватного акціонерного товариства АЙБОКС БАНК (далі - відповідач) про стягнення за договором про надання гарантії від 26.04.2017 №1602-0417/TERv (далі - Договір), у розмірі 36 651 197,83 грн., з яких; 29 115 935,64 грн. основного боргу; 5 028 958,75 грн. інфляційних нарахувань; 2 506 303,44 грн. 3% річних.

Заперечуючи проти позову Відповідач подав відзив у якому посилався серед іншого на наявність розпоряджень позивача про перерахування грошових коштів .

Судом витребувані докази, у тому числі оригіналів листів на перерахування 23 304 342 грн. 07 коп. підтвердження обліку Гарантії 1602- 0417/TERv від 26 квітня 2017, виданої ПАТ АЙБОКС БАНК , та дати її списання у бухгалтерському обліку Банку.

Відповідач надав пояснення, що докази у справі містять банківську таємницю.

Позивач заперечував, посилаючись на те, що сторонні особи не проявляють інтересу до розгляду даної справи і відсутні у залі суду.

Заслухавши доводи учасників процесу та враховуючи наявні у матеріалах справи фактичні дані та необхідні для вирішення спору докази, суд вирішив наступне.

Згідно з ч. 8 ст. 8 Господарського процесуального кодексу України розгляд справи у закритому судовому засіданні проводиться у випадках, коли відкритий судовий розгляд може мати наслідком розголошення таємної чи іншої інформації, що охороняється законом, необхідності захисту особистого та сімейного життя людини, а також в інших випадках, установлених законом.

Про розгляд справи у закритому судовому засіданні постановляється ухвала. Суд ухвалою може оголосити судове засідання закритим повністю або закритою його частину (ч. 9 ст. 8 Господарського процесуального кодексу України ).

Як вбачається із доводів заявника, Комітетом разом з відзивом на позовну заяву подавалися копії документів, які місять інформацію з обмеженим доступом.

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України Про інформацію інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна чи службова інформація.

Конфіденційною є інформація про фізичну особу, а також інформація доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб`єктів владних повноважень. Конфіденційна інформація може поширюватись за бажанням (згодою) відповідної особи у визначеному нею порядку відповідно до передбачених нею умов, а також в інших випадках, визначених законом.

Окрім того, відповідно до статті 8 Закону України Про доступ до публічної інформації таємна інформація - інформація, доступ до якої обмежується відповідно до частини другої статті 6 цього Закону , розголошення якої може завдати шкоди особі, суспільству і державі. Таємною визнається інформація, яка містить державну, професійну, банківську таємницю, таємницю досудового розслідування та іншу передбачену законом таємницю.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 Закону України "Про банки і банківську діяльність" інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею.

Частиною 4 статті 61 Закону України "Про банки і банківську діяльність" встановлено, що органи державної влади, юридичні та фізичні особи, які при виконанні своїх функцій, визначених законом, або наданні послуг банку безпосередньо чи опосередковано отримали в установленому законом порядку інформацію, що містить банківську таємницю, зобов`язані забезпечити збереження такої інформації, не розголошувати цю інформацію і не використовувати її на свою користь чи на користь третіх осіб.

Статтею 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" передбачено, що судові рішення, судові засідання та інформація щодо справ, які розглядаються судом, є відкритими, крім випадків, установлених законом. Ніхто не може бути обмежений у праві на отримання в суді усної або письмової інформації про результати розгляду його судової справи. Будь-яка особа має право на вільний доступ до судового рішення в порядку, встановленому законом. Інформація про суд, який розглядає справу, сторони спору та предмет позову, дату надходження позовної заяви, апеляційної, касаційної скарги, заяви про перегляд судового рішення, стадії розгляду справи, місце, дату і час судового засідання, рух справи з одного суду до іншого є відкритою та підлягає невідкладному оприлюдненню на офіційному веб-сайті судової влади України, крім випадків, установлених законом. Розгляд справ у судах відбувається відкрито, крім випадків, установлених законом. У відкритому судовому засіданні мають право бути присутніми будь-які особи. У разі вчинення особою дій, що свідчать про неповагу до суду або учасників судового процесу, така особа за вмотивованим рішенням суду може бути видалена із зали судового засідання. Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав. Розгляд справи у закритому судовому засіданні допускається за вмотивованим рішенням суду виключно у випадках, передбачених законом.

Відповідно до ч.ч. 10, 11 ст. 8 Господарського процесуального кодексу України , розгляд справи та вчинення окремих процесуальних дій у закритому судовому засіданні проводяться з додержанням правил здійснення судочинства в господарських судах. Під час такого розгляду можуть бути присутні лише учасники справи, а в разі необхідності - свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі. Суд попереджає зазначених осіб про обов`язок не розголошувати інформацію, для забезпечення захисту якої розгляд справи або вчинення окремих процесуальних дій відбувається в закритому судовому засіданні. Використання систем відеоконференц-зв`язку та транслювання перебігу судового засідання в мережі Інтернет у закритому судовому засіданні не допускаються.

Враховуючи наведене вище, з метою запобігання розголошення інформації з обмеженим доступом - банківської таємниці, яка наявна в матеріалах справи і буде подана, суд дійшов висновку, що клопотання відповідача про розгляд справи у закритому судовому засіданні підлягає задоволенню.

Крім того, Суд розглянувши клопотання про розкриття банківської таємниці - для цілей вирішення даного спору, отримати докази від відповідача - документи про банківські рахунки, рух коштів та розпорядження ними Товариством з обмеженою відповідальністю ЕРУ ТРЕЙДІНГ (код 40371329), яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним та третьою особою - фізичною особою на рахунки якої перераховувались грошові кошти - ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 (рнокпп НОМЕР_1 ) паспорт НОМЕР_2 , виданий Голосіївським РВ ГУ ДМС України в м.Києвів 19.09.2014, зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 . при наданні послуг банку.

Вказані докази містять банківську таємницю.

Керуючись ст. ст. 8 , 12 , 234 , 235 Господарського процесуального кодексу України , Господарський суд міста Києва, -

УХВАЛИВ:

1.Задовольнити клопотання Приватного акціонерного товариства АЙБОКС БАНК про розгляд справи в закритому судовому засіданні.

2.Здійснювати розгляд справи №910/19238/20 у закритому судовому засіданні.

3. Розкрити банківську таємницю для цілей розгляду справи 910/19238/21 та отримати від Приватного акціонерного товариства АЙБОКС БАНК (код 21570492) документи про банківські рахунки, рух коштів та розпорядження ними Товариством з обмеженою відповідальністю ЕРУ ТРЕЙДІНГ (код 40371329), яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним та третьою особою - фізичною особою на рахунки якої перераховувались грошові кошти - ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 (рнокпп НОМЕР_1 ) паспорт НОМЕР_2 , виданий Голосіївським РВ ГУ ДМС України в м.Києвів 19.09.2014, зареєстрований за адресою АДРЕСА_1 . при наданні послуг банку.

Ухвала набрала законної сили 18.02.2021 і не підлягає оскарженню.

Суддя І.Д. Курдельчук

Дата ухвалення рішення18.02.2021
Оприлюднено19.02.2021
Номер документу94998553
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості у розмірі 36 651 197,83 грн.

Судовий реєстр по справі —910/19238/20

Рішення від 11.08.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 20.07.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 08.06.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 14.04.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 31.03.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 18.02.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 21.01.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

Ухвала від 08.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Курдельчук І.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні