Ухвала
від 19.02.2021 по справі 131/1396/20
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 131/1396/20

Провадження №22-ц/801/548/2021

Категорія: 77

Головуючий у суді 1-ї інстанції Балтак Д. О.

Доповідач :Береговий О. Ю.

УХВАЛА

19 лютого 2021 рокуСправа № 131/1396/20м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд в складі судді Берегового О.Ю., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Іллінецький цукровий завод про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу за апеляційною скаргою ТОВ Іллінецький цукровий завод на рішення Іллінецького районного суду Вінницької області від 15 грудня 2020 року,

встановив:

Не погодившись із рішенням Іллінецького районного суду Вінницької області від 15 грудня 2020 року ТОВ Іллінецький цукровий завод в особі директора Удовенко С.А. подав апеляційну скаргу.

Ухвалою Вінницького апеляційного суду від 01 лютого 2021 року апеляційну скаргу залишено без руху у зв`язку з відсутністю доказів того, що ОСОБА_2 є директором ТОВ Іллінецький цукровий завод , до повноважень якого належить представництво інтересів юридичної особи в судах без довіреності (самопредставництво юридичної особи).

Копія зазначеної ухвали направлялась на адресу ТОВ Іллінецький цукровий завод про що свідчить супровідний лист по справі та рекомендоване повідомлення, яке повернулось до суду з відміткою про вручення 05 лютого 2021 року.

Станом на 16 лютого 2021 року недоліки апеляційної скарги не усунуто. Дії заявника свідчать про зловживання своїми правами та втрату інтересу до даної справи, що в свою чергу тягне порушення принципу розумності строків.

Відповідно до ч. 2 ст. 43 ЦПК України імперативно визначено, що учасники справи, зобов`язані виконувати процесуальні дії у встановлені законом або судом строки.

Європейський суд з прав людини, вирішуючи питання про дотримання права на справедливий суд, у контексті оцінки дій сторони в справі, спрямованих на захист свого права, або її бездіяльності, дійшов з урахуванням принципів, що випливають з прецедентної практики Суду, висновків про те, що: одним із фундаментальних аспектів верховенства права є принцип юридичної визначеності; право на суд не є абсолютним, воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за самою своєю природою потребує регулювання з боку держави; сторона в розумні інтервалу часу має вживати заходів, щоб дізнатись про стан відомого їй судового провадження; право на вчинення процесуальних дій стороною або щодо певної сторони не є необмеженим, так як обмежується, зокрема, необхідністю дотримання прав іншої сторони в процесі та власне необхідністю забезпечити дотримання права на справедливий суд у розумінні п. 1 ст. 6 Конвенції (рішення від 19 червня 2001 року у справі Креуз проти Польщі , рішення від 03 квітня2008 у справі Пономарьов проти України ).

Отже, станом на 16 лютого 2021 року недоліки апеляційної скарги, зазначені в ухвалі суду від 01 лютого 2021 року не усунуто, скаржник попереджений судом, що в разі не усунення недоліків апеляційної скарги, скарга вважається неподаною та підлягає поверненню згідно до норм статті 185 ЦПК України, якою передбачено, якщо заявник не усунув недоліки скарги у строк, встановлений судом, скарга вважається неподаною і повертається заявнику.

Враховуючи викладене, суд апеляційної інстанції приходить до висновку, що в порядку ч. 3 ст. 185 ЦПК України, апеляційну скаргу слід визнати неподаною та повернути особі, яка її подала.

Роз`яснити заявнику, що він не позбавлений можливості повторно звернутися до суду, з апеляційною скаргою, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення, одночасно подавши заяву про поновлення строку.

Поряд з цим, поверненню підлягають і заяви про відкликання апеляційної скарги подані представником ТОВ "Іллінецький цукровий завод" адвокатом Генкіною А.А. 28 січня 2021 року та ТОВ "Іллінецький цукровий завод" в особі директора Десюк Ю.С., оскільки апеляційна скарга визнана неподаною та повертається особі, яка її подала, а саме ТОВ "Іллінецький цукровий завод" в особі директора Удовенка С.А., з підстав не усунення недоліків апеляційної скарги зазначених в ухвалі Вінницького апеляційного суду від 01 лютого 2021 року.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 185, 357 ЦПК України, суд,

ухвалив:

Апеляційну скаргу ТОВ Іллінецький цукровий завод підписану директором Удовенком С.А. на рішення Іллінецького районного суду Вінницької області від 15 грудня 2020 року вважати неподаною та повернути особі, яка її подала.

Заяву представника ТОВ "Іллінецький цукровий завод" адвоката Генкіної А.А. про відкликання апеляційної скарги повернути особі, яка її подала.

Заяву ТОВ "Іллінецький цукровий завод" в особі директора Десюк Ю.С. про відкликання апеляційної скарги, повернути особі, яка її подала.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення і може бути оскаржена протягом тридцяти днів шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду.

Суддя Вінницького

апеляційного суду О.Ю. Береговий

Дата ухвалення рішення19.02.2021
Оприлюднено22.02.2021
Номер документу95023171
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу за апеляційною скаргою ТОВ Іллінецький цукровий завод на рішення Іллінецького районного суду Вінницької області від 15 грудня 2020 року

Судовий реєстр по справі —131/1396/20

Ухвала від 19.02.2021

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Береговий О. Ю.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Береговий О. Ю.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Балтак Д. О.

Рішення від 15.12.2020

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Балтак Д. О.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Балтак Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні