Ухвала
від 15.02.2021 по справі 930/2739/20
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/2739/20

Провадження №2/930/214/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.02.2021 року м. Немирів

Немирівський районний суд Вінницької області у складі:

головуючого судді - Науменка С.М.

за участю секретаря судових засідань - Андрущак Л.П.

учасників справи: - позивача ОСОБА_1 , представника позивача - ОСОБА_2

розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Муховецької сільської ради Немирівського району Вінницької області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом ,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Немирівського районного суду Вінницької області перебуває дана цивільна справа, що призначена до підготовчого судового розгляду на 15 лютого 2021 року.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 заявила клопотання про заміну належного відповідача Муховецьку сільську раду на Немирівську міську раду, яка є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Муховецької сільської ради .

Суд заслухавши пояснення позивача, представника позивача, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про задоволення клопотання позивача про заміну належного відповідача з наступних підстав:

Відповідно до ст. 51 ЦПК України , суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставі залучення такого співвідповідача чи заміну належного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

В судовому засіданні встановлено, що Муховецька сільська рада Немирівського району Вінницької області реорганізована, шляхом приєднання до Немирівської міської ради, що підтверджується рішенням Немирівської міської ради І сесії VІІІ скликання від 10.12.2020 р. Даним рішенням також встановлено, що Немирівська міська рада Вінницької області є правонаступником Муховецької сільської ради Немирівського району Вінницької області.

На підставі викладеного, суд вважає, що клопотання про заміну неналежного відповідача підлягає задоволенню, оскільки по результатам розгляду цивільної справи у нового відповідача Немирівської міської ради Вінницької області виникнуть права та обов`язки, пов`язані з виконанням рішення суду.

На підставі зазначеного та керуючись ст. 51 ЦПК України , суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Ускової С.Е. про заміну неналежного відповідача - задовольнити.

Замінити у цивільній справі № 930/2739/20 за позовом ОСОБА_1 до Муховецької сільської ради Немирівського району Вінницької області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом первісного відповідача Муховецьку сільську раду Немирівського району Вінницької області (ЄДРПОУ - 04327347) розташованої за адресою: 22840, Вінницька область, Немирівський район, с. Мухівці, вул. Соборна, 36 А, на належного відповідача Немирівську міську раду Вінницької області (ЄДРПОУ - 03772619) розташовану за адресою: 22800, Вінницької області, м. Немирів, вул. Соборна 26.

Відкласти підготовче судове засідання на 16.04.2021 року на 09.30 год., про що повідомити учасників справи.

Направити належному відповідачу копію ухвали та позовної заяви з додатками та роз`яснити йому право на участь у справі.

Роз`яснити відповідачу Немирівській міській раді, що він має право подати до суду відзив на позов протягом 15 днів з дня вручення ухвали про заміну неналежного відповідача. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.М.Науменко

СудНемирівський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення15.02.2021
Оприлюднено22.02.2021
Номер документу95014025
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —930/2739/20

Рішення від 12.08.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Рішення від 12.08.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 16.04.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні